Close

Strona 2 z 6 PierwszyPierwszy 1234 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 53
    Gaduła Awatar manfred
    Miasto
    Góralem jestem i nikt kto ma okowite nie jest mi obcy

Domyślnie

A czy sa juz na rynku wyzwalacze ktorych nadajniki przenosza ustawienia na lampysystemoweczyli takie PW dla ubogich. Najbardziej interesuje mnie aby nadajnik posiadal sanki na lampe i gniazdo pc.

Gaduła Awatar manfred
    Miasto

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez freddy76 Zobacz posta
    Jedyny problem to wybudzanie z trybu uśpienia (odbiorniki podpięte do SB-900 i SB-25). Przy pierwszym zdjęciu połowa klatki pozostaje nienaświetlona. Nie pomaga wcześniejsze wciśnięcie spustu do połowy. Poza tym bez zarzutu...
    Po jakim czasie przechodzą w tryb uśpienia? I czy jest sposób aby jednak wybudzać je przyciskiem?

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez manfred Zobacz posta
    Po jakim czasie przechodzą w tryb uśpienia? I czy jest sposób aby jednak wybudzać je przyciskiem?
    Ale problem jest, że nie wybudza lamp na czas. Wystarczy wyłączyć tę opcję w błyskogracie, albo stosować lampy które nie usypiają
    Kiedy wszystkie znane metody zawiodą przeczytaj instrukcję obsługi...
    "I właściwie kto wódki nie pije ten jest wywrotowcem, tak
    Świadomie uszczuplającym dochody państwa - bezideowcem"

Gaduła Awatar manfred
    Miasto

Domyślnie

Widzę że mają dodatkowo grupę D. Czy można w każdy sposób konfigurować błysk np: A, A-B, A-D, D, D-C itd itp? A najważniejsze czy działają do wyczerpania baterii czy przechodzą w jakiś bliżej nieokreślony stan uśpienia co powoduje iż nie można ich wybudzić.
    Ostatnio edytowane przez manfred ; 20-12-2011 o 18:06

Domyślnie

Jezeli kierujesz pytanie do mnie to :
    jestem posiadaczem tych wyzwalaczy od tygodnia i nie testowalem ich do upadlego jak bedziesz bardzo zainteresowany to na Swieta gdzie bede mial wiecej czasu potestuje, jak narazie zadnych problemow raczej nie wchodza w stan czuwania bo jeden przez przypadek schowalalem na kilka dni wlaczony i sie rozladowal, mam jeden nadajnik i dwa odbiorniki w d700 mam dwie grupy A i B dla pelnego sterowania potrzebujesz sterownik SU 800 wtedy mozna wszystkimi w dowolny sposob wyzwalac lampy
    kupilem w dobrej cenie z tej stronki http://www.digitfoto.de/p-PHOTTIX_St...X15653-50.html

zle sie wyrazilem A, A-B, A-D, D, D-C itd przez wcisniecie na nadajniku wyzwalac mozna ale sterowac moca przez aparat to tylko dwoma grupami, ustawiasz manulanie grupe C, D i sterownika nie trzeba
    Ostatnio edytowane przez .:Gerard:. ; 21-12-2011 o 00:17

Gaduła Awatar manfred
    Miasto

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez .:Gerard:. Zobacz posta

zle sie wyrazilem A, A-B, A-D, D, D-C itd przez wcisniecie na nadajniku wyzwalac mozna ale sterowac moca przez aparat to tylko dwoma grupami, ustawiasz manulanie grupe C, D i sterownika nie trzeba
    A w jaki sposób steruję mocą błysku grupami A i B z poziomu body?

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez manfred Zobacz posta
    A w jaki sposób steruję mocą błysku grupami A i B z poziomu body?
    dokładnie tak

Gaduła Awatar manfred
    Miasto

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez .:Gerard:. Zobacz posta
    dokładnie tak
    Coś mi się kolego wydaje że nie ma możliwości sterowania mocą błysku lamp na odbiornikach z poziomu body chyba nie te wyzwalacze.

Domyślnie

przetestowałem i dziwne, rzeczywiście nie chce mi wyzwolić TTL lampa nie blyska ale reaguje i ładuje jak po błyśnięciu jeszcze sie pobawię, czy dopiero ze sterownikiem jest taka możliwość nie rozumiem wybiorę sie do sklepu foto jak maja sterownik to sprawdzę
    zobacz na tej stronie http://www.phottix.com/de/catalogsea...Strato+II+TTL+

Strona 2 z 6 PierwszyPierwszy 1234 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów