Close

Strona 87 z 272 PierwszyPierwszy ... 3777858687888997137187 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 861 do 870 z 2916

Wątek: Co wybrać?

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post
    Zasłużony Awatar ALF
    Miasto
    Mysłakowice Karkonosze

Domyślnie

Dla amatora, który zaczyna i chce się uczyć są dwa wybory:
    Kastrat D5100 + AF-S DX 18-105mm
    D90 + AF-S DX 18-105mm
    Osobiście stawiam na ten drugi zestaw, zwłaszcza, że w FJ ma obecnie dobrą cenę (2888 )
    Pozdrawiam Serdecznie Jacek Pawłowski
    F70+D50+D200+Tamron 28-75/2.8+Tamron 17-35/2,8-4+Sigma 70-200/2,8HSM+Nikkor 12-24/4+Nikkor 85/1,8+Metz 54MZ4i+MF055PRO+MF479B ANKIETA - LAMPY BŁYSKOWE

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ALF Zobacz posta
    Dla amatora, który zaczyna i chce się uczyć są dwa wybory:
    Kastrat D5100 + AF-S DX 18-105mm
    D90 + AF-S DX 18-105mm
    Osobiście stawiam na ten drugi zestaw, zwłaszcza, że w FJ ma obecnie dobrą cenę (2888 )
    No, a dlaczego nie nikon d3200?
    Pytam serio, ma najnowsza, najlepsza matryce ktora zje na sniadanie d90, chyba nie?
    Moja fotografia to moja rzeczywistosc.. powiew powietrza, ktory mnie inspiruje, nakarmia mnie, ekscytuje, uspokaja mnie i dlatego najlepszy dzien, nie jest tym, gdzie wszystko poszlo dobrze, tylko taki, ktory zostawil piekne wspomnienie w twoim zyciu.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Mekano Zobacz posta
    Pytam serio, ma najnowsza, najlepsza matryce ktora zje na sniadanie d90, chyba nie?
    bo cena za wysoka , jak kupujesz aparat masz 2 drogi pstrykasz nim tysiące kadrów bo eksperymentujesz w różnych tematach i:

1 stwierdzasz ,że jednak cię to nie kręci i pozostajesz przy marnym kicie który nie wykorzystuje właściwości matrycy
    2 wciąga i kupujesz o poziom wyżej
    Sabinki dwie, Nikony dwa ,nikkory dwa ,tamrony dwa i ryba

WWW-makro widoki itd [/COLOR]

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez LordRamzes Zobacz posta
    bo cena za wysoka , jak kupujesz aparat masz 2 drogi pstrykasz nim tysiące kadrów bo eksperymentujesz w różnych tematach i:

1 stwierdzasz ,że jednak cię to nie kręci i pozostajesz przy marnym kicie który nie wykorzystuje właściwości matrycy
    2 wciąga i kupujesz o poziom wyżej
    "cena za wysoka" ?
    przecież nikon D3200 jest w podobnej cenie co D5100, czy lekko droższy D90.
    Chyba, że był to czysty sarkazm, to wybacz

Dodam 5 groszy od siebie:
    Jeżeli potrzebujesz poręczny nie za duży aparat do przysłowiowego pstrykania fotek, a znudził Ci się już stary, wysłużony kompakt to polecam D5100 dla potrzeb początkującego fotoamatora w zupełności wystarczy, posiada dobrą matrycę i wiele intuicyjnych funkcji, owszem również te cechy posiada niewiele droższy D90. 90'stka jeżeli porównując go z 5100'tką ma 12Mpx matrycę, zamiast 16Mpx, choć D90 plusuje lepszą ergonomią (jest większy, cięższy, a co za tym idzie lepiej się go trzyma), posiada w "pełni-wymiarowy" grip co jeszcze bardziej wzmacnia jego atuty w dziedzinie ergonomii, posiada również górny wyświetlacz oraz szybki dostęp do zmiany parametrów z poziomu body np. iso. D90 ma również wbudowany w korpus silnik autofocusa, czego nie zobaczymy w modelu D5100, ani w D3200. Najlepiej pójść do sklepu i pomacać oba body, nie patrzeć na to co mówią inni, a jedynie się lekko sugerować, pójść pomacać, zobaczyć jak się trzyma i wybrać to co dla siebie uważa się za najodpowiedniejsze.
    Na forum znajdziesz kilka tematów poświęconym wojnom D90 vs. D5100. Jedni mówią, że D90 jest tysiąc razy lepszy niż D5100, a inni będą Cię przekonywać że 16Mpx matryca (taka jak w D7000) bije na kolana tą z D90, choć szczerze powiedziawszy to byłby już kolejny temat do dyskusji, ale szkoda na takie bzdety czasu.
    D90 vs. D5100 - http://www.youtube.com/watch?v=rEuc3...ture=autoshare
    D90 vs. D5100 cd. - http://snapsort.com/compare/Nikon-D5100-vs-Nikon_D90
    etc....
    Powodzenia z wyborem!
    Życzę wielu udanych kadrów i dobrego światła!
    "Fotografowanie - podobnie, jak stosowanie wszelkich innych środków wyrazów - nie jest wymyślaniem, lecz odkrywaniem. Fotografia, to możliwość krzyku, wyzwolenia, a nie próba udowodnienia własnej oryginalności. To sposób życia." - Henri Cartier-Bresson

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez goldipl Zobacz posta
    "cena za wysoka" ?
    przecież nikon D3200 jest w podobnej cenie co D5100, czy lekko droższy D90.
    Chyba, że był to czysty sarkazm, to wybacz

Dodam 5 groszy od siebie:
    Jeżeli potrzebujesz poręczny nie za duży aparat do przysłowiowego pstrykania fotek, a znudził Ci się już stary, wysłużony kompakt to polecam D5100 dla potrzeb początkującego fotoamatora w zupełności wystarczy, posiada dobrą matrycę i wiele intuicyjnych funkcji, owszem również te cechy posiada niewiele droższy D90. 90'stka jeżeli porównując go z 5100'tką ma 12Mpx matrycę, zamiast 16Mpx, choć D90 plusuje lepszą ergonomią (jest większy, cięższy, a co za tym idzie lepiej się go trzyma), posiada w "pełni-wymiarowy" grip co jeszcze bardziej wzmacnia jego atuty w dziedzinie ergonomii, posiada również górny wyświetlacz oraz szybki dostęp do zmiany parametrów z poziomu body np. iso. D90 ma również wbudowany w korpus silnik autofocusa, czego nie zobaczymy w modelu D5100, ani w D3200. Najlepiej pójść do sklepu i pomacać oba body, nie patrzeć na to co mówią inni, a jedynie się lekko sugerować, pójść pomacać, zobaczyć jak się trzyma i wybrać to co dla siebie uważa się za najodpowiedniejsze.
    Na forum znajdziesz kilka tematów poświęconym wojnom D90 vs. D5100. Jedni mówią, że D90 jest tysiąc razy lepszy niż D5100, a inni będą Cię przekonywać że 16Mpx matryca (taka jak w D7000) bije na kolana tą z D90, choć szczerze powiedziawszy to byłby już kolejny temat do dyskusji, ale szkoda na takie bzdety czasu.
    D90 vs. D5100 - http://www.youtube.com/watch?v=rEuc3...ture=autoshare
    D90 vs. D5100 cd. - http://snapsort.com/compare/Nikon-D5100-vs-Nikon_D90
    etc....
    Powodzenia z wyborem!
    Życzę wielu udanych kadrów i dobrego światła!

Tak d90 jest najtańszy....... i to znacznie sporo , spytasz jak ????? juz tłumacze jak zaczynasz przygode z lustrzanka dzięki d90 możesz użyć tanich szkieł AF nie koniecznie musząc kupować drogie AF-s i spróbować się w różnych dziedzinach jeśli nam ogniskowa spasuje i światło możemy juz AF-S kupic albo i nie a bawiąc się tak z AF-S duzo tracisz na odsprzedaży jak i na zakupie samego szkła , nie wiem czy mnie do końca rozumiesz o co mi chodzi

Sam dziękuje losowi ,że były tanie AF dzięki temu dużo zaoszczędziłem aż sam doszedłem jakie szkła mi potrzebne
    a dużo szkieł przeszło mi przez ręcę i zminimalizowałem straty na odsprzedażach

piszesz tu o MPX a co Ci z nich ???? +15 pkt dla lansu ???? , drukujesz plakaty ????? no po co spokojnie z 8 mpix osiągniesz b dobrej jakości odbitke A4 a większych amator raczej nie robi a 12 to masz zapas ,że ho ho , nie wspomniałeś co ważne i należy autorowi uświadomić ,że aby wykorzystać taką matrycę potrzebujemy odpowiedniej szklarni która pokaże pazur takiej matrycy i ją obsłuży , o ergonomii i innych nie wspominam każdy musi sam zadecydowac
    Sabinki dwie, Nikony dwa ,nikkory dwa ,tamrony dwa i ryba

WWW-makro widoki itd [/COLOR]

Zasłużony Awatar ALF
    Miasto
    Mysłakowice Karkonosze

Domyślnie

Bo D90 ma atrakcyjną cenę - 2888, gdy 5100 - 2716, a 3200 - 2780, z tym samym szkłem. Pierwsze słyszę żeby matryca coś jadła. Ergonomia jest zdecydowanie po stronie D90. A do tego przypomnę, zdjęcia robi fotograf, nie matryca.
    F70+D50+D200+Tamron 28-75/2.8+Tamron 17-35/2,8-4+Sigma 70-200/2,8HSM+Nikkor 12-24/4+Nikkor 85/1,8+Metz 54MZ4i+MF055PRO+MF479B ANKIETA - LAMPY BŁYSKOWE

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ALF Zobacz posta
    Bo D90 ma atrakcyjną cenę - 2888, gdy 5100 - 2716, a 3200 - 2780, z tym samym szkłem. Pierwsze słyszę żeby matryca coś jadła. Ergonomia jest zdecydowanie po stronie D90. A do tego przypomnę, zdjęcia robi fotograf, nie matryca.
    Na tym forum sie dowiedzialam, ze jezeli chodzi o jakosc obrazka d90 vs 5100, to taki d90 sie chowa..
    i wielu to potwierdzalo, wiec najnowszy d3200 tym bardziej..
    a ergonomia, owszem d90, ale to chyba kazdy wie..
    Moja fotografia to moja rzeczywistosc.. powiew powietrza, ktory mnie inspiruje, nakarmia mnie, ekscytuje, uspokaja mnie i dlatego najlepszy dzien, nie jest tym, gdzie wszystko poszlo dobrze, tylko taki, ktory zostawil piekne wspomnienie w twoim zyciu.

Domyślnie

matryca matrycą - sam się zastanawiałem nad tym 3200 ale gdzieś dogrzebałem w necie, że ten 3200 okrutnie szumi jak na taką super matrycę. Zostałem więc szczęśliwy z d90 (wzdychając cichutko ku d7000)

Ale obiema rękami przychylam się do odpowiedzi/sugestii mOSADA o d5100 i 18-105
    .
    fotografuję portrety, sport, teatr tańca i jeszcze kilka innych obszarów - w tym w szczególności reportaże wszelakie piotr.jaruga_at_gmail.com

Zasłużony Awatar ALF
    Miasto
    Mysłakowice Karkonosze

Domyślnie

Widziałeś tą różnicę na zdjęciach (nie próbkach z netu, ale zdjęciach formatu np A4)? Bo wychodząc z Twojego założenia, to moje D50 i D200 właściwie nie powinny robić zdjęć... a robią i to chyba dobrze, skoro są publikowane

Domyślnie

Interesuje mnie kupno aparatu, który nadawałby sie do robienia sesji dziecięcych w pomieszczeniach (dom klienta) i w plenerze(wesela mnie nie interesują). Mój budżet to $5000 i w gre wchodza d600 albo d800 plus szkla. Posiadam juz 85 1.8G i 70-300, oba nikkory. Co według was jest lepsza opcja?
    A) d800+24-70+50 1.4
    B)d600+24-70+50 1.4+85 1.4(i sprzedaż 85 1.8G)
    C)inna opcja, jaka?

Strona 87 z 272 PierwszyPierwszy ... 3777858687888997137187 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów