rainbowwarrior tak jak pisałem wcześniej apareture trigemaster wg producenta i opisów na allegro takie coś potrafi, a co do innych to na razie nikt nie potwierdził ani nie zaprzeczył![]()
Szukaj
rainbowwarrior tak jak pisałem wcześniej apareture trigemaster wg producenta i opisów na allegro takie coś potrafi, a co do innych to na razie nikt nie potwierdził ani nie zaprzeczył![]()
S5PRO, D7000 - szkiełka, lampki itp
Wydaje mi sie że chińskie yongnuo potrafią coś takiego. Przyjdę do domu to zbadam sprawę.
Dzięki za odzew. W Trigimasterach trochę brakuje mi innych funkcji umilających życie, jak np. podział lamp na grupy czy czas bulb. W teście czytam też, że przyciski TEST służy do wyzwalania migawki, a nie do sprawdzenia czy wszystkie lampy odpalają.
W moich "radiowych wyzwalaczach marzeń" chętnie widziałbym takie funkcje jak zdjęcia seryjne, czas B, podział lamp na grupy, zdalne wyzwalanie migawki i lamp, przycisk TEST wyzwalający błysk i stopkę z lokadą.
Czy ustawiając aparat na zdjęcia seryjne i wyzwalając migawkę zdalnie, można zrobić serię zdjęć - tak długo jak trzymam przycisk, czy tylko jedno?
FOTOGRAFIA
No ja jak będę kompletował wyzwalacze to raczej będzie to komplet strato multi II (jak zaczną sprzedawać 1+4) plus wyzwalacz radiowy z programowalnym pilotem i to jest najlepsze wyjście bo masz wszystko co mieć się da i nawet trochę taniej bo taki wyzwalacz 200zł nie przekracza![]()
Anaheli, o jakim programowalnym pilocie piszesz? Mozesz coś podlinkować?
Korekta mocy lampy z body byłaby świetnym rozwiązaniem. Na Kingi chyba nie będę czekał. Cena za zestaw z 3 odbiornikami do Canona to ok. 1200, a tyle nie jestem skłonny wydać.
FOTOGRAFIA
Phottix Strato II Multi
http://www.phottix.com/pl/customer-support
podałem Ci link do instrukcji jest tam tez w j.polskim wyzwalacze maja 4 grupy 4 kanały, możliwość wyzwalania migawki a także z podpiętymi do odbiorników lamp - przewodowo lub bezprzewodowo , wszystko było opisane wcześniej + podane linki do danych technicznych, problemem większości wyzwalaczy jest brak przenoszenia TTL oczywiście drogie taka możliwość maja,
Mam ten model , moc lamp ustawiam manualnie przy każdej oddzielnie, nie wiem czy opłacalne jest inwestowanie w drogie wyzwalacze które przenoszą TTL ponieważ aparat ma dwie grupy A i B a jak będziesz chciał skorzystać z trzeciej grupy "lampy" o innej mocy to wraz musisz ustawic to manualnie,
Domyślam się ze ludzie którzy pracują z lampami dłużej w danej sytuacji wiedza jakiej mocy ustawić lampę i sterowanie przez aparat mocą wyzwalaczy w ogóle jest im nie potrzebne dlatego polecam Tobie Phottix Strato II Multi jest naprawdę wystarczający i funkcjonalny i dobrze wykonany do tego.
co do pilota to mówię o czymś takim, pierwszy z brzegu
http://allegro.pl/radiowy-wezyk-spus...030946626.html
te kingi fakt się fajnie zapowiadają ale jak ktoś ma sprzęt na systemowych bo do chinoli to multi II nadal wygrywa bo szybsza i łatwiejsza obsługa grup no i wymiary![]()
Czołem
a może mi ktoś wyjaśnić w jaki sposób Pixel Soldier przenosi TTL przez gorącą stopkę skoro taka informacja jest na aukcjach, a nadajnik niema stopki od góry?
Skontaktuj się z nami