.:Gerard:. przetestowałeś temat? ja nie mogę sobie wyobrazić w sytuacji którą opisałeś trzeba by wyzwolić odbiornikiem.
Szukaj
.:Gerard:. przetestowałeś temat? ja nie mogę sobie wyobrazić w sytuacji którą opisałeś trzeba by wyzwolić odbiornikiem.
S5PRO, D7000 - szkiełka, lampki itp
dokładnie odbiornikiem ponieważ tylko odbiorniki są wyposażone w funkcje pilota zdalnego sterowania migawka dokładnie jak każdy inny pilot przewodowy dla nikona, na zdjęciach jest pokazane wyjście w odbiorniku SR przewodowo wyzwala migawkę zarazem nadajnik umieszczony na sankach body bezprzewodowo wysyła sygnał do następnego odbiornika z lampa i powstaje jasnośćprzetestowałem.
Przepraszam że tak truje ale zanim zakupie chciał bym mieć 100% pewność że tak się da bo tak głownie chce się bawić z lampkami. Czy poniższy wykres obrazuje to jak zestaw działa? i mówimy o photix strato II
Matejko to ja nie jestem ale może wystarczy taki obraz
tak to niestety ale mnie nie ratuje, chodzi o taki temat co by postawić aparacik na statywie i latając z lampą podświetlać np budynek robiąc kilkanaście zdjęć. Trzeba odpalać aparat zdalnie tak aby odpalać także lampę/lampy
i dla tego ja mam taki Grip http://www.ebay.com.au/itm/LCD-Timer...item1e5d9534b9
ale to tylko nadal podczerwień więc nadajnik i odbiornik musi się widzieć![]()
Mnie to też nie odpowiadaLiczyłem na możliwość wyzwalania migawki i lamp drogą radiową, na większą odległość.
Na początku chciałem Wszystkich Przeprosić których wprowadziłem w błąd
po doczytaniu ze Phottix Strato II posiada - funkcje przewodowego i bezprzewodowego pilota - sprawdzianem to i rzeczywiście bezprzewodowo wyzwalamy tak jak przedstawiłem na rysunku tylko zdejmując nadajnik z sanek aparatu i nim wyzwalamy bezprzewodowo.
Czy ktoś wie, które wyzwalacze radiowe do Nikona pozwalają na zdalne, bezprzewodowe wyzwalanie jednocześnie migawki aparatu oraz lamp błyskowym podłączonych do odbiorników?
FOTOGRAFIA
Skontaktuj się z nami