Close

Strona 23 z 102 PierwszyPierwszy ... 1321222324253373 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 221 do 230 z 1011

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez LordYoghurt Zobacz posta
    W Złotych Tarasach w Warszawie ktoś już kupił jedyną dostarczoną tam sztukę.
    w jakiej cenie?
    nic

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez slivus Zobacz posta
    w jakiej cenie?
    Był po 2899
    x100s

Domyślnie

Faktem jest że dałem mu trudne warunki, każde szkło jak ma do bani światło to z daleka obrazek robi się przydymiony, ciemnawy i wygląda nie bardzo, ostrość też spada. Taka 35tka np, jak bym jej zrobił zdjęcia w takich warunkach to też fotki byłyby paskudniawe i z gorszą ostrością niż na zewnątrz. Faktem jest też że z niektórymi obiektywami w tym akurat body mam ustawioną korekcję - tu robiłem zdjęcia na 0. Pewnie było by ostrzej jak bym skalibrował.

Ogólnie szkło nawet w takiej postaci byłoby akceptowalne, jest wystarczająco ostre co widać na 1 samplu. Nie ma w tej cenie nic równie jasnego, szybkiego, celnego, z dobrym trzymaniem kontrastu pod światło (N-coat) więc jutro tak czy siak biorę je do domu. Porobię testy laboratoryjne w domu, ustawię odpowiednią kalibrację, zatrudnię żonkę i zrobię kilka fot w lepszych warunkach, to będzie widać co ta sztuka potrafi a czego nie.

PS. Przeglądam sample podane przez kolegę i patrząc na to zdjęcie http://www.flickr.com/photos/jaredpo...7629870753812/ widać praktycznie to co u mnie - aberracje na belce w miejscu gdzie zaczyna być niebo, tak jak w sklepie u mnie na plakietce, a ostrość twarzy modela nie jest już taką żyletką jak przy zdjęciu twarzy z 30cm. Jak by gość strzelił zdjęcie w takich warunkach jak moje dzisiaj, podejrzewam że wyplułby taką fotę jak moja. Reasumując, jak to szkło skalibruję (jeśli będzie potrzeba) i wyjdę jutro na zewnątrz, powinno być tak dobrze, jak na samplach z linka.
    Ostatnio edytowane przez Aeon88 ; 24-05-2012 o 20:08
    ;]

Domyślnie

Jeśli chodzi o ostrość to to zdjęcie wygląda akurat na nietrafione. Ostrość z przodu, przed twarzą - patrzę sobie jak rozkłada się głębia na betonie w okolicy butów i tam gdzie jest głębia ostrość jest moim zdaniem całkiem w porządku..

Domyślnie

Na razie wszystko wskazuje na to, że jest to udany obiektyw.
    PS: Autor zdjęć przyznał, że nie trafił z ostrością na niektórych zdjęciach. Przy tak małej głębi ostrości to oczywiście zrozumiałe.
    Ostatnio edytowane przez prozak.dream ; 24-05-2012 o 20:38
    D700, F5

Domyślnie

Zdaję sobie sprawę, że fotografowanie w takich warunkach jakie oferują sklepy AB jest koszmarem, pamiętam jak pierwsze testowe klatki z d3s mnie rozczarowały zrobione właśnie w sklepie
    Mam nadzieję się jutro przekonać. Jeśli będzie choć tak szybkie jak 35/2 to jest moje.

Domyślnie

Dla ślubniaków to dobre zdjęcia Bo w takich warunkach pracują i opinie podczas użytkowania w takich warunkach są dość istotne. Na pierwszy rzut oka całkiem w porządku to wygląda.
    Dzięki za sample
    D700,D700, 14,16,35,35,50,55,85,70-200 2xSB900 4xYN460II, YN568

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez himi Zobacz posta
    Zdaję sobie sprawę, że fotografowanie w takich warunkach jakie oferują sklepy AB jest koszmarem, pamiętam jak pierwsze testowe klatki z d3s mnie rozczarowały zrobione właśnie w sklepie
    Mnie tak rok temu zniechęcili do Sigmy 85 1.4 Ale wracając do naszego bohatera (28/1. - poczekam na więcej sampli, bo póki niby wszystko z obiektywem jest OK - szeroki, ostry, mówią nawet że z niezłym AF - ale żadnego "wow, muszę go mieć!" jeszcze nie poczułem.
    x100s

Domyślnie

Ja też uzależniam jutrzejszy zakup od ,,wow-factora''. Będzie - obiektyw jedzie ze mną prosto na zlecenie.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez himi Zobacz posta
    Ja też uzależniam jutrzejszy zakup od ,,wow-factora''. Będzie - obiektyw jedzie ze mną prosto na zlecenie.
    Jeżeli pojedzie na zlecenie, to będę mega wdzięczny za opinię Af podczas zdjęć z wesela, gdy światła brakuje.
    Jeżeli będzie wyraźnie lepiej w takich warunkach od 35dx to kupuję.
    Pozdrawiam.

Strona 23 z 102 PierwszyPierwszy ... 1321222324253373 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów