Close

Strona 114 z 2397 PierwszyPierwszy ... 14641041121131141151161241642146141114 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 131 do 1 140 z 23962

Wątek: Sony NEX

Domyślnie

Kolorki jakie produkuje nex to jest coś naprawdę fajnego ale ten AF względem D90 to mnie zabija, staram się jak mogę przekonać do nexa i jakoś co raz mniej mi to wychodzi.
    Teraz mam tamrona 17-55 2.8, ale wcześniej D90 plus N35/1.8 to chyba najlepszy zestaw.
    Chyba powrócę do tego zestawienia.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez malyr Zobacz posta
    Kolorki jakie produkuje nex to jest coś naprawdę fajnego ale ten AF względem D90 to mnie zabija, staram się jak mogę przekonać do nexa i jakoś co raz mniej mi to wychodzi.
    Teraz mam tamrona 17-55 2.8, ale wcześniej D90 plus N35/1.8 to chyba najlepszy zestaw.
    Chyba powrócę do tego zestawienia.
    5N i D90 + N35/1.8 takie zestawy, sa do roznych zastosowan.
    Przeciez, w plenerze nie wykonujesz trybow seryjnych, ani nic w tym stylu, wiec gadanie o AF, nie ma tu najmniejszego sensu..
    Moja fotografia to moja rzeczywistosc.. powiew powietrza, ktory mnie inspiruje, nakarmia mnie, ekscytuje, uspokaja mnie i dlatego najlepszy dzien, nie jest tym, gdzie wszystko poszlo dobrze, tylko taki, ktory zostawil piekne wspomnienie w twoim zyciu.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Mekano Zobacz posta
    5N i D90 + N35/1.8 takie zestawy, sa do roznych zastosowan.
    Przeciez, w plenerze nie wykonujesz trybow seryjnych, ani nic w tym stylu, wiec gadanie o AF, nie ma tu najmniejszego sensu..
    malyr napisał o zastąpieniu D90 Nexem, więc mówienie o plenerze nie ma tu najmniejszego sensu..

Wybacz Mekano, ale twoje posty serio zalatują fanatyzmem. W wielu przypadkach (pewnie w większości) Nex będzie lepszym wyborem niż lustrzanka. Sam jakiemuś 'świeżakowi' polecałbym system bezlusterkowy zamiast lustra. No ale są dziedziny fotografii, w których szybki AF jest niezbędny, a tego Nex nie zapewnia.

Prosty przykład - czy zrobisz Nexem takie zdjęcie, jak na tej stronie? - http://www.telegraph.co.uk/sport/mot...ss-in-Spa.html
    Ostatnio edytowane przez drdln ; 05-09-2012 o 00:30
    to be a rock and not to roll

Domyślnie

A czy ja pisalam gdzies, ze Nexem zrobisz wszystko? Nie mozna miec tylko bezlusterkowca do wszystkiego, bo Nex - nie jest do wszystkiego.
    5N widoczki i plenery, a d90, gdy potrzeba szybkiego AF, to sa aparaty, wlasnie do roznych zastosowan..
    Moja fotografia to moja rzeczywistosc.. powiew powietrza, ktory mnie inspiruje, nakarmia mnie, ekscytuje, uspokaja mnie i dlatego najlepszy dzien, nie jest tym, gdzie wszystko poszlo dobrze, tylko taki, ktory zostawil piekne wspomnienie w twoim zyciu.

Domyślnie

Otóż to

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez drdln Zobacz posta
    Otóż to
    wiesz, ja myslalam, ze to oczywiste..
    jesli sie fotograguje rozne dziedziny fotografii, to niestety, trzeba miec Nikon-a tez.. mowie niestety, bo ciezki... a jak jeszcze lampa.. to juz w ogole..

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez koniecpolska Zobacz posta
    drdln, brawo za odwagę, kto następny wytypuje co jest co?
    Chyba nie ma chętnych. Więc jak, wygrałem?

Domyślnie

Dałbym sobie rękę uciąć, że zapodasz sample z Imaging Resource - tam porównują jpgi i tak jak pisałem wcześniej nie jest to miarodajne.
    Ja swoje opinie opieram na własnych doświadczeniach z surowymi plikami, a nie z jpgami z sieci.
    Może wysokie ISO RX-ie nie jest tak dobre jak w D5100, ale oddanie detali jest porównywalne.
    Ostatnio edytowane przez mister ; 05-09-2012 o 06:49
    MISTER
    ------------------------------------

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez drdln Zobacz posta
    Chyba nie ma chętnych. Więc jak, wygrałem?
    Niestety nie ma chętnych, ale ja się nie dziwię, bo przecież to tak różne aparaty a na cytowanych przykładach nie widać wielkich różnic ...
    Tak więc brawa dla Ciebie za odwagę, ale niestety nie trafiłeś.
    1. Stadion na odwrót
    2. Dzieci ... w obu przypadkach LX5 (tam nie ma NEX'a) ot takie małe szelmostwo.

Cytat Zamieszczone przez mister Zobacz posta
    Dałbym sobie rękę uciąć, że zapodasz sample z Imaging Resource - tam porównują jpgi i tak jak pisałem wcześniej nie jest to miarodajne.
    Ja swoje opinie opieram na własnych doświadczeniach z surowymi plikami, a nie z jpgami z sieci.
    Może wysokie ISO RX-ie nie jest tak dobre jak w D5100, ale oddanie detali jest porównywalne.
    Poza tym z exifa winika, że do NEX'a podpięto Sigmę macro 70mm/2.8 i przymknięto do f=4, a RX100 wg. mnie ma nie najlepszy obiektyw, który mocno ogranicza możliwości matrycy, stąd taka różnica. Słowem "nec Hercules contra plures" co można przetłumaczyć na "i matryca dupa, kiedy obiektyw kupa".
    Ostatnio edytowane przez koniecpolska ; 05-09-2012 o 08:43

Strona 114 z 2397 PierwszyPierwszy ... 14641041121131141151161241642146141114 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów