Witam. Jestem nowym użytkownikiem forum.25go wrz zakupiłem nikona D5100. Zakup poprzedziłem dogłębnym studiowaniem wszelakich testów i opinii w necie. Wahałem się między D90 a właśnie D5100. Zadecydowało to, że aparatu używa również żona i jej bardziej "pasił" 5100.
![]()
Od pierwszych zdjęć okazało się, że fotki są jakby "chłodne" czyli z przewagą niebieskiego (w IrfanWiev trzeba zdjąć ok20 pkt niebieskiego żeby zdjęcie miało w miarę normalne kolory).
Sprawdzałem w różnych ustawieniach, ustawiałem kilkakrotnie balans bieli. Nic - dalej "sino - niebieskie".
https://picasaweb.google.com/lh/phot...eat=directlink
Poprzednio używałem kompaktu canon sx20IS i miał "normalny" balans bieli więc sądziłem, że "lustro" to bedzie dopiero "żyleta" a tu taka niespodzianka
Chciałem po 5 dniach aparat zwrócić lub wymienić na D90. Okazało sie to niemożliwe - znany sklep FOTOJ...
Z wielką łaską pani przyjęła reklamację ale jako usterkę aparatu. Czekam na odpowiedź serwisu.
Czytałem na forach, że ten typ "tak ma" i nie wiem co z tym zrobić jak wróci z serwisu i okaże się że "sprawny".
Dodaję fotkę.
Szukaj

Odpowiedz z cytatem

Skontaktuj się z nami