Close

Strona 103 z 338 PierwszyPierwszy ... 35393101102103104105113153203 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 021 do 1 030 z 3379

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Greg77 Zobacz posta
    Jak padl? Jak sie zachowywal?
    Moj Vertex2 padl zawieszajac winde, potem juz sie nie wlaczyl, odeslali mi uszkodzonego Vertexa2 Kolejny tez Vertex2 dostalem po tzrech dniach, widac sie postarali i ten juz dziala swietnie, choc pierwszy dzialal mi prawie 2 lata....
    W pewnym momencie Winda dostała strasznej czkawki, nie szło w sensownym czasie przełączać aktywnych programów. W przeciągu minuty wyskoczył niebieski ekran a system zrzucił dane na dysk (o dziwo). Po resecie kompa w biosie widniała informacja o uszkodzonej macierzy RAID 0. Gdy zresetowałem zasilanie macierz była ok, system wstał, ale zawiesił się niedługo po uruchomieniu pulpitu. Po kilku resetach dysk przestał być widziany w bios. Sprawdzałem stan podłączenia dysku do płyty ale wszystko było ok.

Domyślnie

Moj Vertex2 tez dzisiaj padl. Najpierw system sie zawiesil, pozniej juz nie dalo sie go uruchomic. Co dziwne po reinstalacji wszystko dzialalo normalnie... przez 2 godziny. Znowu bluescreen ale tym razem nawet sie nie podniosl.
    body | stałki | 3xSB | 5xYN | RF-602 | Pixel King |

Gaduła
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Ciekaw jestem, czy po tych doświadczeniach nadal będziecie twierdzić, że technologia SSD jest pewna i niezawodna?

A tak na marginesie, to SSD wytrzymują dłużej, jeśli wyłączy się w systemie: "Wstrzymywanie systemu".
    Medice, cura te ipsum.

Domyślnie

Jak widać, technologia SSD jest ułomna, ale ile to zrobić sobie kopię systemu na HDD co jakiś czas? Padnie ścierwo, 5 minut i system stoi. W zamian za szybkość SSD można się trochę pomęczyć.
    To, że milczę, nie znaczy, że nie mam nic do powiedzenia.

Domyślnie

a dlaczego na podstawie awaryjności vertex2 wyrabiać opinię o wszystkich SSDkach ? nie dość że to model konkretnej firmy, to jeszcze stary.
    N16-35/N24-70/N70-200VR2/N24/N105VR/N400VR/Z40/Z24-120S/Z70-200S/V16/TT75/T28-75G2
    D800/D500/D4s/Z6/Z63/Z9

pozdrawiam
    Paweł

Domyślnie

Fakt. Chociaż OCZ robi co może, żeby nie powtórzyć wpadki z "2" i "3ultra". Mi na razie "4" działa, zobaczymy co dalej.
    To, że milczę, nie znaczy, że nie mam nic do powiedzenia.

Domyślnie

A u mnie "3" śmiga. Odpukać
    The Iron never lies to you. You can walk outside and listen to all kinds of talk, get told that you’re a god or a total bastard. The Iron will always kick you the real deal.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Johanan Zobacz posta
    Ciekaw jestem, czy po tych doświadczeniach nadal będziecie twierdzić, że technologia SSD jest pewna i niezawodna?
    Nigdzie nie napisalem, ze te dyski sa niezawodne
    Taki dysk bardzo poprawia komfort pracy. I odpowiadajac dalej - tak w moim kompie siedzi juz nowy SSD. Vertex poszedl na gwarancje. A jak wroci to bedzie sluzyl jako dysk dla cache i katalogu LR i pliku wymiany PSE
    A odnosnie danych (zdjec) to chyba kazdy trzyma je na talerzowym dysku
    body | stałki | 3xSB | 5xYN | RF-602 | Pixel King |

Domyślnie

technologia SSD jest dużo mniej ułomna niż na tym samym etapie rozwoju technologia HDD.
    co starsi pamiętają.
    za początków HDD pracowałem na serwisie w hurtowni sprzętu komputrowego.

uwierzcie, w porównaniu z SSD, to był armagiegon panie

poza tym problemy jak czytam ten wątek, pojawiają się w większości tylko z vertexami 2.

co do HDD - swego czasu IBM strasznie popłyną na jednej serii 15,20 i 30 GB dysków - padało praktycznie 80% produkcji.
    to samo było z Seagate, WD, Maxtorem, czy Samsungiem.
    każda z tych firm miała poważne wtopy (z czego ta wtopa IBMa była najpoważniejsza).
    także nie narzekajcie i przypomnijcie sobie jak było.
    Psychotrop vel Grzegorz Lucjan Laska von Lasocki

Domyślnie

Niektórzy też nie wiedzą/nie pamiętają że na początku (załóżmy konsumenckim) dyski twarde przychodziły z fabryki z tabliczką na której były wylistowane sektory uszkodzone.

Niedawno Seagate miał problem z serią .11 i firmware kładącym dyski.

Był gdzieś papier google z opracowaniem ich statystyk padów dysków... tutaj

Strona 103 z 338 PierwszyPierwszy ... 35393101102103104105113153203 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów