Close

Strona 313 z 371 PierwszyPierwszy ... 213263303311312313314315323363 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 3 121 do 3 130 z 3702

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez stig Zobacz posta
    To jest system dla ludzi, ktorzy lubia sobie tylko klikac, konfigurowac, organizowac pulpity i "bawic sie systemem", a nie pracowac.
    Do tej pory żyłem w przekonaniu, że wszystko to o czym napisałeś dotyczy windowsa. Konfigurowanie firewalla, zmienianie masy opcji w systemie żeby sensownie działał. W OS X nie wiem czy cokolwiek zmieniałem poza tapeta na pulpicie... Od razu działało wszystko jak powinno. A z kilkoma pulpitami to już całkiem - w macu wszystko intuicyjnie a w windowsie trzeba instalować kolejny soft, żeby mieć jako taką funkcjonalność na kilku pulpitach. W macu o systemie operacyjnym się po prostu zapomina - działa i nie trzeba w nic wnikać. Żadnego przydzielania pamięci, powalonych kreatorów sieci i wszystkiego innego. Załączasz komputer i... działa. Tak wiem, Twój też działa.

Co do wodotrysków to już nie wiem czy sobie jaja robicie czy nie. Pytam o konkrety i dowiaduje się o itunes, safari zamiast o systemie. W dodatku głównym zarzutem jest to, że wszystko jest ... ładniejsze niż w windowsie.
    Ostatnio edytowane przez ThomasVoland ; 13-11-2011 o 00:01

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez skinny500 Zobacz posta
    Do tej pory żyłem w przekonaniu, że wszystko to o czym napisałeś dotyczy windowsa. Konfigurowanie firewalla, zmienianie masy opcji w systemie żeby sensownie działał. W OS X nie wiem czy cokolwiek zmieniałem poza tapeta na pulpicie... Od razu działało wszystko jak powinno. A z kilkoma pulpitami to już całkiem - w macu wszystko intuicyjnie a w windowsie trzeba instalować kolejny soft, żeby mieć jako taką funkcjonalność na kilku pulpitach. W macu o systemie operacyjnym się po prostu zapomina - działa i nie trzeba w nic wnikać. Żadnego przydzielania pamięci, powalonych kreatorów sieci i wszystkiego innego. Załączasz komputer i... działa. Tak wiem, Twój też działa.

Co do wodotrysków to już nie wiem czy sobie jaja robicie czy nie. Pytam o konkrety i dowiaduje się o itunes, safari zamiast o systemie. W dodatku głównym zarzutem jest to, że wszystko jest ... ładniejsze niż w windowsie.
    Widzisz, bo calkiem niedawno w tym watku, oredownicy osxow twierdzili wrecz cos odwrotnego, ze to windows ma glupkowate podskakujace okienka, kolorowe wodotryski, cuda, bajery, pompki, rowery, nikomu niepotrzebne kolorowanki powodujace oczoplas, itp dziecinne, nikomu niepotrzebne a wrecz przeszkadzajace w klarownosci systemu, po*******ki. Nagle okazuje sie ze to wszystko jest fajne, ladne i nadaje trendy design

To tak samo jak wyciaganie przez Toma zwiechy przedpremierowego Win98 sprzed czternastu lat i wmawianie wszystkim ze to norma a jednoczesnie twierdzenie ze wady w Lionie to nic dziwnego bo to w koncu mlody system

Kazda wada jest be, pod warunkiem ze dotyczy sprzetu innego niz z jablkiem, te same wady jablkowe mozna wytlumaczyc i juz nie sa wadami, czasem bywaja zaleta
    Posiadam tylko marzenia, rozsiałem je u twych stóp. Stąpaj lekko, gdyż stąpasz po moich marzeniach” W.B.Yeats

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Tom01 Zobacz posta
    Nawet Panu się udziela agresja?
    Ale to nie jest zadna agresja! To tylko stwierdzenie faktu! Wmawiasz nam, ze to co widzimy, nie ma miejsca! Wiec jak to inaczej porownac?

Sądzi Pan, że nawymyśla Pan niestworzonych rzeczy, obrzuci błotem i ktoś grzecznie przytaknie?
    Niestworzone rzeczy? A niby co ogladalismy na tym video? Zadnych cieni, animacji zwijajacych i rozwijajacych sie okienek, powiekszajacych sie ikonek i innych wodotryskow? No prosze Cie -- nie klam nam w zywe oczy, ze wszystko jest ascetyczne, 2 kolorowe, itd., bo to juz nawet smieszne nie jest!
    D3s, D3, D800 | 14-24, 24-70, 70-200 VR2, S 35/1.4, N 50/1.4D, S 85/1.4, T 90Di, PC28 | SB910, SU800, PIXEL KING | Man 055 ProB + 410 | LowePro 650, Tamrac exp 8x
    www.SALDAT.pl

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez adrian Zobacz posta
    Windows jest za to jak czołg. Ciężki, kanciasty i dużo pali
    I przejezdza poligon dla niego stworzony bez problemu. Do tego chciales dojsc? No to ok, bo wlasnie o to chodzilo. O efekt, a nie o wyglad.
    D3s, D3, D800 | 14-24, 24-70, 70-200 VR2, S 35/1.4, N 50/1.4D, S 85/1.4, T 90Di, PC28 | SB910, SU800, PIXEL KING | Man 055 ProB + 410 | LowePro 650, Tamrac exp 8x
    www.SALDAT.pl

Domyślnie

Windows jest za to jak czołg. Ciężki, kanciasty i dużo pali
    Podoba mi sie to porownanie. M1 A1 Abrams. Szczerze mowiac wole go od merca.
    d70s + N18-70 + N55-200

Gaduła Awatar ku6i
    Miasto
    Górny Śląsk/Kraków

Domyślnie

Czyli aby Apple mógł się zrównać z PC ładującym telefon przez USB, musi to robić bezprzewodowo?
    Odetchnij głęboko, zrelaksuj się, pomyśl o czymś miłym, spróbuj pomyśleć logicznie.
    Mam laptopa. Codziennie używam go poza domem, wieczorem wracam i chciałbym mieć dostęp do wszystkich urządzeń w domu bez podpinania za każdym razem miliona kabli. Ot, położyć laptopa na stacji dokującej. Tak właśnie teraz mam. Dodatkowo fajnie jest podładować telefon mając go cały czas w zasięgu wzroku, bez podpinania kabla USB do laptopa za każdym razem. Tak też mam i jest wygodnie.
    Twoim zdaniem równie wygodnie jest przynieść laptopa, podpiąć kilka kabli za każdym razem (w tym te nieszczęsny do ładowania telefonu), lub aby uniknąć zabawy z kablami kupić sobie za 399 zł pudełeczko do którego będę musiał podpiąć peryferia. Trochę drogo jak na coś, co i tak będę musiał podpiąć, a oprócz tego kabel zasilający i sygnałowy do monitora. Położenie laptopa na stacji dokującej kontra 399 zł + 3 kable. Kiepski interes. Ciekawe co będzie gdy będę chciał sobie podpiąć dysk twardy przez USB/FW. Wszak taki MBP to komputer dla profesjonalisty
    Podsumowując: Apple lansuje się, że MBP to są komputery dla profesjonalistów a nie oferują do nich nawet stacji dokującej. Porażka na całej linii.

Domyślnie

Tylko ile znasz osób posiadających stacje dokujące do laptopa (ile laptopów ma możliwość ich osbługi...) ja znam 5 z czego jedną z nich jestem ja - nieszczęśnik, który uległ potędze marketingu ;P

Stację uważam za zło totalne - 'duża', 'ciężka' i nie mobilna (co przy laptopie jest sporą wadą i mocno się gryzie z 'założeniem' posiadania sprzętu przenośnego).

Dużo lepsze rozwiązanie to leżący na biurku HUB USB, do którego są wpięte wszystkie peryferia, stawiasz laptopa, wpinasz jeden kabel USB i zapominasz o sprawie. I działa tak samo z Windowsem jak z OsXem...

Polecam... KISS sprawdza się w 100%!

Domyślnie

Drogi RobercieMierniku
    Posiadam 2 laptopy, do kazdego z nich mam stacje dokujaca. Stacja dokujaca to nie tylko hub USB - o nie. stacja CD/DVD ( niektore laptopy tego nie posiadaja ), wyjscie na ekran zewnetrzny ( a przeciez wiekszosc osob majaca stacje dokujace ma w domu ekran do ktorego podpina laptopa ), zlacze sieciowe ( no co? niektorzy wola jednak gigabit ethernet niz watpliwe 150 802.11n ), tak banalna rzecz jak wyjscie audio?
    Wracasz do domu, kladziesz laptopa na stole. Podpinasz: mysz na usb, glosniki, siec, ekran, czytnik kart i kabel miniusb do telefonu. A pozniej idziesz do salonu, obejzec telewizje, ale nie chcesz przerywac pracy. Odpinasz...

Osoby posiadajace tylko macbooki tego nie zrozumieja, ale stacje dokujace poprawiaja tez wentylacje - niby niewie, ale zawsze to jakis plus.
    Ostatnio edytowane przez Kurtz ; 13-11-2011 o 04:15
    d70s + N18-70 + N55-200

Gaduła Awatar ku6i
    Miasto
    Górny Śląsk/Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez RobertMiernik Zobacz posta
    Tylko ile znasz osób posiadających stacje dokujące do laptopa (ile laptopów ma możliwość ich osbługi...) ja znam 5 z czego jedną z nich jestem ja - nieszczęśnik, który uległ potędze marketingu ;P
    Pozwolę sobie zacytować własną wypowiedź z tego wątku:
    Cytat Zamieszczone przez ku6i Zobacz posta
    Ile laptopów/monitorów ma matrycę TN? Miliony much nie mogą się mylić
    To, że większość ludzi robi rzeczy absolutnie nielogiczne to nic nowego. Ja mam stację i odkąd ją kupiłem nie wyobrażam sobie pracy bez niej. W tym momencie mam do niej podpięte:
    - kabel zasilający
    - kabel VGA
    - kabel sieciowy
    - mysz
    - klawiaturę
    - głośniki
    - kabel USB do telefonu
    - drukarkę
    - dysk zewnętrzny

Dodatkowo w kieszeni w stacji dokującej siedzi 2. dysk, który codziennie w nocy robi backup. Pomijając ten szczegół - 9 kabli. No nie ma nic przyjemniejszego niż po całym dniu podpinać sobie 9 kabli do laptopa...

Stację uważam za zło totalne - 'duża', 'ciężka' i nie mobilna (co przy laptopie jest sporą wadą i mocno się gryzie z 'założeniem' posiadania sprzętu przenośnego).
    Jakie ma znaczenie, czy jest duża czy ciężka? I co to ma wspólnego z mobilnością? Przecież ona cały czas leży w jednym miejscu... Mobilny ma być laptop a nie stacja dokująca...

Dużo lepsze rozwiązanie to leżący na biurku HUB USB, do którego są wpięte wszystkie peryferia, stawiasz laptopa, wpinasz jeden kabel USB i zapominasz o sprawie. I działa tak samo z Windowsem jak z OsXem...
    Akurat to, czy hub będzie działał z OS X średnio mnie interesuje, bo nie widzę większych szans żeby się w ciągu najbliższych 5 lat przesiadł na ten system. Chętnie zobaczę HUBa do którego podepnę skrętkę, kabel VGA i audio A, czasem (przyznaję, niezbyt rzadko, ale jednak) zdarza mi się używać RS-232, więc nim również bym nie pogardził.

Polecam... KISS sprawdza się w 100%!
    Ja preferuję nasze narodowe BUZI - Bez Utrudniania Życia, I...

Cytat Zamieszczone przez Kurtz Zobacz posta
    Osoby posiadajace tylko macbooki tego nie zrozumieja, ale stacje dokujace poprawiaja tez wentylacje - niby niewie, ale zawsze to jakis plus.
    U mnie niestety jest dokładnie na odwrót. Może nie dramatycznie, ale jednak. A co do reszty, to zgadzam się w całości.
    Ostatnio edytowane przez ku6i ; 13-11-2011 o 05:40

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez stig Zobacz posta
    I przejezdza poligon dla niego stworzony bez problemu. Do tego chciales dojsc? No to ok, bo wlasnie o to chodzilo. O efekt, a nie o wyglad.
    Tak właśnie, do kolejnego, nic nie wnoszącego, barwnego opisu, który nijak ma się do rzeczywistości. Swoją drogą, jak poligon jest swtorzony pod konkretny czołg, to się nie dziwię, że go przejeżdża (to tak w kwstii mocnych argumentów).

Twoje wypowiedzi trącą windowsowym fanatyzmem.
    I'm not normally a religious man, but if you're up there, save me, Superman!
    http://instagram.com/adrwoz

Strona 313 z 371 PierwszyPierwszy ... 213263303311312313314315323363 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów