Szukaj
http://www.nikonuser.info/fotoforum/...8020be58#p4113
Pare nowych sampli (niestety same JPG).
A jaki jest sens oceniania zdjęć po skompresowanych jpg-ach? No jaki ?
A temat o D4 rośnie bo każdy chce błysnąć![]()
ja nie jestem obiektywny, bo chce zeby bylo jak najlepiej, ale chyba nie jest zle... szkoda ze to kolejne sample na wysokim w niezlym swietle... niech ktos uzyje 12800 w miejscu gdzie inaczej sie nie dalo... to dopiero bedzie wyznacznik...
w dobrym swietle to nawet d200 na 1600 byl gladziutki
a sa nieskompresowane jpgi? odpocznij kolego.
Ostatnio edytowane przez Jacek_Z ; 15-02-2012 o 16:43
侍
ja jestem wypoczety, no ale Ty atakujesz mnie personalnie zamiast odnieść się do tego co napisałem czyli do sensu analiz jpg-ów. Każdy wie że jpg to format stratny więc tego mi tłumaczyć nie musisz...
https://nikoneurope-en.custhelp.com/...ail/a_id/51366
W koncu obsluga D4! (potrzebna wersja 2.3.0 bo to tylko update).
N16-35/N24-70/N70-200VR2/N24/N105VR/N400VR/Z40/Z24-120S/Z70-200S/V16/TT75/T28-75G2
D800/D500/D4s/Z6/Z63/Z9
pozdrawiam
Paweł
Wiem, widzialem (zobaczylem po dodaniu tego tutaj)przyjmijmy, ze lubie nabijac sobie posty
![]()
Ciekawe czy ziutek z nikonuser wystawi NEFy bo napisal, ze robil NEF+JPG fine... (napisa, ze ma ich ponad 100 wiec lepiej zeby sie podzielil)
Za to...
...co chyba jest niezla informacja bo biorac pod uwage, ze teraz mamy lepszy AF, wiekszy bufor, wiecej fps, lepsze filmy, odrobinke wiecej mpx przy podobnej jakosci na wysokich iso to gdyby nie cena, daje nam chyba dobry apgrejd. Nie liczac ceny oczywiscieZamieszczone przez StanyB
ale moze nie bedzie tak zle
![]()
Ostatnio edytowane przez shaolin ; 15-02-2012 o 17:20
Hmmm, ISO 100 wydaje mi się gładkie jak pupcia niemowlaka, do tego bardzo elastyczne (myślę tu o samplach shaolina). +- 2 EV wygląda bardzo dobrze, znacznie lepiej na pierwszy rzut oka, niż D3. Jednak przydałby się tu jakiś niedoświetlony sampelek z pleneru, żeby mieć pewność. A ISO górne też mam wrażenie, że nieco lepsze. Na pewno od D3, nie wiem jak od D3s. Przede wszystkim szum nie zjada tak szczegółów, chociaż jest znacznie bardziej kolorowy niż w D3.
duzy brzydki nikon i mala ladna sigma dp1
Skontaktuj się z nami