Close

Strona 100 z 319 PierwszyPierwszy ... 50909899100101102110150200 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 991 do 1 000 z 3379

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post

Domyślnie

Nie polecam Vertex Plus bo go mam, ale wiem że Vertex 4 też jest do bani - ma taki typ zapisu że jak go zapchasz danymi to masakrycznie zwalnia, i to nie musi być wcale zapchanie rzędu 90%. Intel zapełniony praktycznie kompletnie nie spadał z prędkościami. Test robił np Paweł Pawlak (chyba że mi się odoby pomyliły), to tak jeśli ja jestem zbyt mało wiarygodny.

PS. Na papierze może jest szybszy, ale w praktyce jak poinstalujesz parę rzeczy i wrzucisz na niego co nie co to Samsung czy Intel zostawiają go z tyłu. Róznica w prędkości jest spora, chyba przez pół, ale to musisz do Pawła pisać bo już tych tabelek nie pamiętam aż tak dokładnie. Tak czy siak, ja SSD OCZ więcej nie kupię, chyba że go wkońcu porządnie zrobią.
    ;]

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Aeon88 Zobacz posta
    Nie polecam Vertex Plus bo go mam, ale wiem że Vertex 4 też jest do bani - ma taki typ zapisu że jak go zapchasz danymi to masakrycznie zwalnia, i to nie musi być wcale zapchanie rzędu 90%. Intel zapełniony praktycznie kompletnie nie spadał z prędkościami. Test robił np Paweł Pawlak (chyba że mi się odoby pomyliły), to tak jeśli ja jestem zbyt mało wiarygodny.

PS. Na papierze może jest szybszy, ale w praktyce jak poinstalujesz parę rzeczy i wrzucisz na niego co nie co to Samsung czy Intel zostawiają go z tyłu. Róznica w prędkości jest spora, chyba przez pół, ale to musisz do Pawła pisać bo już tych tabelek nie pamiętam aż tak dokładnie. Tak czy siak, ja SSD OCZ więcej nie kupię, chyba że go wkońcu porządnie zrobią.
    Jeśli mnie pamięć nie myli w nowym firmware w modelu np. 128 GB zwiększyli transfery jakoś z 200 MB/ na 420 (przy zapisie) ... po zapełnieniu po prostu dysk zwalnia do starej prędkości ... która i tak jest taka jak w Samsung 830 128 GB. Hmm ... albo przy 256 GB zwalnia do poziomu Samsunga.
    Ostatnio edytowane przez Kyle ; 04-10-2012 o 11:36

Domyślnie

A myślał ktoś z was o OCZ Synapse Cache, albo testował ? W teorii rozwiązanie całkiem fajne bo można sobie cały np 2tb dysk mocno przyspieszyć i nie koniecznie musi to być dysk systemowy.

Domyślnie

A tak wogóle jaki dysk SSD 128/120 GB jest obecnie najlepszy tak do 400zł? Samsung czy Intel? Czy coś innego?
    ;]

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Aeon88 Zobacz posta
    A tak wogóle jaki dysk SSD 128/120 GB jest obecnie najlepszy tak do 400zł? Samsung czy Intel? Czy coś innego?
    Jak ktoś rzeczowo odpowie na to pytanie to myślę że wieeeeele osób będzie mu wdzięcznych...

Domyślnie

Ja myślę, że Samsung jest godny polecenia. Z całej plejady dysków SSD, wszystkie, każdego jednego producenta, miały jakieś wpadki. Wszystkie, z wyjątkiem Samsungów.
    Ja wiem, że wadliwe modele zostały poulepszane, popoprawione itd, ale niesmak pozostaje...

Domyślnie

20gb wywalone z tego folderu

Domyślnie

Nie używam Bridge'a, w AppData/Local nie mam folderu Adobe/Cache nawet.

Ja mam zajęte 47GB przy wyłączonej hibernacji, wiem że to ustrojstwo zajmuje tyle GB ile ma się RAMU dlatego to wyłączam zaraz po formacie.
    ;]

Domyślnie

Za namową rsz zakupiłem Cruciala M4 128Gb...

Zaistalowałem system i szczenę zbieram przez ostatnie pół godziny... Już nie mam czasu na włączenie kawy w kuchni podczas uruchamiania systemu bo 10s to za mało...

Po zainstalowaniu Firefoxa dostałem w twarz i zgubiłem zęby po raz drugi... Okazało się że po Wifi to system dusił transfer i teraz śmiga na 36 z 60Mb dostępnych, a na XP ledwo siepał 23Mb/s...

Teraz sprawa najwyższej wagi. Potrzebuję JEDNEJ ale za to kumatej osoby która pomoże mi skonfigurować ten dysk i system tak żeby to śmigało na cacuszko. Odwdzięczam się bardzo zacnie Chętna osoba proszę o kontakt na PW

Domyślnie

mam za dobry humor dzisiaj na przepychanki, więc proszę:
    SPOKÓJ !

p.s.
    idę sobie na piwko
    i jak wrócę, to nie ma tu być nic w stylu: ok, ale to nie ja zacząłem bla bla bla bla bla
    Psychotrop vel Grzegorz Lucjan Laska von Lasocki

Strona 100 z 319 PierwszyPierwszy ... 50909899100101102110150200 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów