Close

Strona 10 z 38 PierwszyPierwszy ... 8910111220 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 91 do 100 z 377

Wątek: IO

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez piter123789 Zobacz posta
    W piłce na IO mogą brać udział zawodnicy do 23roku życia, więc ta reprezentacja Hiszpanii nie przypomina tej z czerwca na Euro.
    No to wszystko wyjaśnia dlaczego pojechali Zresztą muszą wypoczywać co by znowu pokazac klasę na przyszłych MŚ
    D7100 / S 10-20 / N 18-105 VR/ N 70-300 VR / Slik Pro 500 DX / SB-600 /

Oszczędny w słowach
    Miasto
    zachodniopomorskie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez piter123789 Zobacz posta
    W piłce na IO mogą brać udział zawodnicy do 23roku życia, więc ta reprezentacja Hiszpanii nie przypomina tej z czerwca na Euro.
    Co nie zmienia faktu, że dla aktualnych mistrzów świata i europy (jako nacji) przegranie dwóch pierwszych meczów, a co za tym idzie - odpadnięcie z imprezy, to jest policzek, coś co jest skazą na ich dumie, coś co się czasem bardziej pamięta niż - w przypadku Hiszpanii - jakieś tam 3 miejsce. Zgadzam się, że bardziej wartościowy jest Mundial czy też ME, ale co do prestiżu, to mam odmienne zdanie - wydarzenia IO śledzi cały świat.

A co do wieku, to przecież ci piłkarze to mistrzowie świata i europy w swoich kategoriach wiekowych, więc do porażek też nie przyzwyczajeni raczej.
    Ostatnio edytowane przez sprychu ; 30-07-2012 o 13:59
    "Nie mam problemów z piciem, no chyba że nie chcą podać mi drinka..." Tom Waits

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez sprychu Zobacz posta
    To, że MŚ są bardziej wartościowe i wyżej cenione nie podlega dyskusji, ale nie świadczy to, że występy na IO są
    olewane i nie maja żadnej wartości.
    To zobacz jakie drużyny grają na IO. Piłka nożna na IO jest tak niszowa jak Curling w Polsce. Poza tym gdybyś śledził reprezentacje U-17, U-18, U-20, U-21 i U-23 w piłce nożnej na Świecie to byś wiedział, że trochę się różni to od zwykłych reprezentacji pomijając to, że niektórzy z piłkarzy w tej kategorii wiekowej grają w normalnej reprze.

Jedyne z czym mogę się zgodzić to szokiem jest porażka Hiszpanii z Hondurasem. To powinni wygrać.

Oszczędny w słowach
    Miasto
    zachodniopomorskie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Sendilkelm Zobacz posta
    To zobacz jakie drużyny grają na IO. Piłka nożna na IO jest tak niszowa jak Curling w Polsce. Poza tym gdybyś śledził reprezentacje U-17, U-18, U-20, U-21 i U-23 w piłce nożnej na Świecie to byś wiedział, że trochę się różni to od zwykłych reprezentacji pomijając to, że niektórzy z piłkarzy w tej kategorii wiekowej grają w normalnej reprze.

Jedyne z czym mogę się zgodzić to szokiem jest porażka Hiszpanii z Hondurasem. To powinni wygrać.
    Ależ ja sobie doskonale zdaję sprawę z tego, że nie są to pierwsze reprezentacje, tylko jakie to ma znaczenie, że nie są?
    Jest sobie taki kraj co ma świra na punkcie piłki nożnej - nazywa się Hiszpania. W kraju tym football to sprawa narodowa, z jednej strony świętość niemalże, z drugiej fragment codziennego życia. Tam się tym oddycha.
    Na dzień dzisiejszy funkcjonuje takie określenie jak hiszpański styl gry, najlepszy na świecie, co zresztą ma odzwierciedlenie w wynikach uzyskiwanych przez wszelkie możliwe reprezentacje Hiszpanii (chodzi o kategorie wiekowe). Jedną z tych reprezentacji jest drużyna olimpijska, która jedzie na IO jako jeden z bardzo poważnych faworytów do wygrania imprezy, po czym przegrywa 2 pierwsze mecze i jedzie do domu. I to jest dla Hiszpanów wielki wstyd i uszczerbek na ambicji. O tym właśnie pisałem w poście od którego zaczęła się ta dyskusja

...Z drugiej strony, to chyba jednak nie zawsze musi być prawda. Na przykład to, że Hiszpanie odpadli z IO w kopanej już po pierwszych dwóch meczach będzie chyba jednak bardziej pamiętane, niż gdyby zdobyli brązowy medal. A już na pewno bardziej będzie to pamiętane w Hiszpani, choć pewnie woleliby jak najszybciej o tym zapomnieć...
    I z mojej strony to już koniec dyskusji, bo chyba się nie do końca rozumiemy.

PS. A to co poniżej to już bełkot dla mnie, i mam wrażenie że jak to jutro przeczytasz, to się ze mną zgodzisz

Cytat Zamieszczone przez Sendilkelm Zobacz posta
    ... Piłka nożna na IO jest tak niszowa jak Curling w Polsce...
    Pozdrawiam

EDIT: Właśnie przeglądając sobie wiadomości natrafiłem na takie coś http://sport.onet.pl/igrzyska/pilka-...eke,45620.html
    Dokładnie to o czym pisałem wcześniej.
    Ostatnio edytowane przez sprychu ; 30-07-2012 o 15:22
    "Nie mam problemów z piciem, no chyba że nie chcą podać mi drinka..." Tom Waits

Domyślnie

Na dzień dzisiejszy funkcjonuje takie określenie jak hiszpański styl gry, najlepszy na świecie, co zresztą ma odzwierciedlenie w wynikach uzyskiwanych przez wszelkie możliwe reprezentacje Hiszpanii (chodzi o kategorie wiekowe). Jedną z tych reprezentacji jest drużyna olimpijska, która jedzie na IO jako jeden z bardzo poważnych faworytów do wygrania imprezy, po czym przegrywa 2 pierwsze mecze i jedzie do domu.
    No właśnie nie jest. Przejrzyj sobie osiągnięcia reprezentacji młodzieżówek, to zmienisz zdanie. Znasz w ogóle trochę? Znajdź sukcesy U-23 Hiszpanii Zapraszam. Generalnie U-23 to jest pomieszanie U-21 ze starszymi, którzy już grają w normalnej ale w większości siedzą na ławie. Do tego nie ma regularnych zgrupowań tak jak kadry A czy U-21.

PS. A to co poniżej to już bełkot dla mnie, i mam wrażenie że jak to jutro przeczytasz, to się ze mną zgodzisz
    Nie widzisz tutaj nutki prześmiewczej? Naprawdę uważasz, że porównuję serio Curling w Polsce i piłkę nożna na IO? To było popadanie ze skrajności w skrajność, aby podkreślić niszę piłki nożnej w IO. FIFA ogranicza tę imprezę ponieważ nie jest to im na rękę. W Świecie piłkarskim wszystko się kręci wokół FIFA, więc dlatego nikt nie ma parcia na to. Mało tego. W tym czasie są rozgrywki klubowe, a FIFA nie daje zwolnień na ten okres więc kluby nie zawsze są chętne oddawać piłkarzy na cele reprezentacji U-23, która de facto nie istnieje.

EDIT: Właśnie przeglądając sobie wiadomości natrafiłem na takie coś http://sport.onet.pl/igrzyska/pilka-...eke,45620.html
    Dokładnie to o czym pisałem wcześniej.
    Media. Medialna nagonka na reprezentacje Hiszpanii. Brak słów, więc więcej się do tego nie odniosę. Pojedź do Hiszpanii teraz, pochodź po ulicach i zapytaj kogokolwiek o to. Gwarantuję, że wszyscy potraktują tę informację tak jakbyś im powiedział, że w Japonii właśnie się urodziły bliźniaki syjamskie. Nikogo nie będzie to interesować. Najbardziej to właśnie interesuje media, bo mogę napisać nagłówek. "Hiszpania jedzie do domu na IO". W ogóle nie mam pojęcia czemu byli faworytem wg mediów.

Pozdrawiam
    Ja także
    I z mojej strony to już koniec dyskusji, bo chyba się nie do końca rozumiemy.
    Z mojej też. Nie rozumiemy się, bo odnosisz się tylko do słów: Hiszpania, Media, Piłka nożna, Mistrzowie. Znasz w ogóle tematykę reprezentacji młodzieżowych, sukcesy poszczególne. Treningi, szkolenia etc.? Czy tylko pojęcia nadmuchane przez media?

Domyślnie

Co to za facet gra teraz z Radwańską?

Wysłano z Galaxy Note. Pozdrawiam. Piotr Milecki.

Domyślnie

To jest Afroamerykanin Serena.
    To, że milczę, nie znaczy, że nie mam nic do powiedzenia.

Gaduła Awatar shaolin
    Miasto
    Rio de Janeiro, Brazylia

Domyślnie

Na Waszym miejscu nie nasmiewalbym sie z Sereny bo przyjedzie i bedziecie odklepywac jak Najman Mam nadzieje, ze dostane nowy tv zanim skonczy sie IO...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez shaolin Zobacz posta
    Na Waszym miejscu nie nasmiewalbym sie z Sereny bo przyjedzie i bedziecie odklepywac jak Najman Mam nadzieje, ze dostane nowy tv zanim skonczy sie IO...
    Złóż sobie
    The Iron never lies to you. You can walk outside and listen to all kinds of talk, get told that you’re a god or a total bastard. The Iron will always kick you the real deal.

Domyślnie

I Serena wygrał.
    To, że milczę, nie znaczy, że nie mam nic do powiedzenia.

Strona 10 z 38 PierwszyPierwszy ... 8910111220 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów