Close

Strona 86 z 292 PierwszyPierwszy ... 3676848586878896136186 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 851 do 860 z 2916

Wątek: Co wybrać?

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mOSAd Zobacz posta
    Dla ludzi z ambicjami na coś więcej niż pstrykanie widoczków i kwiatków: D80, D90, D200, D300, D300s, D7000 (zależnie od zasobności portfela). Dodatkowo, jeżeli myślicie o zakupie dodatkowej lampy błyskowej, to te korpusy umożliwiają chyba/niemal najlepszą na świecie pracę z zewnętrznymi źródłami światła.
    Kupiłem D90 z myślą o rozwoju i do nauki.
    Chociaż chyba na obecną chwilę przerasta mnie dość mocno.
    Jaką lampę z czasem dobrze dobrać do tego modelu za dość rozsądną cenę, adekwatną do tej puszki?

Pytanko jeszcze odnośnie sterowania na odległość. Co lepsze? Pilot czy kabel, może pilot radiowy?
    Myślę pobawić się z zoomem na statywie i bulb'em.
    Pozdr.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez klopot Zobacz posta
    Jaką lampę z czasem dobrze dobrać do tego modelu za dość rozsądną cenę, adekwatną do tej puszki?

Pytanko jeszcze odnośnie sterowania na odległość. Co lepsze? Pilot czy kabel, może pilot radiowy?
    minimum sb 700 nie baw się w używane lampy i nie systemowe to taka część systemu która zostaje na dłużej , moim zdaniem pilot
    Sabinki dwie, Nikony dwa ,nikkory dwa ,tamrony dwa i ryba

WWW-makro widoki itd [/COLOR]

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mOSAd Zobacz posta
    Generalnie polecamy korpusy "ze śrubokrętem" dla tych co pytają co kupić.
    Nie przeceniałbym silnika. Wszystkie zoomy DX mają wbudowany silnik, a i większość szkieł stałoogniskowych też już występuje w tej wersji.
    Zgadzam się że część obiektywów można nabyć trochę taniej niż wersje AF-S, ale jeśli nie planuje się wielkiej szklarni to różnica nie będzie duża. Zresztą szkła AF-S mają sporo zalet. Sam mam korpus z silnikiem i ani jednego obiektywu bez silnika

Zresztą z tych najpopularniejszych jedyne tanie szkło nie AF-S to chyba 50 1.8 D.

Akurat bez silnika w korpusie da się swobodnie żyć. Dużo istotniejsza jest pełna obsługa CLS w wyższych modelach (D80, D90, D7000 i wyższe), oraz dużo lepszy IMHO wizjer.

Domyślnie

Ale już nie użyjesz silnika w: 50/1.4D, 85/1.8D, 35-70/2.8D, S70-300 APO, N80-200/2.8 i wielu innych obiektywach, o których teraz zapomniałem. Czyli chcąc przeskoczyć o oczko wyżej, z działki amatorskiej, do bardziej zaawansowanej, czeka cię niemiła niespodzianka, że tak naprawdę musisz przeskoczyć jeszcze wyżej, za większą kasę. Jasne, że Nikon i inne firmy pomału uaktualniają ofertę wzbogacając obiektywy w silnik i stabilizację. Jednak odbywa się to zawsze kosztem ceny i czasem także jakości optyki.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez klopot Zobacz posta

Co do lampy polecam Nikona SB-700 warto dołożyć trochę pieniędzy i kupić nikonowski sprzęt. Lampę sprawdziłem juz na 4 weselach i powiem że to przydatny porządny sprzęt Co do kabla, pliota itp polecam ten http://www.edulandia.pl/matura/1,118...stawowy__.html
    http://www.kubakoziol.pl - moja pasja, fotografia pejzażu

Domyślnie

Dziękuję za poprzednie odpowiedzi na moje pytania. Decyzja już prawie podjęta, mam jednak jeszcze jedno pytanie. Ponieważ d5100 nie ma zdalnego sterowania lampami w systemie cls, to czy jest jakiś inny sposób, żeby móc zastosować kilka fleszy na raz?

Domyślnie

Oczywiście można lampy wyzwalać. CLS ułatwia pomiar i sterowanie, gdyż można zostawić automatyce dobranie siły błysku lub ustawić ją z poziomu korpusu. A bez CLS, każdą lampą musisz sterować ręcznie. Podejść do niej i ją ustawić na odpowiednie parametry. Oba systemy działają i tak w ten sposób, że zdalne lampy reagują na błysk lampy sterującej. W CLS tuż przed właściwym błyskiem jest po prostu seria przedbłysków pomiarowo-komunikacyjnych.

Domyślnie

Roumiem, czyli po wygląda na to, że każdym aparatem z wbudowaną lampą da się wyzwalać zdalne flesze?

Domyślnie

I jak już prawie miałem problem z głowy to znajomy znajomego chce sprzedać Canona 60 w dobrej cenie. I teraz wszystko od nowa.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Baszko Zobacz posta
    I jak już prawie miałem problem z głowy to znajomy znajomego chce sprzedać Canona 60 w dobrej cenie. I teraz wszystko od nowa.
    e tam... Kup d5100 do tego koniecznie N17-55mm f2.8 i bedziesz zadowolony na pewno na bardzo duzo latek.
    Nawet lampa wtedy niemal potrzebna w zasadzie nie bedzie.
    Raz i dobrze. Powaznie mowie.
    Ps.
    A do wyzwalania lamp dokupisz kiedys jakies radyjka za pare groszy
    i bedzie git
    ... ucze sie patrzec i widziec...
    i duqa z tego...

Strona 86 z 292 PierwszyPierwszy ... 3676848586878896136186 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów