Close

Strona 19 z 22 PierwszyPierwszy ... 91718192021 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 181 do 190 z 211

Wątek: D5100 czy D90

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez jare_k Zobacz posta
    Czytam i czytam któryś już z kolei serial o wyższości d90 nad d5100 i na odwrót i końca jak nie było widać tak nie widać.
    Wojna taka, jakby to były body z 2 systemów - nikon vs canon. A tymczasem to dwa dość równorzędne body z nieco innym rozłożeniem zalet i wad.
    Cały problem jest z ego niektórych userów.
    Moje systemy: Nikon F, D i Z, Hasselblad 503CX, Leica, Canon, Pentax, Olympus, Minolta, Rolleiflex TLR FKD, Zenity, Praktiki, ruskie dalmierze itd itd, blisko 100 szkiełek.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Jacek_Z Zobacz posta
    Naprawdę sądzisz, że uzytkownicy D5100 to grupa fotografów podpinająca 70-200 do body? Tak może jest w pojedyńczych przypadkach, fotografów którzy są już bardziej wyrobieni i przeskakują na półkę wyżej.
    bardziej chodziło mi o dxx
    Sabinki dwie, Nikony dwa ,nikkory dwa ,tamrony dwa i ryba

WWW-makro widoki itd [/COLOR]

Domyślnie

Naprawdę sądzisz, że uzytkownicy D5100 to grupa fotografów podpinająca 70-200 do body? Tak może jest w pojedyńczych przypadkach, fotografów którzy są już bardziej wyrobieni i przeskakują na półkę wyżej.
    Pomijając fakt że pewnie w 99% masz rację to masz świadomość że takim tekstem na swój sposób pozycjonujesz użytkowników D5100? A sporo krzyku jest właśnie o to w którym segmencie leży D5100 i do kogo adresowane.

Ja jeśli napiszę że naturalne przejście z D90 do przodu dla kogoś kto chce czegoś więcej to D300s, D7000 czy D700 a nie D5100 to ... podniesie się znów jazgot.
    D90, 18-105, 35/1.8G, 105/2.8VR, SB700 i ... zenit ET ze szklarnią

Domyślnie

Błagam... nikt nie oczekuje nazywania użytkowników D5100 "profesjonalistami" czy "zawodowcami"... "Jazgot" to był (i będzie zawsze) za szczeniackie teksty o "prezencie dla dziecka na komunię" i o fotografowaniu "2x w roku kotleta". Niemniej jednak ja tym aparatem nie zarabiam i zarabiać nigdy nie będę, raczej nigdy nie kupię sobie obiektywu 2x droższego niż ten aparat i mało mnie interesują opisy sesji ślubnych, których robić nigdy nie zamierzam. Tak jak pozostałe 99% użytkowników D5100 i 95% użytkowników D90.

4\/3!!

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez LordRamzes Zobacz posta
    nie............ nie myśleć.........dali...........ale............pro blemy z AF.......olejem......itd..............powinni dodać jeszcze......... pieniądze na tabletki uspokajające i zniszczone nerwy ..................... z powodu ................udowadniania usterki naszemu wspaniałemu serwisowi który twierdzi ,że wszystko jest ok.................jednym słowem nie polecam lepiej żyć spokojnie i cieszyć się życiem....
    sprawdziłem [kontrolnie] czy fobia na D7K jest nadal, widzę że tak. Mam tylko nadzieję, że jest to poparte doświadzczeniem z tym body, a nie zasłyszanymi opwieściami.
    Mój kupiony ponad rok temu przeszedł wraz z firmą Nikon długa drogę by dojść do bezawaryjne pracy. Ale to już inny wątek.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez soja Zobacz posta
    sprawdziłem [kontrolnie] czy fobia na D7K jest nadal, widzę że tak. Mam tylko nadzieję, że jest to poparte doświadzczeniem z tym body, a nie zasłyszanymi opwieściami.
    Mój kupiony ponad rok temu przeszedł wraz z firmą Nikon długa drogę by dojść do bezawaryjne pracy. Ale to już inny wątek.
    ano właśnie i przez tą długą drogę można nerwicy się nabawić , niestety jest to poparte doświadczeniem ......
    Sabinki dwie, Nikony dwa ,nikkory dwa ,tamrony dwa i ryba

WWW-makro widoki itd [/COLOR]

Domyślnie

czy d5100 bedzie wspolpracowal np. z samyangami umc 85 czy 14mm?
    Trochę tego...trochę tamtego...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez krzysiozboj Zobacz posta
    A sporo krzyku jest właśnie o to w którym segmencie leży D5100 i do kogo adresowane.
    W jakim segmencie jest D5100 jest jasne jak słońce. Krzyk jest o to, czy to ta sama półka co D90.

Cytat Zamieszczone przez krzysiozboj Zobacz posta
    Ja jeśli napiszę że naturalne przejście z D90 do przodu dla kogoś kto chce czegoś więcej to D300s, D7000 czy D700 a nie D5100 to ... podniesie się znów jazgot.
    Niby dlaczego. Wiadomo, że tak właśnie jest. Co nie znaczy, że D5100 jest gorszy od D90.
    D5100 ma niektóre parametry (wynikające z lepszej matrycy) ciekawsze od D90/D300/D300s/D700/D3/D3s. Czy to sie komu podoba czy nie.

Cytat Zamieszczone przez samson09 Zobacz posta
    czy d5100 bedzie wspolpracowal np. z samyangami umc 85 czy 14mm?
    Co to znaczy współpracował? Nie będzie AF
    Nikon ma bagnet F - więc pasuje o ile samyang z tym mocowaniem. Jak samyang będzie z chipem to będą pomiary światła.
    Moje systemy: Nikon F, D i Z, Hasselblad 503CX, Leica, Canon, Pentax, Olympus, Minolta, Rolleiflex TLR FKD, Zenity, Praktiki, ruskie dalmierze itd itd, blisko 100 szkiełek.

Domyślnie

Co to znaczy współpracował? Nie będzie AF
    Nikon ma bagnet F - więc pasuje o ile samyang z tym mocowaniem. Jak samyang będzie z chipem to będą pomiary światła.
    No i o to pytałem
    Trochę tego...trochę tamtego...

Domyślnie

W jakim segmencie jest D5100 jest jasne jak słońce. Krzyk jest o to, czy to ta sama półka co D90.
    Cenowa ta sama, różnią się bzdetami które sprawiają że dla jednych jedno lepsze a dla drugich coś innego.
    I mnie nie pisz że D5100 nie jest gorszy od D90 bo ja tego nie napisałem nigdzie i generalnie mam to gdzieś gdzie D5100 jest pozycjonowany (tu zwróciłem uwagę Tobie że takie pozycjonowanie zrobiłeś), czasem tylko nieco niesmak czuję kiedy robi się ze mnie jakiegoś "sekciarza" czy wyznawcę teorii że "to co mam jest najlepsze w całym wszechświecie".

Wkurzające też jest nieco to ze różnice między tymi zabawkami można zebrać w kilka zdań, są one dość oczywiste, na podstawie tych różnic można innym zostawiać wybór bez roztrząsania "ważniejszy drugi lcd i srubokręt czy wysokie iso" a robi się z tego tutaj prawdziwe wojny. Ten wątek to zwyczajny burdel, przepychanki słowne a nie żadne rozstrzyganie która puszka lepsza i w czym.

Na miejscu moda ja pojechałbym solidnie kartkami po biorących udział w takich pyskówkach, nawet sobie bym wlepił bo też miejscami nie odstawałem od innych.
    D90, 18-105, 35/1.8G, 105/2.8VR, SB700 i ... zenit ET ze szklarnią

Strona 19 z 22 PierwszyPierwszy ... 91718192021 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów