Close

Strona 331 z 371 PierwszyPierwszy ... 231281321329330331332333341 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 3 301 do 3 310 z 3702

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kurtz Zobacz posta
    Wrzucanie zdjec do PSa najbardzej obciaza i tak dysk twardy, jezeli nie posadasz SSD...
    teraz bedzie, ze SSD to jest najlepsze rozwiazanie i iMac jest bee, bo takiego dysku mu nie mozna dolozyc (mozna do Imac'a 27") jeszcze rok temu SSD to bylo cos o czym wszyscy mowili chociaz nikt tego nie widzial i nikt na tym nie pracowal...ja ma dysk 2.5" i wogole go nie slysze jak laduje zdjecia do ACR'a czy PS'a. jedyne co slysze to latajacego komara gdzies w salonie...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mOSAd Zobacz posta
    Mam PC z i7 choć tym najwolniejszym. I mam Mini maka, który to według niektórych ma być odpowiednikiem laptopa. Niestety Mini pracuje w LR szybciej, płynniej i sprawniej niż teoretycznie o niebo wydajniejszy PC. W dodatku w zupełnej ciszy. Kiedy natomiast w tym samym pokoju brat wyłącza laptopa, to wzdycham z ulgą. Chałas męczy, nawet ciężko czasem zdać sobie sprawę z tego jak bardzo. Zatem postawione generalnie pytanie o użyteczność Maka do pracy ze zdjęciami - w moim przypadku bije on stacjonarnego dwa razy droższego składaka, na głowę pod każdym względem. W dodatku oszczędza zdrowie.
    Dlatego nigdy nie zmienię komputera na inny niż nowszy mini. Praca w całkowitej ciszy przy pełnym obciążeniu jest nieoceniona

Domyślnie

Hmmm.. postawa obrona wobec niewinnego stwierdzennia... gdybym byl na psychologii analiza Twojej postawy sprawilaby mi tyle frajdy! Ale nie jestem. Nie wiedzialem ze w mneijszych iMac nie mozna podpiac SSD. Wiem za to ze w 27" jest jakies rozwiazanie na PCI (?) moge sie mylic, nie wazne.
    Pytanie: do ktorego maca nie mozna podpiac SSD i z jakiego powodu?

O SSD bylo slychac od dobrych 2-3 lat, rpzynajmniej ja juz wtedy interesowalem sie ta technologia i patrzylem na ceny. Teraz te dyski staly sie tylko znacznei bardziej dostepne. Sa one naturalna ewolucja, bo o ile wszystko w komputrze wyewoluowalo, poszlo o krok do gory w technologii, dyski twarde byly jedynie troceh modyfikowane ( skok wydajnosci miedzy starymi dyskami a nowymi jest minimalny przy roznicach - pentium 4 extreme edition a i7-990X. ).
    d70s + N18-70 + N55-200

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MrQba Zobacz posta
    To z tego, że amerykańce nie traktują tego sprzętu jak zabawkę w przeciwieństwie do Ciebie.
    nóż do chleba może być narzędziem mordu, a dla mnie pozostanie nozem do chleba i co z tego? za pomoca Nikona D70 (siedmdziesiąt) ludzie robili super fotki, a jednak nie jest to aparat dla zawodowca, meganka przewiezie pół tony węgla, a jednak nie jest to ciężarówka

można usilnie z maca mini robić sprzętu do niewiadomo jakich zastosowań tylko po co?
    szkoda, że to już nie to samo forum...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez stig Zobacz posta
    Czego nie umiales? Zainstalowac programu? To jest takie skomplikowane na tym Twoim cudownym wygodnym, prostym i przyjaznym systemie?
    LOL, nie potrafisz skumać, że "coś" nie działało? Nie debugowałem tego, nie grzebałem w systemie. Prawda jest taka, że na TYM SAMYM systemie (nie reinstalowałem) inna wersja View NX'a się zainstalowała bez problemu i hula. Nawet po upgrade do Liona. Ty chyba nie chcesz pewnych rzeczy zrozumieć.

I jakos cudownie Ci ten obiektywizm minal...
    A to się czego tyczy?

Podwazam jedynie tezy, ktore glosze fanboye Apple, ze: "na Apple nic sie nie sypie, a na Windows ciagle sie sypie!".
    Ja nic takiego nie mówiłem

Ja Ciebie nie wkladam. To Ty sie sam wlozyles, wtorujac bredniom...
    Chyba mnie z kimś pomyliłeś.

No tak, gdyby o dziwo zadzialal, to jednak nie bylby stary...
    Tak, nagle by odmłodniał. Dorośnij.
    I'm not normally a religious man, but if you're up there, save me, Superman!
    http://instagram.com/adrwoz

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Erie Zobacz posta
    można usilnie z maca mini robić sprzętu do niewiadomo jakich zastosowań tylko po co?
    Ale dalej mowa o obróbce zdjęć? Że czterordzeniowy i7 z 16GB Ramu i SSD sobie nie poradzi z rawami?

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Erie Zobacz posta
    nóż do chleba może być narzędziem mordu, a dla mnie pozostanie nozem do chleba i co z tego? za pomoca Nikona D70 (siedmdziesiąt) ludzie robili super fotki, a jednak nie jest to aparat dla zawodowca, meganka przewiezie pół tony węgla, a jednak nie jest to ciężarówka

Żeby zaoszczędzić pieniądze ? Serwerownia z mini jest tańsza w utrzymaniu i budowie niż kupowanie serwerów Xserve(już wycofanych). Przecież cały ten wątek jest o tym jak to tanio można złożyć lepszy komputer niż kupowanie Mac i toczy się wokół pieniędzy $.

Domyślnie

Serwerownia z mini jest tańsza w utrzymaniu i budowie niż kupowanie serwerów Xserve(już wycofanych).
    Tiaaaaa. Ktos tutaj na prawde w to wierzy? Tego typu rzeczy tworza marketingowcy, tak samo jak kolejki w sklepach kiedy na rynek wszedl iphone
    d70s + N18-70 + N55-200

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kurtz Zobacz posta
    Tiaaaaa. Ktos tutaj na prawde w to wierzy?
    Dlaczego nie? Przecież są klastry ze składaków. Jest jakiś problem w klastrze z Mini?
    Zawodowo zdjęć nie robię już ze 25 lat, ale coś tam zostało. Teraz rozwiązuję problemy innych fotografów.
    monitory.mastiff.pl - masz problem z kolorem, wal śmiało

Domyślnie

Sa tez klastry z komorek. Czy to jest oplacalne rozwiazanie to zupelnie inna rzecz.
    Nawet jak dostaniesz stare mac mini za darmo, to niezawodnosc tego sprzetu po prostu nie nadaje sie do niczego poza zabawa. ( projekty akademickie zaliczam do zabawy. Dla zasady zbudujmy sobie serverownie ze smrtphone i napiszmy o tym magisterke. )
    Ostatnio edytowane przez Kurtz ; 14-11-2011 o 00:47
    d70s + N18-70 + N55-200

Strona 331 z 371 PierwszyPierwszy ... 231281321329330331332333341 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów