Close

Strona 37 z 38 PierwszyPierwszy ... 2735363738 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 361 do 370 z 377

Wątek: IO

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez pincerna Zobacz posta
    oglądałem w polsacie wywiadzik przed chwilką z Możdżonkiem.... cholibka chłopaki nadal nie wiedzą o co chodzi i co się z nimi stało...
    Oby wyciągnęli z tej porażki jakieś wnioski...

Moim zdaniem Chince powinni dać brązowy medal, bo Niemka dostała dodatkowy rzut (nie wykorzystała szansy), a pół godziny po zakończeniu rywalizacji zmierzyli jej rzut...
    Na IO taka wpadka...
    Ostatnio edytowane przez ekonet ; 11-08-2012 o 16:50 Powód: int.

Domyślnie

i to nie pierwsza wpadka... nasz judoka przegrał przez taką wpadkę brązowy krążek

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mycza Zobacz posta
    Moim zdaniem Chince, powinni dać brązowy medal...
    To by dopiero była wpadka.
    red light, dark room...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mycza Zobacz posta
    . bo Niemka dostała dodatkowy rzut(nie wykorzystała szansy),....
    A nie powina dostać, bo rzut był OK i powinien być dobrze zmierzony.

Sędziowanie na IO to kpina. Często sędziują ludzie z egzotycznych krajów w których dana dyscyplina prezentuje niski poziom. Ustalanie parytetów nie może prowadzić do absurdów. Zawodnicy czekają 4 lata na zawody, a sędziowanie może załatwić cały wysiłek ich przygotowań. Dodajmy do tego sympatie i antypatie sędziów w danych dziedzinach, presje wywołane przez silne organizacje (Japonia - judo itd itd) i okaże się, że na Olimpiadzie najbardziej do naprawienia jest kwestia sędziowania.
    Moje systemy: Nikon F, D i Z, Hasselblad 503CX, Leica, Canon, Pentax, Olympus, Minolta, Rolleiflex TLR FKD, Zenity, Praktiki, ruskie dalmierze itd itd, blisko 100 szkiełek.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Jacek_Z Zobacz posta
    A nie powina dostać, bo rzut był OK i powinien być dobrze zmierzony.

Sędziowanie na IO to kpina. Często sędziują ludzie z egzotycznych krajów w których dana dyscyplina prezentuje niski poziom. Ustalanie parytetów nie może prowadzić do absurdów. Zawodnicy czekają 4 lata na zawody, a sędziowanie może załatwić cały wysiłek ich przygotowań. Dodajmy do tego sympatie i antypatie sędziów w danych dziedzinach, presje wywołane przez silne organizacje (Japonia - judo itd itd) i okaże się, że na Olimpiadzie najbardziej do naprawienia jest kwestia sędziowania.
    Pewnie są takie przepisy MKOL, że muszą być sędziowie z różnych krajów...
    Faktycznie ich niekompetencja wypacza wyniki...

Domyślnie

No to mamy 10 medali i chyba więcej nie będzie. Zdaje się, że nasi zapomnieli wziąć bułki z bananami.

Domyślnie

Teraz to się dopiero zacznie jak zwykle po każdej olimpiadzie...szukanie winnych, zwalanie winy naaaa tego oooo tam albo tego obok. Albo ci mieli więcej kasy na przygotowania a tamci mniej, albo ten sie z trenerem niezbyt lubi i chciał miec innego a że nie dostał to i medalu nie było.

Gaduła Awatar manfred
    Miasto
    Góralem jestem i nikt kto ma okowite nie jest mi obcy

Domyślnie

"14:14 (lekkoatletyka) Henryk Szost na mecie maratonu, Polak z czasem 2.12,28 zajmuje 9. miejsce, nasz zawodnik jest najlepszym Europejczykiem w tym biegu" Tu można być zadowolonym z wyniku

Gaduła Awatar manfred
    Miasto
    Góralem jestem i nikt kto ma okowite nie jest mi obcy

Domyślnie

No to jest godny finał IO w siatkówkę.

Oszczędny w słowach
    Miasto
    zachodniopomorskie

Domyślnie

Ale dopiero od 3 seta. Wcześniej było bicie Ruskich. Ale to dobrze, niech będzie 5 setów, finał to finał.

Edit: No i wyrównali Rosjanie, będzie tie break, oby długi i emocjonujący.
    A Brazylijczycy mieli już piłkę meczową...
    Ostatnio edytowane przez sprychu ; 12-08-2012 o 16:02
    "Nie mam problemów z piciem, no chyba że nie chcą podać mi drinka..." Tom Waits

Strona 37 z 38 PierwszyPierwszy ... 2735363738 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów