Zamieszczone przez
aikidudi
nie jestem jakims radykałem, ale wierze w Boga i uzywanie symboli religijnych w połączeniu z wulgarnym gestem stanowi własnie taki obraz. Moda jest własnie szydzenie z symboli i "nie widzenie" tego za coś nienormalnego bo przeciez wszystko mozna podciągnąć pod sztuke przez duże S. Mozna równiez powiedzieć, ze kazdy kto się wyłamuje to zacof, prostak i nie ma duszy ahrtysty bo przeciez każdy artysta może zjechać wszystko i będzie git.
pank - jak dla mnie spłycasz troche całą sprawę. By ci troche to przybliżyć to podam taki o to przykład. wyobraź sobie, że ktoś bierze zdjęcie kogoś tobie bliskiego jako temat "pracy" i np. w ps dodaje np. wulgaryzmy i co tam przyjdzie żywego do głowy. Tłumaczy to bezrobociem. Po czym wszyscy zachwycają się super obróbką i sama pracą jednak czy dla ciebie nie jest to obraza ciebie, twojej rodziny i tej bliskiej osoby?
Wiem, że punkt widzenia zalezy od punktu siedzenia i każdy ma prawo do swoich odczuć, ale chciałbym byś wiedział, że takie odczucia mi towarzyszą przeglądając te prace.
nie chodzi o paradowanie pod kościołem bo forum nikoniarze.pl to przeciez tylko "kilka" osób, no proszę cię.Antyk raczej religią nie jest wiec jedno z drugim nie zabardzo w zestawieniu jakie podałeś.
Nie strzelam fochów, ale chciałbym że odbiór twojej pracy ma tez taki wydźwiek.
Wcale nie musisz działać na zasadzie nie podoba sie czy tez uraża cie to nie oglądaj. Jest to trochę puste i egoistyczne. Trzeba się liczyć, że jeśli wrzuca się pracę kontrowersyjną i dotykająca sfery duchowej moga pojawić się właśnie takie odczucia. Oczywiście wcale nie musiałeś mieć takiego zamiaru, ale możesz mieć swiadomość, że to tak działa.
Wcale nie musisz się ze mną zgadzac, ale podyskutować jak najbardziej.
Skontaktuj się z nami