Close

Strona 200 z 328 PierwszyPierwszy ... 100150190198199200201202210250300 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 991 do 2 000 z 3475

Wątek: Nikon D4

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post

Domyślnie

Kilimanjaro - to co widac na zamieszczonych przez Ciebie zdjeciach, to nie wyglada na olejowe plamy tylko "zwykle" kurzowe syfki. Plamy oleju wygladaja bardziej jak bokehowe koleczka. Winilbym raczej niefortunne warunki w ktorych zmieniles obiektyw (chocby tylko raz), a nie aparat. Byc moze tez, ze syfki owe byly tam zanim aparat dostal sie w Twoje rece.

Domyślnie D4

Cytat Zamieszczone przez chory Zobacz posta
    Kilimanjaro - to co widac na zamieszczonych przez Ciebie zdjeciach, to nie wyglada na olejowe plamy tylko "zwykle" kurzowe syfki. Plamy oleju wygladaja bardziej jak bokehowe koleczka. Winilbym raczej niefortunne warunki w ktorych zmieniles obiektyw (chocby tylko raz), a nie aparat. Byc moze tez, ze syfki owe byly tam zanim aparat dostal sie w Twoje rece.
    Kolego...piszesz jakbyś był przedstawicielem handlowym firmy.
    Od 2010 roku posiadałem d700-pisałem o tym.
    W roku 2011 zakupiłem d300s.
    Umiem czyścić matrycę a tym bardziej wymieniać w miarę bezpiecznie obiektywy.
    Napisałem również,że obiektyw wymieniłem raz w domu!!! w pokoju a nie na rajdzie Paryż-Dakar więc nie pisz mi tu farmazonów o kurzu podczas wymiany obiektywu.Ja wątek zakończyłem.Będę w serwisie i wierzę,że tak poważna firma jak Nikon załatwi mój problem.pozdrawiam.

Domyślnie

Niektóre plamki mają jasne obwódki, a "kurzowe syfki" takich nie zostawiają.
    Pozdrawiam, Czarek
    blog
    instagram
    instagram2

Domyślnie

Konczac OT.
    Wybacz mi moje "farmazony", ale to Ty masz Sodome i Gomore na na matrycy, nie ja. Na Twoim miejscu zastanowilbym sie skad sie tam to wzielo, bo na pewno nie jest to olej z migawki. Jakos trudno wyobrazic sobie czyszczenie matrycy co 500 strzalow lub po kazdej zmianie obiektywu. A i Twoja powyzsza argumentacja(D700 od 2010, wymiana w domu etc.) moze byc nieprzekonywujaca dla Postepowcow...

Domyślnie

A dmuchnięcie dużą gruszką nic nie daje? Ten największy paproch powinien odpaść, jeśli to paproch. Szczerze mówiąc w moim 2.5 letnim D700 z przebiegiem ok. 50 tys., który był na wielu koncertach jak również rowerowych wyprawach w górach i matryca nie była w nim nigdy czyszczona, a jedynie przedmuchiwana - nie ma takich kropek. W rogach mam dość gęste niewielkie kropki, prawdopodobnie właśnie olej ale nie chce mi się czyścić matrycy bo cokolwiek widać dopiero w okolicy f/16. Po kupnie aparatu warto jako pierwsze zrobić zdjęcie testowe i wtedy wiadomo czy zabrudzenie nastąpiło po użyciu i strzeleniu iluś tam klatek czy po prostu było już w Japonii

Domyślnie D4

Cytat Zamieszczone przez chory Zobacz posta
    Konczac OT.
    Wybacz mi moje "farmazony", ale to Ty masz Sodome i Gomore na na matrycy, nie ja. Na Twoim miejscu zastanowilbym sie skad sie tam to wzielo, bo na pewno nie jest to olej z migawki. Jakos trudno wyobrazic sobie czyszczenie matrycy co 500 strzalow lub po kazdej zmianie obiektywu. A i Twoja powyzsza argumentacja(D700 od 2010, wymiana w domu etc.) moze byc nieprzekonywujaca dla Postepowcow...
    "na pewno" kolego to wiesz co trzeba ale dziękuję,że Ty "na pewno" wiesz co jest na mojej matrycy
    na pewno też dalsza polemika w tym temacie nie ma sensu,dowiem się "na pewno" w serwisie

dam znać...na pewno

Domyślnie

pierwsze spostrzeżenia:
    1. ekran LCD mocno wpada w zieleń i ma przesycone kolory...
    2. AF zabija skutecznością i zbieraniem się do roboty
    3. nie chlapie na razie olejem
    4. bardzo dobry pomiar matrycowy
    5. z iso 100 można wieeeeeeeleeeeeee wyciągnąć
    6. z iso 6400 również

później wrzucę coś z treningu Lecha do działu sport
    dwie puszki, kilka słoików, świeczka i... scyzoryk

Domyślnie D4

odnośnie lcd i wyświetlania ale pewnie to wiesz...w d4 jest bardzo zaawansowany sposób ustawiania WB,nawet na

AWB można ustawiać balans bieli np bardziej niebiesko,bardziej brązowo itp

w d 700 nie było WB aż tak rozbudowane...no w sumie to oczywiste,jednak d4 to najwyższa półka(dobrze by było,żeby olejem nie rzucał jeszcze w moim przypadku.

Gratuluję,że u Ciebie nie chlapie kurcze ale "żem" nie farta trafił...eh

Domyślnie

Czy ktoś może podzielić się info czy również ma odczucie, że standardowy AWB ma mocny pociąg do niskich temperatur kolorów ?
    NIKON

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kilimanjaro Zobacz posta

Gratuluję,że u Ciebie nie chlapie kurcze ale "żem" nie farta trafił...eh
    E tam... qooba ma pewnie NPSowego nikona, nie masz co gratulować
    N16-35/N24-70/N70-200VR2/N24/N105VR/N400VR/Z40/Z24-120S/Z70-200S/V16/TT75/T28-75G2
    D800/D500/D4s/Z6/Z63/Z9

pozdrawiam
    Paweł

Strona 200 z 328 PierwszyPierwszy ... 100150190198199200201202210250300 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów