Close

Strona 101 z 338 PierwszyPierwszy ... 519199100101102103111151201 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 001 do 1 010 z 3379

Domyślnie

No w praktyce to ja wiem jak wygląda - trudno jest odczuć różnicę między dyskami z pierwszych miejsc testów od tych z końca - dlatego wiele razy pisałem że nie ma co wybierać NAJLEPSZEGO w testach, tylko lepiej DOBREGO ale znacznie tańszego, albo za te same pieniądze kupić większą pojemność.
    Ale pokazuje to że większość testów można sobie w d..ę wsadzić bo przedstawiają wydajność dysków dziewiczo czystych a nie jak wygląda ich wydajność w normalnych warunkach pracy.

Zainteresowałem się samsungiem bo nie miałem okazji go dłużej testować a wiem na podstawie wersji 830 60GB, że w starszej wersji FW, wydajność potrafiła spaść dramatycznie - nawet do 50-100mb/s na sata3. Tymczasem dyski które teoretycznie były wolniejsze "w testach" potrafią utrzymywać wydajność znacznie lepiej.
    Ostatnio edytowane przez Pawel Pawlak ; 09-08-2012 o 10:19
    N16-35/N24-70/N70-200VR2/N24/N105VR/N400VR/Z40/Z24-120S/Z70-200S/V16/TT75/T28-75G2
    D800/D500/D4s/Z6/Z63/Z9

pozdrawiam
    Paweł

Domyślnie

Dokładnie. Dopóki siedział na dysku sam system, CS5 i parę pierdół, dysk spokojnie przekraczał 500 MB/s. jednak trzeba było to i owo poinstalować i pracować. Co nie zmienia faktu, że komp jako całośc zaiwania niemiłosiernie.

Z tymi suchymi danymi to jak ze spalaniem aut podawanym przez producentów. Nijak to się na życie przekłada.
    To, że milczę, nie znaczy, że nie mam nic do powiedzenia.

Domyślnie

co do auta kiedyś na trasie z zapakowanym na full samochodem osiągnęliśmy kiedyś wartość przedstawianą przez producenta. zazwyczaj było coś koło litra mniej

Domyślnie

Może próbowaliście się z danymi spalania w mieście?
    To, że milczę, nie znaczy, że nie mam nic do powiedzenia.

Domyślnie

no właśnie nie nic nie poradzę że ja baaardzo spokojny kierowca jestem, szczególnie jak kogoś wiozę

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Sapphiron Zobacz posta
    co do auta kiedyś na trasie z zapakowanym na full samochodem osiągnęliśmy kiedyś wartość przedstawianą przez producenta. zazwyczaj było coś koło litra mniej
    Na jak długim dystansie?
    Bo ja jestem w stanie pokazać Ci zrzut z wyświetlacza średniego spalania (trasa), pokazujące 3,8l/100km, podczas gdy realne zużycie tego auta na trasie to 7l/100km... ;P

Domyślnie

na trasie Lublin - Łódź i nie chodzi u zrzut z wyświetlacza tylko ilość przejechanych na pełnym baku

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez rsz Zobacz posta
    Więc w OCZ Vertex 4/128 mam FW 1.5, zajęte ok 55% i prędkość spadła do około 260-300 MB/s. W praktyce tego nie odczuwam, w teorii dysk jednak zwalnia i to sporo.
    Mam podobne wyniki przy tym dysku. Start systemu trwa minimalnie dłużej, ale nadal wszystko chodzi błyskawicznie.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez prz3mo Zobacz posta
    Na jak długim dystansie?
    Bo ja jestem w stanie pokazać Ci zrzut z wyświetlacza średniego spalania (trasa), pokazujące 3,8l/100km, podczas gdy realne zużycie tego auta na trasie to 7l/100km... ;P
    Do kalibracji (w ASO powinni to zrobić na gwarancji).

Domyślnie

Nie wiem czy już było, ale jeden z lepszych SSD pod względem niezawodoności, Crucial M4 ma pewną wadę:
    Cytat Zamieszczone przez sebin
    Widzę że masz zamontowany ssd cruciala.
    Jeśli masz firmware 0009 to dysk po przekroczeniu 5000 godzin pracy będzie się zawieszał co godzinę.
    Jeśli tak to zrób update firmware, koniecznie do 0309! Ten firmware naprawia ten błąd.
    Wgranie najnowszego 000F spowoduje pewnie jeszcze gorsze, chwilowe zawiechy systemu. Czytałem ostatnio trochę o dyskach Cruciala, i jeśli dysk z fabryki ma firmware 000F to działa dobrze, a po update ze starszych powoduje zawiechy systemu.
    Piszę na wypadek jakby ktoś nie umiał dojść do tego, czemu jego komputer się wiesza co godzinę. Ja już miałem wysyłać maca do serwisu (oczywiście wysłałbym z fabrycznym dyskiem i nigdy by mi do głowy nie przyszło, że to może być wina oprogramowania ssd), na szczęście w porę podsunięto mi rozwiązanie.

Strona 101 z 338 PierwszyPierwszy ... 519199100101102103111151201 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów