Close

Strona 33 z 102 PierwszyPierwszy ... 2331323334354383 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 321 do 330 z 1011

Domyślnie

Z tym brakiem obróbek to ładnie zażartowałeś, ale klateczki zacne , nie ma co.

Domyślnie

problem z pierscieniem ostrosci:

szybkosc ostrzenia:

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez himi Zobacz posta
    Z tym brakiem obróbek to ładnie zażartowałeś
    Pozdrawiam!

Rafał

Domyślnie

Slon
    Wygląda na to, że to szkiełko jest całkiem żwawe.
    Nigdy nie robiłem takich porównań i nie wiem jak one się mają do rzeczywistego fotografowania, ale wygląda to nieźle.
    Wyciągnąłem swoje 4 szkiełka 14-24, 35/18, 50/1.4 i sgmę 85/1.4 i tylko 14-24 było szybsze.
    Muszę się jeszcze przymierzyć do tej ogniskowej, czy będzie mi bardziej odpowiadać niż 35 mm.
    Dzięki za test.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez himi Zobacz posta
    Z tym brakiem obróbek to ładnie zażartowałeś, ale klateczki zacne , nie ma co.
    On nie żartował.

Uważnie dobierając ręcznie WB podczas fotografowania, mając parę bez 100 krost na twarzy i jasne lokalizacje wychodzi Ci dobry materiał wejściowy. Oddając 200-300 przemyślanych kadrów a nie 2000, obrobienie tego dobrze w 1 dzień nie jest niewykonalne, kwestia wprawy i świadomości fotografa, trzeba widząc fotografię odrazu wiedzieć czego się chce i odrazu wiedzieć którego pędzla użyć aby dany efekt uzyskać.

Z innej strony jednak nie ma wtedy czasu na kombinowanie z nowymi rzeczami, pomysłami, obrabiasz fotki wg utartego schematu, na raz, więc oczy przyzwyczajone do jakichkolwiek odchyłów pojawiających się podczas obróbki mogą często czegoś nie wyłapać, dlatego dobrze w inny dzień na świeżo podejść do zdjęć jeszcze raz, zmienić/dopieścić to czy tamto.

Zdjęcia można obrobić w dzień, można poświęcić im tydzień czy dwa, to już kwestia fotografa i tego jak pracuje.
    ;]

Domyślnie

W dobrych warunkach swoje pliki z d3s też czasem puszczam prawie bez dotykania (zawsze jest choć minimalna korekta), ale umówmy się - to jest max 20-30 procent materiału. Podziwiam jeśli udaje Wam się zebrać więcej, pracujecie we dwoje, to też inna sprawa. Próbowałem mobilizacji i obrabiania zdjęć w 2-3 dni (selekcja, obróbka i odsiew poobróbkowy do materiału umownego). Można, ale nie chcę tak pracować. Lubię zdystansować się do materiału i najczęściej pozwala mi na to okres oczekiwania na plener, dopiero po nim selekcjonuję całość. Ale dobra, bo się OT zrobił, a to ma być o szkle

Domyślnie

@DR5000 bardzo fajny materiał na temat szkła - lepiej się to ogląda niż jakieś durne testy na optycznych.
    1500/100/900

Domyślnie

widać , ze te zdjęcia umiejętnie skadrowane oddychają bardziej niż z z 35 w kościołku 28 zamiast 35 będzie odpowiednia? podczas przsiegi itp?
    czy są dużo większe przerysowania na 28 postaci niz na 35?
    FiX-owe Nikony
    http://zoltyserwisfotograficzny.info
    niezależne opinie klientów o serwisie "N"

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Snowboy Zobacz posta
    @DR5000 bardzo fajny materiał na temat szkła - lepiej się to ogląda niż jakieś durne testy na optycznych.
    Pięknie dziękuję. Jeśli tylko będziemy mieli odrobinę czasu, postaramy się nakręcić/opowiedzieć w taki nie naukowy, a czysto praktyczny sposób kilka ciekawych tematów.

Cytat Zamieszczone przez avatarr Zobacz posta
    widać , ze te zdjęcia umiejętnie skadrowane oddychają bardziej niż z z 35 w kościołku 28 zamiast 35 będzie odpowiednia? podczas przsiegi itp?
    czy są dużo większe przerysowania na 28 postaci niz na 35?
    Ja patrzyłem przez zooma gdzie są oznaczenia obydwu ogniskowych, 28 i 35, na skali. Nie wciskam Ci mojego rozumowania, ale sam ze trzy dni chodziłem i suwałem w tę i we w tę i okazało się, że 35 to do ludzi idealna ogniskowa, praktycznie bez perspektywy. Ale 28 średnio do ludzi się nadaje, trzeba być bardzo uważnym - bardzo, bardzo. Ja wybrałem 28 tylko dlatego, że potrzebowaliśmy dość szerokiego obiektywu z plastyczną głębią. Dlatego nawet w filmie powiedziałem, że to eksperymentalna portretówka, do pojedynczych kadrów. Pod koniec czerwca mamy specyficzną ślubną sesję portretową i jeśli moje myślenie przed zakupem miało sens, przywieziemy kadry idealnie, do których ten obiektyw został stworzony.
    Pozdrawiam!

Rafał

Domyślnie

Robiłem przymiarkę pod ten obiektyw i tylko jedna rzecz mi się nie podobała - waga. Chętnie zobaczyłbym co ma w środku.

Strona 33 z 102 PierwszyPierwszy ... 2331323334354383 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów