Close

Strona 83 z 292 PierwszyPierwszy ... 3373818283848593133183 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 821 do 830 z 2916

Wątek: Co wybrać?

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Jacek S Zobacz posta
    Generalnie polecam jednak D80, to dużo nowsze body, a ceny są teraz śmiesznie małe, poza tym łatwiej ozadbany egzemplarz z małym przebiegiem.
    Zdecydowanie D80. Lepszy AF, zdecydowanie lepszy wizjer. Nowsza matryca i dużo lepszy LCD.
    D80 jest też ciut mniejszy i jakiś taki poręczniejszy od D70.

W D70 denerwowała mnie klapka od karty pamięci.

Z plusów D70 to chyba tylko synchro z lampą 1/500s, tyle że po pierwsze D80 obsługuję HSS (czy tam FP jak to się chyba nazywa u Nikona), po drugie D80 ma ISO100, a D70 tylko ISO200 więc efektywnie różnica robi się pomijalna. (1/500 vs 1/400 lub 1/250 vs 1/200).

Jeśli fundusze pozwalają to zdecydowanie brać D80.

Domyślnie

Szukam lustrzanki! Proszę o pomoc konkretnej osoby, czyli osoby mającą wiedzę i doświadczenie na owy temat
    Zamierzam do końca kwietna br., kupić lustrzankę do 3 500 zł wraz z obiektywem, ale nie mam pojęcia jaką.
    Chciałabym taki sprzęt, który mieści się oczywiście w cenie, przede wszystkim dla początkujących fotografów. Prooooszę o pomoc

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Mila017 Zobacz posta
    Szukam lustrzanki! Proszę o pomoc konkretnej osoby, czyli osoby mającą wiedzę i doświadczenie na owy temat
    Zamierzam do końca kwietna br., kupić lustrzankę do 3 500 zł wraz z obiektywem, ale nie mam pojęcia jaką.
    Chciałabym taki sprzęt, który mieści się oczywiście w cenie, przede wszystkim dla początkujących fotografów. Prooooszę o pomoc
    Do 3500zł można złożyć nawet fajny zestaw (oczywiście nowy). Jak dla początkującego to zakładam, że obiektyw standardowy obiektyw dostarczany z lustrzaną byłby wystarczający i byłabyś zadowolona.

(ceny z fotojokera):
    Nikon3100 z obiektywem 18-55VR (cena 2054) - zostanie ok 1500zł np na lampę błyskową SB-700, torbę, karty pamięci, statyw.

lub Nikon D5100 z obiektywem 18-55VR i kartą pamięci 16GB (cena 2597zł) - 900zł zostaje do wydania np na dodatkowy obiektyw, lub niesystemową lampę błyskową, lub dołożyć ze 100zł do lampy SB-700

Ja osobiście wziąłbym nikona d5100 i dopłacił do lampy SB-700. Naprawdę fajne fotki można już robić.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Mila017 Zobacz posta
    Używany D90 + 18-105 + lampa błyskowa SB-600 lub SB-700 + 35mm 1.8 lub 50mm 1.8

Takim zestawem można bardzo wiele.

A dlaczego nie D5100? Bo D90 obsługuje CLS z wbudowanej lampy błyskowej, a to pozwala na bardzo fajną zabawę.

Domyślnie

witam ponownie,
    wracam do swojego tematu o którym pisałem kilka postów wcześniej. Aktualnie udało mi się odłożyć jeszcze parę złotych wiec myślę nad zestawem:
    1. d300s/ sigma 17-50/2.8
    2. d90/nikkor 17-55/2.8
    co wybrać z tych dwóch zestawów?

Domyślnie

To zależy czego oczekujesz od "lustrzanki", jeśli automatu to można się zastanawiać nad D3100/5100 z zooomem. Jeśli czegoś się nauczyć i gryźć temat to D90 a w perspektywie jasna stałka i lampa. Dlaczego D90? O ile wiem szersze możliwości współpracy z lampą i łatwiejszy dostęp do zmiany parametrów (drugie bez większego znaczenia jeśli robisz w trybach tematycznych)

wracam do swojego tematu o którym pisałem kilka postów wcześniej. Aktualnie udało mi się odłożyć jeszcze parę złotych wiec myślę nad zestawem:
    2. d90/nikkor 17-55/2.8

Ja wolałbym bramkę nr2 ) obrazek ten sam a ów nikkor tak mocno zachwalany że aż kusi skosztować.
    D90, 18-105, 35/1.8G, 105/2.8VR, SB700 i ... zenit ET ze szklarnią

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez krzysiozboj Zobacz posta
    2. d90/nikkor 17-55/2.8

Ja wolałbym bramkę nr2 ) obrazek ten sam a ów nikkor tak mocno zachwalany że aż kusi skosztować.
    Ja bym wolałbym bramkę numer 1 autofocus 51 pól lepiej uszczelniony aparat. To zależy jeszcze do jakiej fotografii potrzebny jest aparat dla Autora.

Domyślnie

głównie portrety (plener, mini studio), dodatkowo zdjęcia z imprez w klubowym oświetleniu. dodam ze jestem juz w posiadaniu sb900 i n85/1.8d

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez arturax Zobacz posta
    głównie portrety (plener, mini studio), dodatkowo zdjęcia z imprez w klubowym oświetleniu. dodam ze jestem juz w posiadaniu sb900 i n85/1.8d
    To w takim układzie żaden z powyższych. Dopożycz kasy i bierz D700.
    JASNO, OSTRO, TANIO - wybierz dwa, ale nie możesz mieć trzech. Chyba że w analogu

Kiedys Nikon, teraz Fuji. Moje ulepy

Domyślnie

przypuśćmy że poczekam jeszcze z miesiąc i zdecyduję się na d700.. w takim razie jakich obiektywów szukać do tego body biorąc pod uwagę w/w wymagania? i czy ta 85 którą posiadam nie będzie zbyt krótka?

Strona 83 z 292 PierwszyPierwszy ... 3373818283848593133183 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów