Szukaj
poczekajmy sami ocenimy czy to tylko unowocześnienie modelu d3s
D4 od D3s odszedł w stronę filmowania (więc filmowcy) i poprawioną ergonomią. To tak na 100% natomiast reszta wyjdzie w praniu. Coś będzie ciut lepiej, inne właściwości pozostaną takie same (bo w pogorszenie czegokolwiek nie wierzę). Dla wyłącznie fotografujących posiadaczy D3s zmiana będzie raczej mało opłacalna. Dla takich ludzi, którzy kupują pierwszą jedno-cyfrówkę D4 jest bardzo dobra. Cena się wyklaruje![]()
Ostatnio edytowane przez burton ; 11-01-2012 o 20:54
Leica MP, 28/2, 35/2, 50/1.4, 75/2.8
Co do filmowania to się zgodzę;
ale ergonomii - przy tej ilości przycisków, kółek i joystickow mówicie o ergonomii? - ciekawe jak to trzymać żeby czegoś nie włączyć, przestawić; o zapamiętaniu bez patrzenia ( bywa ciemno - wiem jest podświetlanie) gdzie i co oraz jak to nie wspomnę.
Ostatnio edytowane przez wilk325 ; 12-01-2012 o 00:12
Ja obstawiam ze cena bedzie bliska nowego canona.
Dużo tego nie przybyłoA joysticki to akurat najlepszy dodatek. Szkoda, że są to czasy gdzie fotografia w aparatach zaczyna być "rozwijana" kosztem dodatków filmowych. Z pewnością taki D4 wyglądałby znacznie lepiej. Mimo wszystko dla mnie najlepszy korpus Nikona na obecny okres.
Leica MP, 28/2, 35/2, 50/1.4, 75/2.8
Ale ceny juz sa: D4 £4800, D1x £5300. Pytanie jak sie zmienia gdy aparaty beda dostepne. Ceny w UK.
Uwaga Nikon D4 - pierwsze wrażenia
Chcesz dowiedzieć się więcej o reporterskim modelu Nikon D4 - zajrzyj na www.dfv.pl gdzie będzie można już w najbliższy czwartek (12.01) o godzinie 20 obejrzeć na żywo w Fotograficznym Programie bez Nazwy najnowszą lustrzankę Nikona. Jak zwykle możliwość zadawania pytań w czasie programu.
To sobie obejrzę![]()
Odwrotnie, zgasił bym chęć na D4
Bill Claff dokonał obliczeń DR i read noise dla D4 na podstawie NEF'ów wykonanych przez Alina Popescu:
http://home.comcast.net/~NikonD70/Ge...Comparison.htm
http://home.comcast.net/~NikonD70/Ge...Read_Noise.htm
Jeżeli chodzi o DR, to wygląda to bardzo obiecująco. Read noise jest również niski.
Skontaktuj się z nami