Close

Strona 37 z 129 PierwszyPierwszy ... 2735363738394787 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 361 do 370 z 1283

Wątek: Lightroom 4

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez sote Zobacz posta
    Z tego co wyczytalem na forum Adobe - szybkosc pracy w LR4 poprawia utworzenie nowego katalogu dla LR4,
    zamiast importowania "starego" katalogu z LR3.
    Takie rozwiązanie to jest dobre dla rzemieślników którzy trzymają zlecenia w różnych katalogach. Dla fotoamatora który wszystkie swoje przebrane zdjęcia trzyma w jednym katalogu (i nadal tak chce) to jest rozwiązanie nieakceptowalne.
    Trochę jak porady o systemach operacyjnych, że dobrze działa dopiero po "czystej instalacji".

Szkoda, że Adobe traktuje betatesterów z całkowitym brakiem zaufania i blokuje możliwość importu katalogu w wersjach testowych. Zapewne problemy z krzywymi wyszłyby wtedy znacznie wcześniej
    Pozdrawiam,
    Tomek

Domyślnie

Co do szybkości:
    - import/eksport porównywalnie do v.3 eksport 1 jpg 2.5s (w v.4 nawet nieco szybciej)
    - lag przy włączaniu presetu lub B&W 1.7 sekundy, w v.3 jest 0.7s,
    mnie to irytuje.

Przy czterojajowym procku, optymalnym rozdzieleniu danych i bibliotek na szybkich dyskach.
    Założenie nowego katalogu nie pomaga :-/
    Parę słoików + głowa na karku...

Domyślnie

Henio - ja nie twierdze ze to jest super rozwiazanie, napisalem, ze cos sie dzieje w temacie
    Pewnie niedlugo wyjdzie jakas latak i bedzie git!

Domyślnie

Po prostu trzeba wziąć pod uwagę, że z jakiegoś powodu Adobe postanowiła strasznie przyspieszyć i w zasadzie jesteśmy nie na etapie produktu finalnego, tylko drugiej publicznej bety. Beta ta ma już wszystkie ficzery produktu finalnego i trwają ostatnie korekty. Szkoda, że tak się odbywa, ale co na to poradzić?
    pozdrawiam bombelkowo

Jak ktoś się rzuca, że nie wie jakie zdjęcia robię: proszę bardzo (flickr), choć stare.

Domyślnie

moze maja jakis cynk, ze Nikon wypusci CNX 3.0 na dniach
    "...nie ma ludzi normalnych, sa tylko nieprzebadani..."

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez 2pompony Zobacz posta
    Po prostu trzeba wziąć pod uwagę, że z jakiegoś powodu Adobe postanowiła strasznie przyspieszyć i w zasadzie jesteśmy nie na etapie produktu finalnego, tylko drugiej publicznej bety. Beta ta ma już wszystkie ficzery produktu finalnego i trwają ostatnie korekty. Szkoda, że tak się odbywa, ale co na to poradzić?
    To może się okazać, że w końcu Adobe zaczęło płacić za testowanie swoich produktów.
    Po wprowadzeniu wersji finalnej cena wróci na normalny pułap a betatesterzy będą mieli produkt o połowę taniej
    Pozdrawiam,
    Tomek

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez sote Zobacz posta
    Henio - ja nie twierdze ze to jest super rozwiazanie, napisalem, ze cos sie dzieje w temacie
    Tak też zrozumiałem.
    Moja uwaga nie jest do Ciebie tylko do "pomysłu na rozwiązanie".
    Pozdrawiam,
    Tomek

Smile

Cytat Zamieszczone przez Henio Jawa Zobacz posta
    To może się okazać, że w końcu Adobe zaczęło płacić za testowanie swoich produktów.
    Po wprowadzeniu wersji finalnej cena wróci na normalny pułap a betatesterzy będą mieli produkt o połowę taniej
    świetne !

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Henio Jawa Zobacz posta

1. Nie płaci za testy, bo ściągnięta wersja może być uruchamiana na dwa sposoby: jako demo (chyba miesiąc) i po wpisaniu kupionego numeru jako produkt finalny. Czyli testujemy przez miesiąc, tylko że beta nei nazywa się beta.

2. Dalej uważam, że ta nagła (i tak znaczna) obniżka ceny jest dziwna.
    pozdrawiam bombelkowo

Jak ktoś się rzuca, że nie wie jakie zdjęcia robię: proszę bardzo (flickr), choć stare.

Domyślnie

Witam wszystkich, jako że często czytam porady z tego forum a jestem Canonierem, postanowiłem wtrącić swoją opinię o Lightroom-ie 4, a będzie ona krótka i zwięzła:

- lightroom 4 jest wolny jak lokomotywa w porównaniu z wersjami 3 i nawet 10 rdzeni nie pomoże.
    - widziałem kolorystykę NEF-ów z D700 w NX2 i Lightroomie( różne profile dx itp), nie ma co porównywać, w lightroomie kaszanka. Wczytując zdjęcie do lightrooma musisz najpierw je dostosować do oryginalnych parametrów a dopiero później je obrabiać, ciekawe jak niektórzy z Was to robią, że tak wiernie kolorystyka na zdjęciach jest oddana i jeszcze szybciej obrabiacie w LR, skoro Adobe tyle nad tym pracuje ( profilami) i efekty jakie są każdy widzi.

Znam NX2 i DPP CANONA i w przypadku Canona lightroom jest super, choć nie doskonały, ale w przypadku Nikona już tak kolorowo nie jest, tym bardziej że NX2 został zoptymalizowany i działa naprawdę szybciej, brakuje mi najbardziej w NX2 prostego wyboru balansu bieli jak w LR i tyle w temacie.
    Ostatnio edytowane przez alex18 ; 15-03-2012 o 01:51

Strona 37 z 129 PierwszyPierwszy ... 2735363738394787 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów