noob pytanie o workflow w LR, nie mogę znaleźć - jest jakaś opcja exportu tylko tych zdjęć gdzie się nanieśliśmy zmiany ? (odklikać każde gryzoniem średnio mi się widzi)
Szukaj
noob pytanie o workflow w LR, nie mogę znaleźć - jest jakaś opcja exportu tylko tych zdjęć gdzie się nanieśliśmy zmiany ? (odklikać każde gryzoniem średnio mi się widzi)
A7mk2 Zeiss 24-70/4 Sony G 70-200/4 v35/1.4,v50/1.1 FM2 Z50/1.4
no filtrujesz po prostu i na gridzie już tylk ozaznaczasz odfiltrowane i po robocie, jeśli nie zaznaczyłeś wczesniej tych co obrabiałeś to sortujesz wg modyfikacji i w kolejności pojawiają ci się te skorygowane i szukasz konca i zaznaczasz tylko te
poniżej głównego okna masz sort by lub wczesniej zaznaczasz 1-5 gaiwzdkami 6-9 kolory. filtrujesz przez zakładkę nad głownym oknem (przy włącznonym grid skrót "g" ) library filter i atribute lub pod oknem filter, ale to ci sie chyba pojawi samo po pierwszym filtrowaniu , ale jesli się mylę to proszę mnie poprawić.
Można sortować po "Edit time" albo "Edit count" - to ostatnie ustawia najpierw "najbardziej miętoszone" zdjęcia. Zaznaczasz partię zdjęć od początku siatki, ostatnie z nich znajdujesz po ikonkach modyfikacji. Problem jest jak zaaplikowałeś przy imporcie jakiś preset - wtedy ostatnie musisz znaleźć na czuja.
Ostatnio edytowane przez MariuszJ ; 09-10-2012 o 00:46
dzięki![]()
A7mk2 Zeiss 24-70/4 Sony G 70-200/4 v35/1.4,v50/1.1 FM2 Z50/1.4
moze ktos sprawdzic u siebie bo mam dziwna akcje z 4.2
praca na dwoch monitorach, na drugim podglady, na pierwszym standard (library, Develop itd)
i teraz przy Library jest ok
ale przy przejsciu na Develop podglad na drugim monitorze mam nieostry (na konkretnie wybranym zdjeciu) przy jednym zdjeciu
przy kilku - jak przechodze na ktores zdjecie, to na drugim monitorze robi sie nie ostre, jak przelaczam na nastepne to ostrosc wraca, a wybrane robi sie nieostre
na panelu z modulami jest ok caly czas, tylko ten podglad wariuje
w 4.1 bylo ok
mnie nurtuje inna sprawa. po imporcie zdjęć do LR i przeglądaniu ich w Library jest moment że zdjęcie wygląda ok (tzn jego nasycenie, kontrast a przede wszystkim ostrość są ok - to trwa 2 sek i tak jakby LR wprowadza jakąś swoją korektę wyświetlania i wszystko leci na łeb - spada kontrast, zdjęcie staje się ciemniejsze i staje się nieostre. Może ktoś miał podobny problem i ma ochotę podzielić się rozwiązaniem? z góry dziękuje za pomoc. pozdrawiam
i co ja mam tu napisać?
Skontaktuj się z nami