Close

Strona 4 z 6 PierwszyPierwszy ... 23456 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 60

Wątek: chustka

Domyślnie

Nie wiem co mogę jeszcze napisać, nie było moją intencją obrażanie kogokolwiek, a zdjęcie to nie jest madonna z fakiem zrobiona tylko po to żeby wywołać wzburzenie tylko konkretna osoba sfotografowana z konkretnej przyczyny w konkretny sposób. Intencje są jasne i niezależnie od tego jak sam pomysł jest oceniany urazić nikogo z założenia nie miały. Swoją drogą, obraza uczuć religijnych to wynalazek głównie Polski i krajów islamskich.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez pank Zobacz posta
    Takie przedstawienie bohaterki wg mnie najlepiej oddaje kim jest...
    No to ja proszę prosto jak chłopu na widły kim jest Twoja bohaterka?

Domyślnie

A weź się cofnij 4 strony i przeczytaj pierwszy post, tam masz wszystko wyjaśnione, jeżeli jesteś jedną z niewielu osób która ma problem ze zrozumieniem to nie jest problem wystarczająco jasnego opisu.

Domyślnie

Odpuściłam sobie lekturę komentarzy w tym wątku na rzecz wspomnianego bloga. Następnym razem niech stanie za nią więcej osób, by pokazać więcej faków rakeli...

Jednocześnie rozumiem, że nie każdy ma czas i ochotę na lekturę, a bez niej - te gesty wydają się niezrozumiałe/obrazoburcze. Trudno.

Motorniczy
    Gość

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez aikidudi Zobacz posta
    nie jestem jakims radykałem, ale wierze w Boga i uzywanie symboli religijnych w połączeniu z wulgarnym gestem stanowi własnie taki obraz. Moda jest własnie szydzenie z symboli i "nie widzenie" tego za coś nienormalnego bo przeciez wszystko mozna podciągnąć pod sztuke przez duże S. Mozna równiez powiedzieć, ze kazdy kto się wyłamuje to zacof, prostak i nie ma duszy ahrtysty bo przeciez każdy artysta może zjechać wszystko i będzie git.

pank - jak dla mnie spłycasz troche całą sprawę. By ci troche to przybliżyć to podam taki o to przykład. wyobraź sobie, że ktoś bierze zdjęcie kogoś tobie bliskiego jako temat "pracy" i np. w ps dodaje np. wulgaryzmy i co tam przyjdzie żywego do głowy. Tłumaczy to bezrobociem. Po czym wszyscy zachwycają się super obróbką i sama pracą jednak czy dla ciebie nie jest to obraza ciebie, twojej rodziny i tej bliskiej osoby?
    Wiem, że punkt widzenia zalezy od punktu siedzenia i każdy ma prawo do swoich odczuć, ale chciałbym byś wiedział, że takie odczucia mi towarzyszą przeglądając te prace.
    nie chodzi o paradowanie pod kościołem bo forum nikoniarze.pl to przeciez tylko "kilka" osób, no proszę cię.Antyk raczej religią nie jest wiec jedno z drugim nie zabardzo w zestawieniu jakie podałeś.
    Nie strzelam fochów, ale chciałbym że odbiór twojej pracy ma tez taki wydźwiek.
    Wcale nie musisz działać na zasadzie nie podoba sie czy tez uraża cie to nie oglądaj. Jest to trochę puste i egoistyczne. Trzeba się liczyć, że jeśli wrzuca się pracę kontrowersyjną i dotykająca sfery duchowej moga pojawić się właśnie takie odczucia. Oczywiście wcale nie musiałeś mieć takiego zamiaru, ale możesz mieć swiadomość, że to tak działa.
    Wcale nie musisz się ze mną zgadzac, ale podyskutować jak najbardziej.
    Obecnie nastaly takie czasy, ze tematy "religijne" w kulturze i sztuce to swoiste samograje. Zadalem pytanie na samym poczatku tego tematu i nie otrzymalem bezposredniej odpowiedzi (ignorancja) , jednak po przeczytaniu kolejnych odpowiedzi autora dowiedzialem sie o co tutaj chodzilo. Faka mozna pokazywac chorobie i OK , ale w otoczce sakralnej aureoli to przybiera innego ksztaltu i tego sie nie zmieni, zdjecia zostaly "powieszone" i poddane krytyce, oraz moze wynikac z nich, ze osoba na fotografiach jest taka dobra a niebiosa ja "skaleczyly"... i podzielam Twoje zdanie w tym temacie. Pozdrawiam wszystkich .
    Ostatnio edytowane przez Motorniczy ; 20-02-2012 o 22:22

Domyślnie

Jaka ignorancja? Zapytałeś do kogo dziewczyna ma pretensje, nie dostałeś odpowiedzi bo nie lubię wdawać się w pyskówki. Jak ktoś lubi pomarudzić to pewnie że może sobie interpretować po swojemu jednak pozar pierwszy do zdjęć dodałem szerszy opis żeby nie trzeba było tego robić.

Motorniczy
    Gość

Domyślnie

Jaka ignorancja? Zapytałeś do kogo dziewczyna ma pretensje, nie dostałeś odpowiedzi bo nie lubię wdawać się w pyskówki. Jak ktoś lubi pomarudzić to pewnie że może sobie interpretować po swojemu jednak pozar pierwszy do zdjęć dodałem szerszy opis żeby nie trzeba było tego robić.
    Nastepnym razem powies bezdyskusyjne zdjecie , np. krasnala w ogrodzie to na wstepie obejdzie sie bez "zbednej" dyskusji. Nie zapominaj, ze takze pochwalilem te zdjecia od tej innej strony ale o tym juz zapomniales. Pozdro

Domyślnie

A kto zakazuje dyskusji? Przecież dyskutujemy, z tym że co innego dyskutować, co innego reagować na zaczepki, wybacz ale to będę ignorował w tym wątku. Po co dyskutować o interpretacji zdjęcia skoro interpretacja została podana na tacy też nie wiem ale cierpliwie mimo wszystko wyjaśniam.

Motorniczy
    Gość

Domyślnie

A kto zakazuje dyskusji? Przecież dyskutujemy, z tym że co innego dyskutować, co innego reagować na zaczepki, wybacz ale to będę ignorował w tym wątku. Po co dyskutować o interpretacji zdjęcia skoro interpretacja została podana na tacy też nie wiem ale cierpliwie mimo wszystko wyjaśniam.
    Nastepnym razem mam zamiar zadawac Tobie pytania w bardziej wysublimowany i elokwentny sposob

Strona 4 z 6 PierwszyPierwszy ... 23456 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów