Close

Strona 6 z 129 PierwszyPierwszy ... 456781656106 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 51 do 60 z 1283

Wątek: Lightroom 4

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ku6i Zobacz posta
    No już bez przesady, ile ludzi ma lustrzanki poniżej 10 megapikseli? Przecież obróbka takich rawów przy mniej niż 4 GB RAMu to katorga. XP w wersji x64 prawie nie istniał, więc aby mieć te co najmniej 4 GB RAMu to bez Visty czy 7 ani rusz...
    o bosz....co za brednie
    jakoś obrabiałem pliki po 300 mega (skany z 6x7) bez problemu.
    10 mega pikselków to przy tym pikuś

Gaduła Awatar ku6i
    Miasto
    Górny Śląsk/Kraków

Domyślnie

Kolego, pohamuj język. Na LR 3/4? To ciekawe. Aktualnie pracuję na Dual Core 2 GHz i 3 GB RAMu i obrabianie RAWów z D70 ciężko nazwać "sprawnym".

Domyślnie

Tak i owszem na LR3 - 4ki jeszcze nie ma (bety nie liczę - nie właduję się w pracę na czymś niepewnym)
    To że masz problem z plikami z d70 to moze wynikać z zamulonego systemu, słabych/wolnych hdd...
    Skany długo się wczytują ale potem jest już nieźle. Natomiast napisanie ze praca z plikami większymi niż 10mpix to problem -jest bzdurą.
    Jakoś pliki z d700 i 5dII nie stanowią problemu . Miałem core duo e4300 -teraz mam q6600 - jest ok.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez fafniak Zobacz posta
    Nie podoba mi się polityka adobe. Wpierw ograniczanie upgradu do 1 "numerka w dół"
    Akurat w tej sprawie "conieco" sie zmienilo
    Posiadacze CS3 i CS4 beda mogli przejsc na CS6 od momentu jego premiery do konca 2012 roku.

http://www.adobe.com/products/creati...de-policy.html

jako ze to watek o LR - to dodam ze mi takze podobaja sie zmiany w LR4 i tylko mam nadzieje,
    ze ostateczna wersja bedzie dziala plynniej niz beta...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez sote Zobacz posta
    Posiadacze CS3 i CS4 beda mogli przejsc na CS6 od momentu jego premiery do konca 2012 roku.

jako ze to watek o LR - to dodam ze mi takze podobaja sie zmiany w LR4 i tylko mam nadzieje,
    Ha , dzięki za to info.

Fafniak, Q6600 jakoś specjalnie szybki nie jest. Wydaje Ci się wystarczający bo pewnie nie siedziałeś na czymś nowszym.

U mnie LR3.6 z 30 tys zdjęć w katalogu chodzi szybciej niże Beta LR4 z około 200stu zdjęciami.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ramzey Zobacz posta
    Ha , dzięki za to info.
    spoko
    wpadlo mi to w oko dzisiaj na fejsbuku

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez sote Zobacz posta

Serio??? To świetnie!!!
    Mam PS3 i juz widziałem oczami wyobraźni fakturę za upgrade ps5 i potem upgrade do ps6 - tak w tym roku kupię 6tkę
    Q6600 nie jest dużo szybszy to wiem, ale narazie przed dużymi z zmianami wstrzymuje mnie posiadanie minolty multiscan pro - cały czas nie mogę na 100% się dowiedzieć o kwesti wspólpracy win7 z tym skanerem

Domyślnie

fafniak, sciagnij sobie triala windows 7 i sie dowiesz na wlasnej skorze
    "...nie ma ludzi normalnych, sa tylko nieprzebadani..."

Domyślnie

A jak coś takiego się instaluje używa?
    Da radę jakoś "obok"systemu XP ?

Domyślnie

sciagasz obraz iso, wypalasz na plyte i instalujesz jak kazdy inny system, oczywiscie mozesz postawic obok xp na innej partycji, wtedy win7 dodaje boot loadera, albo uzyc np Virtual Box i postawic sobie maszyne wirtualna, wtedy nie musisz wypalac na plyte
    "...nie ma ludzi normalnych, sa tylko nieprzebadani..."

Strona 6 z 129 PierwszyPierwszy ... 456781656106 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów