Szukaj
Warstw oczywiście takich typowych jak w PS nie ma... jednak PSE jest świetnym i niedrogim uzupełnieniem LRa tak by warstwy mieć i móc łączyć fotografie.
Jest jeszcze plugin do LRa umożliwiający pracę na warstwach.
http://www.ononesoftware.com/product...ct-layers/?ind
Z góry chciałem powiedzieć, że jeśli ktoś ma PSa w rozsądnie niestarej wersji i spróbuje tego pluginu z layerami - to się gorzko zawiedzie. To jest dla kogoś, kto nigdy layerów nei widział, to może wtedy mu się spodoba. Jak dla mnie to taka spora lipa się z tego wyłania, a nei poważne layery do normalnej pracy.
Może należy poczekać jeszcze ze dwie, trzy wersje, żeby mu się polepszyło - bo pomysł, żeby LR wyposażyć w layery zły nei jest - byle to miało jakieś ręce i nogi.
Ostatnio edytowane przez 2pompony ; 13-03-2012 o 14:34
pozdrawiam bombelkowo
Jak ktoś się rzuca, że nie wie jakie zdjęcia robię: proszę bardzo (flickr), choć stare.
| N
Zostawić w spokoju w starym procesie. Po co miałbyś poprawiać wszystkie byłe zdjęcia? Jak je zostawisz w starym, nie zmienią się nawet odrobinkę - poza nieslawnym już bugiem z krzywymi, wiec trzeba poczekać na poprawkę.
pozdrawiam bombelkowo
Jak ktoś się rzuca, że nie wie jakie zdjęcia robię: proszę bardzo (flickr), choć stare.
niestety potwierdzam to co pisze 2pompony zainstalowalem i szybko odinstalowalem (soft onone)
za to z lr4 mam inny problem, kupuje place karta (plaska visa z mbanku, debetowa) transakcja przechodzi
a mi blokuje na koncie 1zli pozniej nic sie nie dzieje, a po paru dniach jak dzwonie do adobe to mowi ze jest problem z platnoscia
pomyslalem ze moze cos namotalem patnosciami internetowymi, kazalem anulowac poprzednia i zrobilem drugi zakup
pilnujac zeby wszystkie ustawienia na koncie byly ok
i znowu zablokowalo mi 1zl czyli pewnie historia bedzie podobna ;(
co moze byc przyczyna? placilem ta karta w miedzy czasie pare razy i bylo ok
poczekam jeszcze dzien dwa i chyba zaplace paypalem
Oj tak, ja jeszcze z wersji full 4ki nie próbowałem eksportu, ale beta była piekielnie powolna. Widac w "finalnej" tak zostało.
No nowy process tez mi sie bardzo widzi więc liczę na poprawe szybkości wraz z updatem.
Chyba z ciekawości zainstaluje (znowu) NX'a może teraz na i7 jakos bedzie to chodziło.
Tomek
TymancjO /Tomasz Tomanek/
głównie |D800|D700|80-200/2.8|85/1.8|17-35/2.8|"...to jest moja wina, i moge ja zwalić na kogo chcę!" Homer Simpson
Skontaktuj się z nami