Close

Strona 5 z 129 PierwszyPierwszy ... 345671555105 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 41 do 50 z 1283

Wątek: Lightroom 4

Domyślnie

Zapowiada się ciekawie.

Cieszy mnie poprawione działanie "recovery", nowe suwaki nie wpływają na balans bieli - to cieszy.
    Fajnie że w pędzlu pojawiły się suwaczki od WB.
    Bardzo dobre posunięcie to dodanie krzywych RGB, to teraz naprawdę świetne narzędzie.

Ale modół BOOKS jest genijalny.... szkoda tylko że nie można eksportować projektu do JPG, do PDF powinno wystarczyć, jest super.
    Niestety wersja testowa trochę mi się wiesza... i jest dużo wolniejsza niż LR3, przynajmniej u mnie.

Ogólnie jest super, mam nadzieję że w finalnej wersji będzie jeszcze kilka dodatków.

Bardzo chciałbym w HSLu takie rozwiązanie jak w CaptureOne (fajne koło barw do selektywnej zmiany koloru), gdzie można dane kolory mieszać, blokować i dowolnie rozszerzać ich zasięg.

Ale chyba jeszcze bardziej pragnąłbym w pędzlach suwaczka nazywanego np. ZERO, który przywracałby selektywnie początkowy wygląd zdjęcia..... a gdyby był połączony z możliwością wyboru kroku historii, to padłbym na kolana modląc się do Adobe....

Gaduła Awatar ku6i
    Miasto
    Górny Śląsk/Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez R Zobacz posta
    strasznie gupia gupota z tym XP
    No już bez przesady, ile ludzi ma lustrzanki poniżej 10 megapikseli? Przecież obróbka takich rawów przy mniej niż 4 GB RAMu to katorga. XP w wersji x64 prawie nie istniał, więc aby mieć te co najmniej 4 GB RAMu to bez Visty czy 7 ani rusz...

Domyślnie

no to jest argument...

Talking

Cytat Zamieszczone przez R Zobacz posta
    no to jest argument...
    Podobno w tym roku ma wyjść nowy system operacyjny - W8. Jest pretekst aby wymienić.
    Umysł ludzki jest jak spadochron, użyteczny jest tylko wtedy gdy jest otwarty.

Domyślnie

w8... czyli wait... jak w przypadku kazdego produktu firmy MS zastosuje sie i poczekam...

Domyślnie

Próbował już ktoś drukować z tej wersji?

Po włączeniu proofingu i podpięciu profilu drukarki (px660 kalibrowane małpą) na papierze satynowym na wydruku kolory wyglądają dokładnie jak przed zapięciem profilu (tak jak oryginał na ekranie)

ten sam profil w 3.6 drukuje poprawnie

Domyślnie

Lightroom 4 Public Beta: What's New
    http://www.dpreview.com/articles/748...beta-whats-new

Domyślnie

ja jadę na XP x64 i jeśli i jak to przeczytałem to się zawiodłem... na laptopie najwyżej (4gb ramu) będzie zabawa w ACR 4 a na stacjonarnym dalej 3.6 bo nie mam zamiaru zmieniać stabilnej wersji xp z którą się nic nie dzieje od hmm 6 lat? (:
    D80 | D600, N16-35 | EIZO SX22, i1 Display Pro | WWW | Vieworld Photo Magazine

Domyślnie

Na pierwszy rzut oka, to edycja stała się bardziej... brutalna. Łatwiej przesadzić z wieloma efektami. Suwakom dodano mocy, lub zmieniono liniowość działania. A może zwiększono zakres, a zmniejszono precyzję. W każdym razie trudniej wykonywać delikatne manipulacje. Może to i dobrze, bo w poprzednich wersjach najmniejszym zauważalnym krokiem było 5-10, co trochę ograniczało. Pod względem prędkości działania to jest niestety gorzej podczas obróbki, bardziej skokowo. Zmiana lokalnego WB bardzo się przyda w portrecie, na częściach twarzy, czy to zarumienionych, czy łapiących kolor zieleni z otoczenia. Może na oczach oraz na obszarach, na których widać aberrację chromatyczną. Bardzo dobrze, że pojawiło się lokalne odszumianie oraz dodawanie ziarna. Będzie to w pewnym stopniu odrobinę lepsza namiastka dla teksturowania. Na razie tyle uwag, więcej, jak posiedzę przy nim dłużej.

Domyślnie

Dla mnie ograniczenie systemowe do win7 jest naprawdę bolesne. Bo oznacza zakup minimum 2 systemów + upgrade LR-a - czyli do ok.2000zł Albo zakup 1 systemu i 1 laptopa + upgrade....pewnie ok 3000-4000zł
    Nie podoba mi się polityka adobe. Wpierw ograniczanie upgradu do 1 "numerka w dół" a teraz rezygnacja z systemu który jest na milionach komputerów...

Strona 5 z 129 PierwszyPierwszy ... 345671555105 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów