Close

Strona 312 z 371 PierwszyPierwszy ... 212262302310311312313314322362 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 3 111 do 3 120 z 3702

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez stig Zobacz posta
    No widzisz jak sie pomyliles..? Jak jest z Windows, to kazdy uzytkownik tego systemu widzi. Prostota i przejrzystosc, wobec przerostu formy nad trescia w OS X.
    Czego jak czego, ale zarzutu wodotrysków w OSX się nie spodziewałem.

System OSX w porównaniu do Win jest wręcz ascetyczny, nawet ekran startowy nie jest animowany i zrobiony z dwóch (!) kolorów, a tu padają teksty o przeroście formy. Choć po argumentach jakie tu czytałem, teraz można założyć, że może paść w zasadzie dowolny tekst i może być użyty przeciwko Apple albo OSX.
    Ostatnio edytowane przez Tom01 ; 12-11-2011 o 19:41
    Zawodowo zdjęć nie robię już ze 25 lat, ale coś tam zostało. Teraz rozwiązuję problemy innych fotografów.
    monitory.mastiff.pl - masz problem z kolorem, wal śmiało

Domyślnie

Też mnie to zdziwiło. Podajcie konkretnie o jakie wodotryski chodzi, bo po przesiadce z Widnowsa OSX wydaje mi się minimalistyczny i pozbawiony tych śmieci.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Tom01 Zobacz posta
    System OSX w porównaniu do Win jest wręcz ascetyczny, nawet ekran startowy nie jest animowany i zrobiony z dwóch (!) kolorów, a tu padają teksty o przeroście formy.
    Aaaa... Czyli mielismy omamy, ogladajac najlepszy przyklad, czyli niedawno linkowane video, gdzie wszystko okienka sie zwijaja i rozwijaja, ikonki podkakuja, itd? Tobie by kto naplul na glowe, to bys powiedzial, ze deszcz pada...
    D3s, D3, D800 | 14-24, 24-70, 70-200 VR2, S 35/1.4, N 50/1.4D, S 85/1.4, T 90Di, PC28 | SB910, SU800, PIXEL KING | Man 055 ProB + 410 | LowePro 650, Tamrac exp 8x
    www.SALDAT.pl

Domyślnie

Oj jest bajerancki, nie gadajcie. Te wszystkie animacje minimalizowanych i maksymalizowanych okien, scrollowanie elementów, ten cały dock bar, podkaskujące ikonki na nim itd...

Domyślnie

Czyli mamy dock i zwijanie okien (no scrollowanie jeszcze ale nie wiem o co chodzi). To jest to przepakowanie wodotryskami? Dla przypomnienia w windowsie też są animacje przy zwijaniu okien, a ikony w pasku zadań się podświetlają (czy coś tam innego się z nimi dzieje). No ale gdzie to przepakowanie? No chyba że tylko o to chodziło, wtedy nie mamy o czym gadać...
    Ostatnio edytowane przez ThomasVoland ; 12-11-2011 o 20:21

Zbanowany
    Miasto
    Piaseczno

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Tom01 Zobacz posta
    Czego jak czego, ale zarzutu wodotrysków w OSX się nie spodziewałem.

System OSX w porównaniu do Win jest wręcz ascetyczny, nawet ekran startowy nie jest animowany i zrobiony z dwóch (!) kolorów, a tu padają teksty o przeroście formy. Choć po argumentach jakie tu czytałem, teraz można założyć, że może paść w zasadzie dowolny tekst i może być użyty przeciwko Apple albo OSX.
    Tom, nie obraz sie ale postawa Twa jest istnym ukoronowaniem obiegowej opinii o uzytkownikach Apple, ich slepym fanboy'izmie i efekcie iBelieve Czyli jestes w swoisty sposob najlepszym argumentem antyApple'owym tu, choc przyznam ze dla tych myslacych bardziej nieco - jako ze pobieznie Cie ino czytajac, brzmisz czasem dosc przekonywujaco

Domyślnie

Czyli fanatykiem antyfanatyzmu ?
    +1 ! Dokladnie tak bym siebie okreslil...
    d70s + N18-70 + N55-200

Domyślnie

Aaaa... Czyli mielismy omamy
    Ująłbym to trochę inaczej. Trzeba najpierw wiedzieć o czym się pisze aby serwować werdykt.

Tobie by kto naplul na glowe, to bys powiedzial, ze deszcz pada...
    Nawet Panu się udziela agresja? Sądzi Pan, że nawymyśla Pan niestworzonych rzeczy, obrzuci błotem i ktoś grzecznie przytaknie?
    Zawodowo zdjęć nie robię już ze 25 lat, ale coś tam zostało. Teraz rozwiązuję problemy innych fotografów.
    monitory.mastiff.pl - masz problem z kolorem, wal śmiało

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez skinny500 Zobacz posta
    (no scrollowanie jeszcze ale nie wiem o co chodzi)
    Oj, chodzi mi np. o przewijanie zdjęć w domyślnej przeglądarce, czy albumów w iTunes, czy zakładek w Safari, czy ekranów ze skrótami (nie wiem, jak się to nazywa). Wszystko się ładnie animuje, jak byś odbitki przekładał, czy okładki albumów itd...

Cytat Zamieszczone przez skinny500 Zobacz posta
    Dla przypomnienia w windowsie też są animacje przy zwijaniu okien, a ikony w pasku zadań się podświetlają (czy coś tam innego się z nimi dzieje).
    Oczywiście, że w Win też się animuje, ale też w OSX animuje się więcej i te animacje są ładniejsze, nie ukrywam.

Napisałem wyżej, że ja lubię takie rzeczy i tak, jak nie przeszkadza mi to w Win, tak pewnie nie przeszkadzałoby mi w Makówce, gdybym jej na co dzień używał. Może to jest przepych, może jarmark, nieważne. Po prostu odpowiedziałem na pytanie, co takiego może niektóry mogą uważać, za przeładowanie wodotryskami (ich też poniekąd rozumiem).

Domyślnie

To jest system dla ludzi, ktorzy lubia sobie tylko klikac, konfigurowac, organizowac pulpity i "bawic sie systemem", a nie pracowac.
    Tak, tak. Ty wiesz jak ludzie pracują. Każdy jeden tak jak ty

Nie wiem co ludzi moze pociagac do tego systemu. Chyba tylko odwieczna mentalnosc dziecka moze w nim odnalezc spelnienie.
    Spełnienie? ROTFL. Świetna analiza panie Freud.

Jako system do pracy, to Mac OS ma sie jak wypicowana bulwarowka ze zlotymi felgami, nieskoprofilowymi oponami, blyszczacym lakierem i chromowanymi relingami, w zadaniu: przejechac przez poligon czolgowy.
    Windows jest za to jak czołg. Ciężki, kanciasty i dużo pali
    Generalnie poraziła mnie siła Twoich argumentów, bystrość spojrzenia i ogrom wyobraźni.
    I'm not normally a religious man, but if you're up there, save me, Superman!
    http://instagram.com/adrwoz

Strona 312 z 371 PierwszyPierwszy ... 212262302310311312313314322362 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów