Close

Strona 6 z 6 PierwszyPierwszy ... 456
Pokaż wyniki od 51 do 53 z 53

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez RobertMiernik Zobacz posta
    Z tak krótkimi czasami nie za bardzo da się pracować z wyzwalaczami radiowymi, w takich przypadkach zostaje tylko górna półka (PocketWizardy potrafią się synchronizować z najkrótszymi czasami migawki). Niestety Chinolki potrafią się synchronizować z 1/200 (czasem 1/250 a jak trafisz wyjątkowo dobrze to może nawet 1/320), jest to sprawa jednostkowa i często bywa, że jedna sztuka działa z 1/250 a dla drugiej max to 1/200.
    Co do Pocket Wizardów to nalezy być precyzyjnym. Bo ta firma robi różne modele wyzwalaczy. Normalne PW synchronizują do 1/250 (z centralną do 1/500). Piszę o PW Multimax i PW II. One nie przenosza TTL oczywiście.
    Ty masz na mysli PW TT i one obsługują (wersja nikonowska) CLS, TTL i krótkie czasy - FP.
    Moje systemy: Nikon F, D i Z, Hasselblad 503CX, Leica, Canon, Pentax, Olympus, Minolta, Rolleiflex TLR FKD, Zenity, Praktiki, ruskie dalmierze itd itd, blisko 100 szkiełek.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez aneheli Zobacz posta
    Powiedzcie czy można zrobić taki myk przy strato II, aparat leci na statyw podłączamy do niego odbiornik a my lecimy z lampą i podpiętym pod nią flashem i przy jego pomocy odpalamy zestaw, lub wersja droższa odbiornik na aparacie i lampie a nadajnik w ręce
    obrazując (zdjęcie z aukcji Aputure trigemaster)
    tutaj gość opisuje że w pixel Rock to nie działa (Przetestowane konfiguracje.pkt 3)
    http://forys.net/test-pixel-rook/

A może macie jakieś doświadczenia z w/w Trigemasterem firmy Aputure? chociaż nie ukrywam że Strato bardziej mi podchodzi bo dużo bardziej kompaktowy

Przetestowałem z Aputure Trigmaster. Zestaw jak na zdjęciu., tj. nadajnik z zestawu Aputure Trigmaster Versatile, odbiornik/nadajnik na sankach aparatu Aputure Trigmaster Plus i odbiornik z lampą z zestawu Aputure Trigmaster Versatile. Lampa Yongnuo YN460.

Działa

Domyślnie

bedol , a jaki uzyskujesz czas synchro? pytam oczywiscie o najkrotszy

Strona 6 z 6 PierwszyPierwszy ... 456

Uprawnienia umieszczania postów