Close

Strona 5 z 6 PierwszyPierwszy ... 3456 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 41 do 50 z 53
    Oszczędny w słowach
    Miasto
    Zduńska Wola

Domyślnie

rainbowwarrior tak jak pisałem wcześniej apareture trigemaster wg producenta i opisów na allegro takie coś potrafi, a co do innych to na razie nikt nie potwierdził ani nie zaprzeczył
    S5PRO, D7000 - szkiełka, lampki itp

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez rainbowwarrior Zobacz posta
    Czy ktoś wie, które wyzwalacze radiowe do Nikona pozwalają na zdalne, bezprzewodowe wyzwalanie jednocześnie migawki aparatu oraz lamp błyskowym podłączonych do odbiorników?
    No przecież napisałem ze się da.

Domyślnie

Wydaje mi sie że chińskie yongnuo potrafią coś takiego. Przyjdę do domu to zbadam sprawę.

Domyślnie

Dzięki za odzew. W Trigimasterach trochę brakuje mi innych funkcji umilających życie, jak np. podział lamp na grupy czy czas bulb. W teście czytam też, że przyciski TEST służy do wyzwalania migawki, a nie do sprawdzenia czy wszystkie lampy odpalają.
    W moich "radiowych wyzwalaczach marzeń" chętnie widziałbym takie funkcje jak zdjęcia seryjne, czas B, podział lamp na grupy, zdalne wyzwalanie migawki i lamp, przycisk TEST wyzwalający błysk i stopkę z lokadą.
    Czy ustawiając aparat na zdjęcia seryjne i wyzwalając migawkę zdalnie, można zrobić serię zdjęć - tak długo jak trzymam przycisk, czy tylko jedno?
    FOTOGRAFIA

Oszczędny w słowach
    Miasto
    Zduńska Wola

Domyślnie

No ja jak będę kompletował wyzwalacze to raczej będzie to komplet strato multi II (jak zaczną sprzedawać 1+4) plus wyzwalacz radiowy z programowalnym pilotem i to jest najlepsze wyjście bo masz wszystko co mieć się da i nawet trochę taniej bo taki wyzwalacz 200zł nie przekracza

Gaduła Awatar manfred
    Miasto
    Góralem jestem i nikt kto ma okowite nie jest mi obcy

Domyślnie

A ja bym się jednak wstrzymał przed zakupem strato II choć tak jak dla mnie mają wszystko ... oprócz możliwości wprowadzenia korekty błysku lampy z poziomu body. A juz w marcu mają być Kingi dla Nikona i tu bym upatrywał tani zamiennik dla PW

Domyślnie

Anaheli, o jakim programowalnym pilocie piszesz? Mozesz coś podlinkować?
    Korekta mocy lampy z body byłaby świetnym rozwiązaniem. Na Kingi chyba nie będę czekał. Cena za zestaw z 3 odbiornikami do Canona to ok. 1200, a tyle nie jestem skłonny wydać.
    FOTOGRAFIA

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez rainbowwarrior Zobacz posta
    Dzięki za odzew. W Trigimasterach trochę brakuje mi innych funkcji umilających życie, jak np. podział lamp na grupy czy czas bulb. W teście czytam też, że przyciski TEST służy do wyzwalania migawki, a nie do sprawdzenia czy wszystkie lampy odpalają.
    W moich "radiowych wyzwalaczach marzeń" chętnie widziałbym takie funkcje jak zdjęcia seryjne, czas B, podział lamp na grupy, zdalne wyzwalanie migawki i lamp, przycisk TEST wyzwalający błysk i stopkę z lokadą.
    Czy ustawiając aparat na zdjęcia seryjne i wyzwalając migawkę zdalnie, można zrobić serię zdjęć - tak długo jak trzymam przycisk, czy tylko jedno?
    Phottix Strato II Multi

http://www.phottix.com/pl/customer-support

podałem Ci link do instrukcji jest tam tez w j.polskim wyzwalacze maja 4 grupy 4 kanały, możliwość wyzwalania migawki a także z podpiętymi do odbiorników lamp - przewodowo lub bezprzewodowo , wszystko było opisane wcześniej + podane linki do danych technicznych, problemem większości wyzwalaczy jest brak przenoszenia TTL oczywiście drogie taka możliwość maja,
    Mam ten model , moc lamp ustawiam manualnie przy każdej oddzielnie, nie wiem czy opłacalne jest inwestowanie w drogie wyzwalacze które przenoszą TTL ponieważ aparat ma dwie grupy A i B a jak będziesz chciał skorzystać z trzeciej grupy "lampy" o innej mocy to wraz musisz ustawic to manualnie,

Domyślam się ze ludzie którzy pracują z lampami dłużej w danej sytuacji wiedza jakiej mocy ustawić lampę i sterowanie przez aparat mocą wyzwalaczy w ogóle jest im nie potrzebne dlatego polecam Tobie Phottix Strato II Multi jest naprawdę wystarczający i funkcjonalny i dobrze wykonany do tego.

Oszczędny w słowach
    Miasto
    Zduńska Wola

Domyślnie

co do pilota to mówię o czymś takim, pierwszy z brzegu
    http://allegro.pl/radiowy-wezyk-spus...030946626.html

te kingi fakt się fajnie zapowiadają ale jak ktoś ma sprzęt na systemowych bo do chinoli to multi II nadal wygrywa bo szybsza i łatwiejsza obsługa grup no i wymiary

Domyślnie

Czołem
    a może mi ktoś wyjaśnić w jaki sposób Pixel Soldier przenosi TTL przez gorącą stopkę skoro taka informacja jest na aukcjach, a nadajnik niema stopki od góry?

Strona 5 z 6 PierwszyPierwszy ... 3456 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów