Close

Strona 73 z 102 PierwszyPierwszy ... 2363717273747583 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 721 do 730 z 1011

Domyślnie

a jak to powinienem wyslac jesli body kupilem w mm a obiektyw w fotojokerze. Czy jak zareklamuje w sklepach to serwis sie skapnie ze to moje i skalibruje? Moge jakos inaczej zeby nie placic za wysylke ?
    Sam usunąłem komercyjną stopkę, choć to nieco absurdalne by na stronie o tematyce fotograficznej nie można było podać linku do własnej strony o tematyce fotograficznej...

Domyślnie

ja kupiłem przez www ze znanego sklepu który sprzedaje dystrybucje z DE. Przy ponownym wysłaniu poinformowałem sklep ze wysle szkło z body. Jest to jedyna mozliwosć aby szkło zostało poprawnie naprawione i zestrojone. (wczesniej kontaktowałem sie z serwisem w tej sprawie i serwis prosił abym wysłał jeszcze raz ale tym razem szkło z body.) sklep w Polsce sie zgodził i wysłałem na ich koszt szkło z body i po sprawie. Kwestia dogadania. Moim zdaniem warto kupowac przez www.
    .........

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez romek257 Zobacz posta
    Poprosilem o filtr polaryzacyjny ktory jak najmniej bedzie wplywal na jakosc zdjecie wiec skoro jest rzeczywiscie dobry (ja o tej firmie wczesniej nie slyszalem) ale fotografia zajmuje sie tylko dla przyjemnosci to chyba nie naciagneli mnie tylko dali to co chcialem :P
    No nie, bo Hoya jest lepsza (i nie wiem, czy nie tańsza). Nie mylić z Hamą oczywiście.
    Rules are foolish, arbitrary, mindless things that raise you quickly to a level of acceptable mediocrity, then prevent you from progressing further.
    Michał poleca: D750 / Z5 / 24-70

Domyślnie

Hoya byla rzeczywiscie troszke tansza (niewiele).. No dobra. NACIAGNELI MNIE!

Domyślnie

a czy Nikon nie ma jakos tak, ze skoro oba sprzety sa na gwarancji to moge to zglosic serwisowi i oni przysla do mnie kuriera po sprzet ?
    Sam usunąłem komercyjną stopkę, choć to nieco absurdalne by na stronie o tematyce fotograficznej nie można było podać linku do własnej strony o tematyce fotograficznej...

Domyślnie

Nikon uznal ze skoro sprzet za 12000zl (d800) z uwalonym AF-em rozchodzil sie jak swierze bulki to i obiektyw za 2500zl z wadami af tez sie rozejdzie. Nikon spada na dno.. wlasciwie to jakosc puka od spodu w dno..

Domyślnie

no wiec obczailem jeszcze probne foty na duzym ekranie i oprocz pudlujacego lewego punktu AF, srodkowy i prawy trafiaja, ale nie jest to zyleta wiec pewnie wymagalyby mikroregulacji, a obiektyw totalnie sobie nie radzi z ostrzeniem na dalsze odleglosci, tablica ogloszen odddalona ode mnie o jakies 10- 15 metrow - totalne mydlo. Obiektyw, jak ostatnio wszystkie nowe zakupy firmy Nikon, rozpocznie przygode ze mna od wizyty w serwisie, musze tylko rozkminic jak wyslac obiektyw + body d800 za darmo na gwarancji tak by mi skalibrowali jedno z drugim.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Coin Zobacz posta
    no wiec obczailem jeszcze probne foty na duzym ekranie i oprocz pudlujacego lewego punktu AF, srodkowy i prawy trafiaja, ale nie jest to zyleta wiec pewnie wymagalyby mikroregulacji, a obiektyw totalnie sobie nie radzi z ostrzeniem na dalsze odleglosci, tablica ogloszen odddalona ode mnie o jakies 10- 15 metrow - totalne mydlo. Obiektyw, jak ostatnio wszystkie nowe zakupy firmy Nikon, rozpocznie przygode ze mna od wizyty w serwisie, musze tylko rozkminic jak wyslac obiektyw + body d800 za darmo na gwarancji tak by mi skalibrowali jedno z drugim.
    U mnie dokladnie to samo tez na d800 i tez po kalibracji. Jutro zadzwonie do serwisu i pogadam czy wysylka samego obiektywu nie wystarczy. Napisze co i jak..

Domyślnie

Mam to szkło od miesiąca, ale im dłużej czytam ten wątek tym się bardziej boję Mój egzemplarz chyba jest ok, chociaż też mu się zdarza pudłować, ale tu nie wiem, czy to nie wina fotografa albo samej puchy (D700). Przykład "z balkonu" na 1.8, winieta zdjęta (nie całkowicie) w postprocessie: [email protected] - ostrzenie na dalekie plany.
    I'm not normally a religious man, but if you're up there, save me, Superman!
    http://instagram.com/adrwoz

Domyślnie

Dzwonilem do serwisu i powiedzieli ze trzeba im wyslac obiektyw razem z body bo inaczej nie sa w stanie zlikwidowac problemu. Wiec laski nie robia i tam gdzie jest kupiony obiektyw musza wziasc razem z body. Tyle ze ja pisze o serwisia w Brukseli. Jak jest w Polsce nie wiem, ale powinno byc tak samo (wedlug mnie)

Strona 73 z 102 PierwszyPierwszy ... 2363717273747583 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów