Close

Strona 3 z 6 PierwszyPierwszy 12345 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 53

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez .:Gerard:. Zobacz posta
    przetestowałem i dziwne, rzeczywiście nie chce mi wyzwolić TTL lampa nie blyska ale reaguje i ładuje jak po błyśnięciu jeszcze sie pobawię, czy dopiero ze sterownikiem jest taka możliwość nie rozumiem wybiorę sie do sklepu foto jak maja sterownik to sprawdzę
    zobacz na tej stronie http://www.phottix.com/de/catalogsea...Strato+II+TTL+
    Kolega coś pomieszał, te wyzwalacze nie przenoszą żadnego ttl-a i w związku z tym nie ma żadnej możliwości sterowania mącą lamp na odbiornikach. Czasem w różnych sklepach reklamują je jako wyzwalacze przenoszące ttl (tak samo jest z Pixel Rook). To przeniesienie ttl o którym mowa jest tylko z sanek aparatu na sanki nadajnika. Czyli lampa zapięta na nadajniku zachowuje się tak jakby siedziała bezpośrednio na body i działa w trybie ttl. Do wszystkich lamp zapiętych na odbiornikach dociera tylko sygnał wyzwolenia, więc muszą być ustawione manualnie wcześniej i o żadnym ustawianiu mocy z body nie może być mowy.
    A sterownik o którym kolega pisze Phottix Odin, mimo że kompatybilny z odbiornikami strato to działa tylko z Canonem.

Gaduła Awatar manfred
    Miasto
    Góralem jestem i nikt kto ma okowite nie jest mi obcy

Domyślnie

Mi najbardziej zależy jednak na grupowaniu i wyłączaniu co poniektórych lamp. W święta test wyzwalaczy.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez manfred Zobacz posta
    Mi najbardziej zależy jednak na grupowaniu i wyłączaniu co poniektórych lamp. W święta test wyzwalaczy.
    a na które się zdecydowałeś ?

Cytat Zamieszczone przez The Structorr Zobacz posta
    A sterownik o którym kolega pisze Phottix Odin, mimo że kompatybilny z odbiornikami strato to działa tylko z Canonem.
    mimo to przy okazji podepnę su-800 dla pewności.
    Dzieki za wyjaśnienie.

Gaduła Awatar manfred
    Miasto

Domyślnie

Phottix Strato 2

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez .:Gerard:. Zobacz posta
    mimo to przy okazji podepnę su-800 dla pewności.
    Dzieki za wyjaśnienie.
    ale jak masz su-800 to nie potrzeba już wyzwalaczy radiowych. Su-800 wyzwala lampy emitując przedbłyski do komunikacji z lampami. To samo możesz zrobić za pomocą sb-800 albo sb-900 na sankach w trybie commander lub nawet wbudowaną lampą w body które obsługują tą funkcję (commander) czyli chyba od d80 wzwyż. Jedyny minus to że lampy muszą się "widzieć".

Domyślnie

The Structorr - mam d700 i 2 X sb-700 przy testowaniu nie zawsze się widziały przy Phottix Strato 2 działają super dodatkowo na Transmiterze włączam dowolnie lampę którą chce, zastanawiam się tylko nad jednym po co na odbiornikach są tzw. gorąca stopka TTL czy w przyszłości wyjdzie nadajnik taki jak dla canona czy możne jednak współgra z su-800 jak nie sprawdzę to nie zasnę.

Kolego manfred Gratuluje wyboru.

Gaduła Awatar manfred
    Miasto

Domyślnie

Musze Cie zmartwic to tylko beckup. Jednak sterowanie moca lamp z poziomu body- bezcenne

Oszczędny w słowach
    Miasto
    Zduńska Wola

Domyślnie

Powiedzcie czy można zrobić taki myk przy strato II, aparat leci na statyw podłączamy do niego odbiornik a my lecimy z lampą i podpiętym pod nią flashem i przy jego pomocy odpalamy zestaw, lub wersja droższa odbiornik na aparacie i lampie a nadajnik w ręce
    obrazując (zdjęcie z aukcji Aputure trigemaster)
    tutaj gość opisuje że w pixel Rock to nie działa (Przetestowane konfiguracje.pkt 3)
    http://forys.net/test-pixel-rook/

A może macie jakieś doświadczenia z w/w Trigemasterem firmy Aputure? chociaż nie ukrywam że Strato bardziej mi podchodzi bo dużo bardziej kompaktowy
    S5PRO, D7000 - szkiełka, lampki itp

Domyślnie

A ja mam pytanie dotyczące najnowszego Pixela Opas: http://www.mega-pixel.pl/product-pol...dbiornik-.html czy ktos moze zakupił ten sprzęcik i może się podzielić wnioskami?

Domyślnie

Przy podlaczeniu przewodowo strato II wyzwoli migawke, nadajnik na sankach body odbiornik przewodowo w reku i leci, natomiast ja mam inne rozwiazanie moj Grip do d700 jest z pilotem bezprzewodowym wiec wyzwalam jak i kiedy chce
    Troche czytalem zanim kupilem i nie polecaja nadajnikow takich jak podal Kolega @Satman czy na zdjeciu od Kolegi @aneheli troche skomplikowane bedzie zamontowac lampe na nadajnik przy body wrecz nie mozliwe, dodatkowo minusem z mocowaniami przy parasolkach na statywie takze zawsze pochylac do poziomu zalecane sa nie za grube i mocowaniami gora dol przy Strato II montujesz lampe na nadajnik i odbiorniki w Pixel Opas tylko na odbiorniki.

Strona 3 z 6 PierwszyPierwszy 12345 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów