Close

Strona 72 z 129 PierwszyPierwszy ... 2262707172737482122 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 711 do 720 z 1283

Wątek: Lightroom 4

Domyślnie

mateo, proszę:
    Cytat Zamieszczone przez Michaelg Zobacz posta
    Z tego co widziałem na stronie adobe to wystarczy chyba legitymacja zwykła. W każdym razie do mojego użytku- czyli publikacja, ew działalność ślubna czy nawet sprzedaż zdjęcia- mogę kupić LR 4 w wersji student? Co w takim razie ma oznaczać edukacyjna licencja? Cena to prawie 200 zł różnicy.

Coś takiego znalazłem - nie odnośnie LR, ale może zasada ta sama?

źródło: literka.com.pl

Domyślnie

Ile pamięci masz u siebie? I czy czasem nie lepszy dysk? Z tego co piszą, płynność pracy programu w dużej mierze zależy od szybkości dysku. Prawda czy bullshit?

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez RAFAL_PAWLEWICZ Zobacz posta
    A ja tak trochę z innej beczki o Lightroomie Nie korzystałem wcześniej z tego programu i już na starcie mam problem. Odpala się normalnie lecz w momencie próby importu zdjęć wiesza się tak, że pomaga jedynie wyłączenie poprzez menadżer zadań. Jadę na Windowsie 7, sprzęt to Inter duo e8400 3ghz, 2GB ramu, dysk 500gb 7200 bodajże - za słaby komputer czy może za wolny dysk? Da radę to jakoś przeskoczyć bez wymiany hardware poprzez np. wyłączenie jakichś opcji generowania miniaturek czy cuś?
    mialem podobnie gdy w czytniku znajdowala sie karta SD z duuuuza iloscia malych pliczkow i folderow (uzywane jako pendrive), po wyjeciu problem znikal (zdjecia mialem na CF)

wyjmij wiec moze pendrivy, zbedne karty itp.

Domyślnie

Fajnie byłoby gdyby to o taką błahostkę chodziło Czytniki kart jednak puste. Na dniach pożyczę od kogoś kości RAM - jeśli to okaże się złotą receptą będzie trzeba dokupić pamięci

Domyślnie

moim zdaniem potrzebujesz jeszcze minimum 2 gb ramu, bez tego będzie kiepsko

Domyślnie

Jeśli to prawda, będzie mi bardzo miło 2GB to żaden wydatek w sumie..

Domyślnie

kiedyś przez to przechodziłem, objawy były identyczne... gdybyś importował kilka zdjęć maksymalnie, to pewnie by się nie zawiesił, aczkolwiek nie miałoby to większego znaczenia, bo przy obrabianiu by Cię zapewne krew zalała...

Thumbs up

Ku wyjaśnieniu- jakby ktoś miał kiedyś podobne wątpliwości do moich:

Czy Student and Teacher Edition oferuje mniej funkcji niż wersja komercyjna?
    Student and Teacher Editions obejmuje wszyskie funkcje regularnych wersji. Oprogramowanie to jest jednak przeznaczone tylko do użycia na prywatnych komputerach. Licencje do użytku Student and Teacher Editions nie mogą być przekazywane innym bądź odsprzedawane.
    Czy użycie Student and Teacher Edition jest czasowo ograniczone?
    Nie. Przy zakupie Student and Teacher Edition otrzymujecie licencję, która jest ważna bez czasowych ograniczeń.
    Czy jest możliwość użytku Student and Teacher Edition w celach komercyjnych?
    Tak. Klienci mogą używać produkt zarówno w celach prywatnych jak i w ramach działalności gospodarczej.
    Ile licencji produktu Student and Teacher Edition mogę nabyć?
    Uprawnione osoby mogą nabyć od każdego produktu tylko jedną licencję pro platformę w roku.
    Na przykład możecie zakupić od Student and Teacher Edition do Adobe Creative Suite 5.5 Design Premium jedną licencję do Windows i jedną do Mac OS, ale nie dwie do Windows.
    Na ilu komputerach można używać Student and Teacher Edition?
    Student and Teacher Edition może być używana tylko na dwóch komputerach. Zapewnia to aktywacja produktu online.
    Czy możliwy jest upgrade wersji Student and Teacher Edition?
    Dla wersji Student and Teacher Editions są dostępne uaktualnienia komercyjne.
    Czy Student and Teacher Editions mogą być odsprzedawane bądź przekazywane na innych?
    Nie. Student and Teacher Edition nie mogą być ani odsprzedawane ani nieodpłatnie przekazywane osobom trzecim.
    Czy istnieje możliwość użycia Student and Teacher Edition po zakończeniu nauki?
    Tak. Po zakończeniu nauki, oprogramowanie może być nadal używane.
    Czy jest możliwość użytku Student and Teacher Edition także na komputerach w uczelni?
    Nie. Student and Teacher Edition może być używana wyłącznie na prywatnym komputerze.
    źródło: tnij.org/r3tq
    D750, D700, MB D10, Z 16 2.8, N 35 1.8G, N 50 1.8G, N 85 1.8D, SB-800

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez RAFAL_PAWLEWICZ Zobacz posta
    Ile pamięci masz u siebie? I czy czasem nie lepszy dysk? Z tego co piszą, płynność pracy programu w dużej mierze zależy od szybkości dysku. Prawda czy bullshit?
    Mam 8 Gb ramu i dwa dyski. Jeden 500Gb( system i program), drugi 1Gb. Oba 7200 obrotowe( Samsung).

Wysłane z mojego LG-P970
    -----------
    Pozdrawiam
    Paweł

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez look Zobacz posta
    kiedyś przez to przechodziłem, objawy były identyczne... gdybyś importował kilka zdjęć maksymalnie, to pewnie by się nie zawiesił, aczkolwiek nie miałoby to większego znaczenia, bo przy obrabianiu by Cię zapewne krew zalała...
    Ja wystarczy, że chce wskazać folder z, którego ma być import zdjęć ( nawet gdy w folderze jest 1 zdjęcie ) jest zwiecha.

Strona 72 z 129 PierwszyPierwszy ... 2262707172737482122 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów