Close

Strona 65 z 129 PierwszyPierwszy ... 1555636465666775115 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 641 do 650 z 1283

Wątek: Lightroom 4

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez slaw74 Zobacz posta
    Ja używam profilu D2X mode 1 v4 dodatkowo wprowadziłem kilka własnych zmian, tak uzyskałem swój własny, którego używam jako wyjścia do wszystkich moich zdjęć. Moim zdaniem efekt dużo lepszy niż w standardowym adobe.
    Oczywiście proces 2012

Daleko mamy do siebie a na odległość ciężko coś pomóc.
    Pozdrawiam serdecznie
    Sącz/Kraków -> Gdańsk = MISJA

Obrabiasz nef czy dng?

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ZYSKI Zobacz posta
    ja zapytam z innej beczki jeżeli można, dzisiaj zrobiłem sobie próbkę prezentacji (kilka fotek), fotki w prezentacji straciły na ostrości nie wiem gdzie robię błąd
    Na samym dole w prawym panelu pokazu slajdów jest opcja: Prewiev in advance.... być może pomoże.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez michalnsm Zobacz posta
    Sącz/Kraków -> Gdańsk = MISJA

Obrabiasz nef czy dng?

he he he zapraszam.

Walczę z Nefami zawodowo... czasem kilka prywatnych fot konwertuję do DNG.
    Jedyna różnica jest taka że w DNG metadane i recepty na wywołanie zapisują się wewnątrz pliku DNG.
    Z NEFem trzeba ciągnąć ogon w postaci pliczku XMP

Domyślnie

od wczoraj lece domyślnym profilem d2x mode 1/2 i chyba problem zniknął. skąd się dowiem które wersje mam tego profilu (Ty wspominasz o v4)

Domyślnie

Na samym dole w prawym panelu pokazu slajdów jest opcja: Prewiev in advance.... być może pomoże.
    troszke lepiej

Dzięki, pozdrawiam
    D300s + 18-200 (poszedł do ludzi) teraz Alpha 7 + 24 - 70, dodatek to iPhone 6

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez michalnsm Zobacz posta
    od wczoraj lece domyślnym profilem d2x mode 1/2 i chyba problem zniknął. skąd się dowiem które wersje mam tego profilu (Ty wspominasz o v4)
    Moduł Develope zakładka Camera Calibration (na samym dole po prawej) tam wybierasz profile i wersję procwsu.
    Jeśli masz LR4 wybierz proces 2012, profile wybieramy z rozwijanego menu. Przy każdym moim profilku z serii D2X jest jego wersja. Ja po zainstalowaniu LR4 mam po 2 wersje z każdego nikonowskiego profilu, v1 i v4

Na suwakach możesz każdy z tych profili sobie skorygować.
    By za każdym razem nie przełączać się ręcznie na ulubiony profilek warto zapodać go jako domyślny.
    W tym celu przytrzymujemy LEWY ALT w developie gdzie przycisk RESET zmienia się w SET DEFOULT... co naciskamy.

Program zapyta czy dla każdego kolejnego, nowo wciągniętego NEFa, z rozrużnieniem na puszki ma ładować nowy domyślny profil? Dajemy TAK i od tej chwili każdy nowy NEFik ma lepszą naszą ulubioną kolorystykę....

Ja od dawna (od LR2) nie używam domyślnego profilu Adobe Standard bo jest taki beznadziejny, że nawet w Irfan View podhlądy NEFów są ładniejsze.... hihihi
    Pozdrawiam.

Domyślnie

PS Inne wersje profili do Nikona z serii D2X i tych co w aparacie, typu Portrait, Landscape itp można znaleźć w sieci, sa tam jeszcze v2 i v3

Domyślnie

Eksportując JPGi z LRa podpinajcie profil barwny sRGB w jakim pracuje Winda i większość przeglądarek zdjęć.
    Ustawia się to w tej samej zakładce gdzie kompresja JPG i rodzaj pliku.

Działa! Wielkie dzięki!
    Ostatnio edytowane przez erro ; 11-08-2012 o 15:54

Gaduła Awatar ku6i
    Miasto
    Górny Śląsk/Kraków

Domyślnie

Ja od dawna (od LR2) nie używam domyślnego profilu Adobe Standard bo jest taki beznadziejny, że nawet w Irfan View podhlądy NEFów są ładniejsze....
    To akurat nie jest żadna ujma dla LR bo IrfanView wyświetla zaszytego w nefie jpga

Strona 65 z 129 PierwszyPierwszy ... 1555636465666775115 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów