Szukaj
Ostatnio edytowane przez ekonet ; 11-08-2012 o 16:50 Powód: int.
i to nie pierwsza wpadka... nasz judoka przegrał przez taką wpadkę brązowy krążek
A nie powina dostać, bo rzut był OK i powinien być dobrze zmierzony.
Sędziowanie na IO to kpina. Często sędziują ludzie z egzotycznych krajów w których dana dyscyplina prezentuje niski poziom. Ustalanie parytetów nie może prowadzić do absurdów. Zawodnicy czekają 4 lata na zawody, a sędziowanie może załatwić cały wysiłek ich przygotowań. Dodajmy do tego sympatie i antypatie sędziów w danych dziedzinach, presje wywołane przez silne organizacje (Japonia - judo itd itd) i okaże się, że na Olimpiadzie najbardziej do naprawienia jest kwestia sędziowania.
Moje systemy: Nikon F, D i Z, Hasselblad 503CX, Leica, Canon, Pentax, Olympus, Minolta, Rolleiflex TLR FKD, Zenity, Praktiki, ruskie dalmierze itd itd, blisko 100 szkiełek.
No to mamy 10 medali i chyba więcej nie będzie. Zdaje się, że nasi zapomnieli wziąć bułki z bananami.
Teraz to się dopiero zacznie jak zwykle po każdej olimpiadzie...szukanie winnych, zwalanie winy naaaa tego oooo tam albo tego obok. Albo ci mieli więcej kasy na przygotowania a tamci mniej, albo ten sie z trenerem niezbyt lubi i chciał miec innego a że nie dostał to i medalu nie było.
Ale dopiero od 3 seta. Wcześniej było bicie Ruskich. Ale to dobrze, niech będzie 5 setów, finał to finał.
Edit: No i wyrównali Rosjanie, będzie tie break, oby długi i emocjonujący.
A Brazylijczycy mieli już piłkę meczową...
Ostatnio edytowane przez sprychu ; 12-08-2012 o 16:02
"Nie mam problemów z piciem, no chyba że nie chcą podać mi drinka..." Tom Waits
Skontaktuj się z nami