Close

Strona 1 z 9 123 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 89

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post

Domyślnie Źle działające wspomaganie AF w SB-900

Gdzieś czytałem o podobnej sprawie, ale doświadczyłem tego osobiście.
    D700, Sigma 70-200/2.8 i sb900 - gdy jest włączone wspomaganie AF w sb900 Sigma nie trafia. Słychać, że AF w szkle przesuwa się w tył/przód, po czym ustawia ostrość i przeważnie... nie trafia.
    Co ciekawe z sb600 i wspomaganiem AF jest wszystko OK.
    Firmware w sb900 najnowszy.
    Dali d.. z tą sb900... topowa lampa, a tyle "baboli".
    Spotkał się ktoś z tym?
    Ostatnio edytowane przez prz3mo ; 08-11-2009 o 13:01

Domyślnie

nikkor 50 1.4 D plus sb900 lampa wspomagania działa ustawia ostrość- zdjęcie i af nie trafiony , bez lampy w punkt , wieczorem sprawdzę jak to jest z sb600

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez malibu Zobacz posta
    nikkor 50 1.4 D plus sb900 lampa wspomagania działa ustawia ostrość- zdjęcie i af nie trafiony , bez lampy w punkt , wieczorem sprawdzę jak to jest z sb600
    Obstawiam, że będzie tak jak u mnie - z SB600 jest wszystko OK.

Domyślnie

mam tak samo z 50 1,4 D, jak sie nie myle bylo juz o błędnym wspomaganiu sb-900 pare razy na forum
    de czysta i szkua

Domyślnie

niby było ale to trochę nie hallo gdy topowa lampka ma takie problemy prz3mo jaka masz wersję softu w lampie ?

Domyślnie

prz3mo jaka masz wersję softu w lampie ?
    najnowszy - 5.02

Domyślnie

niby było ale to trochę nie hallo gdy topowa lampka ma takie problemy prz3mo jaka masz wersję softu w lampie ?
    jasne, chodziło mi bardziej nie o uwagę że kolejna gadka, tylko ze problem sie przewija bardzo czesto i lipa z tym powazna, z tego co wiem to zmiana softu na nic sie nie zda, jedna wielka niewiadoma przyczyna zmylająca auutofokus
    de czysta i szkua

Oszczędny w słowach
    Miasto
    Częstochowa

Domyślnie

Analizował ktoś przy jakich body, obiektywach, warunkach nie występuje ten problem o ile w ogóle nie występuje?
    Chcę kupić jakąś lampę i myślałem o SB-900 ale trochę to zniechęca... Na dodatek to przegrzewanie.
    Wzorek różni się czymś od poprzednik sabinek?
    D90, S 10-20, S 18-50, N 70-300 VR

Domyślnie

jeśli to byłoby oprogramowanie to myślę że już dawno to powinni usunąć , gorzej jak to problem sprzętowy

Domyślnie

dokładam się ze swoją SB-900

Tamron 17-35/2.8-4 - jeśli wspomaganie leci z lampy, zawsze wychodzi nieostro, na stałe wyłączyłem wspomaganie, świecę z body, firmware najnowszy, dla porównania SB-800 - i bez najmniejszych problemów ostro przy wspomaganiu z lampy

podpisuję się - SB-900 to wypasiony... bubel

Strona 1 z 9 123 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów