Szukaj
Co nie zmienia faktu, że dla aktualnych mistrzów świata i europy (jako nacji) przegranie dwóch pierwszych meczów, a co za tym idzie - odpadnięcie z imprezy, to jest policzek, coś co jest skazą na ich dumie, coś co się czasem bardziej pamięta niż - w przypadku Hiszpanii - jakieś tam 3 miejsce. Zgadzam się, że bardziej wartościowy jest Mundial czy też ME, ale co do prestiżu, to mam odmienne zdanie - wydarzenia IO śledzi cały świat.
A co do wieku, to przecież ci piłkarze to mistrzowie świata i europy w swoich kategoriach wiekowych, więc do porażek też nie przyzwyczajeni raczej.
Ostatnio edytowane przez sprychu ; 30-07-2012 o 13:59
"Nie mam problemów z piciem, no chyba że nie chcą podać mi drinka..." Tom Waits
To zobacz jakie drużyny grają na IO. Piłka nożna na IO jest tak niszowa jak Curling w Polsce. Poza tym gdybyś śledził reprezentacje U-17, U-18, U-20, U-21 i U-23 w piłce nożnej na Świecie to byś wiedział, że trochę się różni to od zwykłych reprezentacji pomijając to, że niektórzy z piłkarzy w tej kategorii wiekowej grają w normalnej reprze.
Jedyne z czym mogę się zgodzić to szokiem jest porażka Hiszpanii z Hondurasem. To powinni wygrać.
Ależ ja sobie doskonale zdaję sprawę z tego, że nie są to pierwsze reprezentacje, tylko jakie to ma znaczenie, że nie są?
Jest sobie taki kraj co ma świra na punkcie piłki nożnej - nazywa się Hiszpania. W kraju tym football to sprawa narodowa, z jednej strony świętość niemalże, z drugiej fragment codziennego życia. Tam się tym oddycha.
Na dzień dzisiejszy funkcjonuje takie określenie jak hiszpański styl gry, najlepszy na świecie, co zresztą ma odzwierciedlenie w wynikach uzyskiwanych przez wszelkie możliwe reprezentacje Hiszpanii (chodzi o kategorie wiekowe). Jedną z tych reprezentacji jest drużyna olimpijska, która jedzie na IO jako jeden z bardzo poważnych faworytów do wygrania imprezy, po czym przegrywa 2 pierwsze mecze i jedzie do domu. I to jest dla Hiszpanów wielki wstyd i uszczerbek na ambicji. O tym właśnie pisałem w poście od którego zaczęła się ta dyskusja
I z mojej strony to już koniec dyskusji, bo chyba się nie do końca rozumiemy.
PS. A to co poniżej to już bełkot dla mnie, i mam wrażenie że jak to jutro przeczytasz, to się ze mną zgodzisz
Pozdrawiam
EDIT: Właśnie przeglądając sobie wiadomości natrafiłem na takie coś http://sport.onet.pl/igrzyska/pilka-...eke,45620.html
Dokładnie to o czym pisałem wcześniej.
Ostatnio edytowane przez sprychu ; 30-07-2012 o 15:22
"Nie mam problemów z piciem, no chyba że nie chcą podać mi drinka..." Tom Waits
No właśnie nie jest. Przejrzyj sobie osiągnięcia reprezentacji młodzieżówek, to zmienisz zdanie. Znasz w ogóle trochę? Znajdź sukcesy U-23 HiszpaniiZapraszam. Generalnie U-23 to jest pomieszanie U-21 ze starszymi, którzy już grają w normalnej ale w większości siedzą na ławie. Do tego nie ma regularnych zgrupowań tak jak kadry A czy U-21.
Nie widzisz tutaj nutki prześmiewczej? Naprawdę uważasz, że porównuję serio Curling w Polsce i piłkę nożna na IO? To było popadanie ze skrajności w skrajność, aby podkreślić niszę piłki nożnej w IO. FIFA ogranicza tę imprezę ponieważ nie jest to im na rękę. W Świecie piłkarskim wszystko się kręci wokół FIFA, więc dlatego nikt nie ma parcia na to. Mało tego. W tym czasie są rozgrywki klubowe, a FIFA nie daje zwolnień na ten okres więc kluby nie zawsze są chętne oddawać piłkarzy na cele reprezentacji U-23, która de facto nie istnieje.
Media. Medialna nagonka na reprezentacje Hiszpanii. Brak słów, więc więcej się do tego nie odniosę. Pojedź do Hiszpanii teraz, pochodź po ulicach i zapytaj kogokolwiek o to. Gwarantuję, że wszyscy potraktują tę informację tak jakbyś im powiedział, że w Japonii właśnie się urodziły bliźniaki syjamskie. Nikogo nie będzie to interesować. Najbardziej to właśnie interesuje media, bo mogę napisać nagłówek. "Hiszpania jedzie do domu na IO". W ogóle nie mam pojęcia czemu byli faworytem wg mediów.
Ja także![]()
Z mojej też. Nie rozumiemy się, bo odnosisz się tylko do słów: Hiszpania, Media, Piłka nożna, Mistrzowie. Znasz w ogóle tematykę reprezentacji młodzieżowych, sukcesy poszczególne. Treningi, szkolenia etc.? Czy tylko pojęcia nadmuchane przez media?
Co to za facet gra teraz z Radwańską?
Wysłano z Galaxy Note. Pozdrawiam. Piotr Milecki.
To jest Afroamerykanin Serena.![]()
To, że milczę, nie znaczy, że nie mam nic do powiedzenia.
Na Waszym miejscu nie nasmiewalbym sie z Sereny bo przyjedzie i bedziecie odklepywac jak NajmanMam nadzieje, ze dostane nowy tv zanim skonczy sie IO...
I Serena wygrał.![]()
To, że milczę, nie znaczy, że nie mam nic do powiedzenia.
Skontaktuj się z nami