Close

Strona 6 z 6 PierwszyPierwszy ... 456
Pokaż wyniki od 51 do 60 z 60

Wątek: chustka

Domyślnie

Otwieram temat i widzę dobre zdjęcia. Nie jest to kolejny oklepany portret tylko coś innego za co ci serdecznie dziękuję i fajnie że chcesz to pokazać.
    Co do samej kłótni o obrazie religijnej to pytam jedno ! Jak były tematy wolanda z maskami gazowymi i wychudzonymi modelkami jednoczesnie to was nie raziło ? A wystarczy lekko nawiązać do religii i już głosy gdzie jest krzyż .... Ludzie czy ktoś nie może mieć swojego zdania ? po za tym już jedna osoba w Polsce była oskarżona i przegrała proces więc wyluzujcie i popatrzcie na to tak że ktoś może widzi w tym jakąś sztukę.
    xD

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez PBmarkII Zobacz posta
    […] wyluzujcie i popatrzcie na to tak że ktoś może widzi w tym jakąś sztukę.
    Kompletnie abstrahując już od zdjęć w wątku (zaznaczam bardzo wyraźnie!). Jak rozetnę brzuch dziecka i sfotografuję jego „bogate wnętrze”, też napiszesz, że może ktoś widzi w tym sztukę i żeby inni wyluzowali? Strasznie kiepski to argument bo przemycający pod płaszczykiem sztuki (przez duże „SZ”, rzecz jasna) każde niemoralne, czy nawet zbrodnicze działanie. Daj spokój z tą wolnością sztuki bo to co się obecnie wyrabia, jak podciera się nią tyłek serwując potworne ilości obrzydliwej tanizny -- woła o pomstę do nieba…
    Nie używajmy tak niskich lotów argumentów.

Naturalnie przeginać nie możemy też w drugą stronę bo zawsze znajdą się pokrzywdzeni… a to cykliści, a to kolejarze, albo geje czy moherowe babcie. Pozostaje nam zdroworozsądkowy osąd i ociupinka empatii.

I przy okazji proszę, ostatni raz. Zostawmy w spokoju dyskusje i spory na temat obrazoburczości przedstawionych fotografii. Każdy zajął swoje stanowisko, nikt nikogo nie przekona. Proszę skupić się na zdjęciach samych w sobie.
    Lojalnie uprzedzam, że każdy następny wpis nawiązujący do wcześniejszej dyskusji będzie stosownie nagradzany.
    Ostatnio edytowane przez swider ; 22-02-2012 o 02:42
    Najzieleńszy z zielonych
    Niezbyt poważny, czasem odważny, nie-co-dziennik sporadyczny.

Domyślnie

nie podoba sie, mina Modelki, gesty na NIE - choć całkiem przyjemnie po-PS-ute.

Domyślnie

bardzo ladne zdjecia a na inne tematy sie nie wypowiadam.

Domyślnie

"Plastycznie" bardzo mi się podoba. "Przekaz" jakoś mnie nie rusza.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez pmpmwd Zobacz posta
    Ha! zaraz, zaraz, napisałeś: "Takie przedstawienie bohaterki wg mnie najlepiej oddaje kim jest...", a teraz każesz mi czytać pierwszy post bo tam jest wszystko wyjaśnione, to w końcu zdjęcia - przedstawienie bohaterki oddają kim jest czy Twój opis do tych zdjęć, wróciliśmy do meritum, te zdjęcia nic nie mówią o osobie, którą przedstawiają, bez Twojego opisu, osoba przedstawiona na tych zdjęciach równie dobrze może być odebrana jak zbuntowana małolata, która nie wie czego chce od życia, która ma w głębokim poważaniu wszystko i wszystkich (fuck i napis na ikonopodobnym tle na drugim zdjęciu) itp., itd. Jeżeli już chciałeś oprzeć się na sztuce religijnej to trzeba było w tych zdjęciach użyć jakiegoś atrybutu, który kojarzy się jednoznacznie z tą chorobą tak jak święci są przedstawiani z reguły z atrybutami swojego męczeństwa np. Św. Wawrzyniec z rusztem, na którym był przypalany, kombinuj
    Zaraz, zaraz, czekaj, atrybuty, powiadasz? Może to i dobry pomysł, niech pomyślę, co może kojarzyć się z rakiem? Hmm, człowiek po chemii traci włosy, chyba mam trop, blog dziewczyny dodatkowo nazywa się "do czego przyda się chustka" to może, czekaj, mam na końcu języka, ten, no, jak jej tam? O! Chustka? Na głowie? Myślisz że by się nadała?

Domyślnie

Mam nadzieję, że warto było. Dzięki koledze pank zwiększa się nagroda -- od teraz każdy następny post kontynuujący przepychanki i dyskusję nie na temat, kończy się 14 dniowym banem. Wpis powyżej, dla przestrogi -- zostawiam.
    Najzieleńszy z zielonych

Domyślnie

Czegoś nie rozumiem. Przecież to było tylko o zdjęciu, ani o ideologii ani o nikim personalnie, możesz mi swider wytłumaczyć co jest nie tak? Rozmawiamy o zdjęciu, kolega zaproponował atrybut to mu zwróciłem uwagę że atrybut jest, o co chodzi? O zdjęciach też już nie można dyskutować?

Domyślnie

Tak naprawdę wszystkie posty krążą wokół zdjęcia. Krążą…
    Miałeś szansę odpowiedzieć wcześniej na tego posta (nie skorzystałeś), specjalnie dałem Wam dwa dni żebyście sobie wszystko wyjaśnili. Robisz to akurat po mojej kolejnej prośbie o skończeniu jałowej dyskusji prowadzącej w wiadomym kierunku. Jak nie potraficie normalnie rozmawiać, a ironicznie i szyderczo sobie docinać… Nie zgrywaj się bo dobrze wiesz do czego doprowadzi dalsza dyskusja.

Zresztą jak sam zauważyłeś:
    Cytat Zamieszczone przez pank Zobacz posta
    Rzecz w tym żeby odpyskować w miarę nie pyskując
    Niestety nic z tego.
    Najzieleńszy z zielonych

Strona 6 z 6 PierwszyPierwszy ... 456

Uprawnienia umieszczania postów