Close

Strona 239 z 371 PierwszyPierwszy ... 139189229237238239240241249289339 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 2 381 do 2 390 z 3702
    Gaduła
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez toki Zobacz posta
    To ja im gratuluję jak będzie im przez net cały obraz dysku szedł... sorry ale dla mnie to co pokazałeś z tą ochroną prywatności to jest jakaś fobia. Nawet gdyby tak robili to niestety ale bez nakazu prokuratorskiego jest to niezgodne z prawem i sprawę w sądzie wygra osoba którą jest "podglądana". Poza tym jaką masz pewność że w pececie bez EFI tego samego nie robi sam windows? Niech sobie podglądają, nie robię na komputerze nic takiego czego bym się miał wstydzić.

(...)
    To nie są fobie, tylko REAL, szanowny kolego, a jeśli wolisz egzystować w dowolnie wybranym przez siebie matrixie, to to jest właśnie chore, bo można wzorem strusia zanurzać głowę w piasek i udawać, że nic się nie dzieje, ale nie są to raczej racjonalne zachowania w odniesieniu do ludzi i raczej trudno je przełożyć na zdrowe, normalne społeczeństwo.

Oczywiście, znacznie łatwiej tych, którzy mówią o realnych zagrożeniach, wkładać do oszołomskich szufladek i uśmiechać się pobłażliwie, gdy mówią jaki jest ten nasz dzisiejszy rzeczywisty świat, po czym dalej sądzić, że wszystko jest nadal w jak najlepszym porządku, ale zapewniam Cię, że tak, czy owak ma to króciutkie nóżki i pewnego dnia obudzisz się w świecie, który i dla Ciebie będzie kompletnie nie do zaakceptowania.

... ale wtedy już będzie na protesty za późno.

Póki zatem mogę, staram się kontrolować własne życie i nie budować wokół siebie szklanych ścian.
    Medice, cura te ipsum.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kurtz Zobacz posta
    Brak mozliwosci OC, gorsze osiagi, ale znacznie mniejsza ilosci wydzielanego ciepla i potrzebnej energii.
    .
    Znowu głupoty. Jest odwrotnie - znacznie lepsze OC i co za tym idzie osiągi z powodów które wymieniłeś. Nie da się kręcić ze względu na chłodzenie w HTPC, a nie procesor.

Domyślnie

To chyba cos cienko z ta logika. Im mniejszy wybor opcji za ktore place, tym gorzej. W apple dostaje naraz wszystko i msuze za wszystko zaplacic. W windowsie moge wybrac za jaka funkcjonalnosc i zaplacic wg upodoban wiecej/mniej ( Ultimate/Home Premium ). Moze inaczej zformuluje. Im wiekszy pakiet mozliwosci musze jednorazowo wykupic, tym gorzej.\
    OMG jak można narzekać, że dostaje sie więcej za mniej ?!

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez skinny500 Zobacz posta
    Znowu głupoty. Jest odwrotnie - znacznie lepsze OC i co za tym idzie osiągi z powodów które wymieniłeś. Nie da się kręcić ze względu na chłodzenie w HTPC, a nie procesor.
    Takie procesory maja zazwyczaj zablokowane mozliwosci podkrecania w samym procesorze. Lepsze osiagi i OC bo ma mniejsza MOC?
    Imho procesor ktory jest wsadzany do iMacow:
    http://www.overclock3d.net/reviews/c...2405s_review/3

@MrQba
    Jakie mniej? Musisz kupic ich komputer, na ktorym juz jest odpowiednia marza. Wszelkie hackintoshe pomijam, bo nie jest to rozwiazanie autoryzowane. To tak jak z kupnem bardzo taniego zestawu alufelg. Kupujesz samochod za 200k, a alufelgi za 5k masz 4x taniej niz osobno!
    d70s + N18-70 + N55-200

Domyślnie

Brak mozliwosci OC, gorsze osiagi, ale znacznie mniejsza ilosci wydzielanego ciepla i potrzebnej energii.
    iMac nie ma możliwości kręcenia, więc w porównanie z pecetem ta cecha nie powinna być brana pod uwagę.

To chyba cos cienko z ta logika. Im mniejszy wybor opcji za ktore place, tym gorzej.
    Proszę się zastanowić nad tym jeszcze raz. Microsoft daje Panu całą rodzinę wersji systemu w cenach ok ok 400 do 1500 zł. Apple daje jedną wersję, ale za to pełną za mniej niż 200 zł. Co jest gorzej?

Moze raczej uzywac terminu oplacalny?
    Czego by tu jeszcze użyć żeby wyszło na moje...
    Zawodowo zdjęć nie robię już ze 25 lat, ale coś tam zostało. Teraz rozwiązuję problemy innych fotografów.
    monitory.mastiff.pl - masz problem z kolorem, wal śmiało

Domyślnie

... procesorem "low power" i brakiem mozliwosci otworzenia pudla i dolozenia RAMu. ...
    Jedna uwaga - do dołożenie ramu do imaca jest prostsze niż do przeciętnego pc
    Wystarczy w zasadzie odkręcenie jednej małej śrubki.

Ja w swoim imacu z 2009 r. wymieniłem dysk hdd i dołożyłem ssd, zajęło mi to naprawdę mało czasu i było proste (a jestem laikiem i nie jedną rzecz już popsułem)

każdemu według potrzeb, serio. powtórzę to po raz kolejny. Ja rozumiem, że ktoś może złożyć pod siebie super pieca, i że będzie on dla niego najlepszy. Nie rozumiem tylko, dlaczego te osoby nie potrafią zrozumieć, że ktoś może mieć inne potrzeby, inaczej rozkładać akcenty. I nie oznacza to, że jest bezmózgim fanbojem i lemingiem, który w domu ma ołtarzyk Steva J.

Domyślnie

- na pewno jest jakis PC ktory jest dozszy od jakeigos iMaca.
    iMac jest drozszy od PC.
    - na pewno jest jakis iMac ktory jset drozszy od jakiegos PC.
    Moze raczej uzywac terminu oplacalny?
    Mówimy o konkretnych konfiguracjach. Jak już tom wspomniał, teraz należało by ta konfigurację znaleźć jako gotowy komputer sygnowany logiem della, bo póki co dyskutujesz o składaku i wyjdzie nam że mac nie tyle nie jest droższy, co jest tańszy od PC. No ale zostawmy już tego składaka.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Johanan Zobacz posta
    To nie są fobie
    Jak najbardziej to są fobie. NIC nie przeszkodzi komuś kto będzie bardzo chciał Pana szpiegować. Demonizuje Pan EFI, a co z kartami zdalnego zarządzania w serwerach? Są od lat w tysiącach, jak nie milionach maszyn. Można za ich pomocą wyciągnąć z serwera WSZYSTKO. W śmiesznie łatwy sposób. Tyle tylko że takie rzeczy się wymyśla po to żeby ułatwić ludziom życie i pracę. Idąc tropem niuchania wszędzie prób niecnego wykorzystania, ze zgrozą trzeba by było patrzeć na wszystko, nakryć się prześcieradłem i zdążać czym prędzej w stronę najbliższego cmentarza.
    Ostatnio edytowane przez Tom01 ; 05-10-2011 o 21:22
    Zawodowo zdjęć nie robię już ze 25 lat, ale coś tam zostało. Teraz rozwiązuję problemy innych fotografów.
    monitory.mastiff.pl - masz problem z kolorem, wal śmiało

Domyślnie

iMac nie ma możliwości kręcenia, więc w porównanie z pecetem ta cecha nie powinna być brana pod uwagę.
    No tak, jak Mac czegos nei ma, to nie bierzemy tego pod uwage, ale jak PC czegos nie ma to trzeba to dokupic albo PC jest gowniany. Gratuluje obiektywnosci.

@skinny550
    Jak dla mnie ten skladak majacy wieksze mozliwosci wyszedl taniej z porownywalnym monitorem od tego iMaca za 5.3k

@Marcin Jakubowski
    W nowych iMacach jest to z tego co wiem bardziej skomplikowane - jezeli nie to przepraszam za wprowadzenie w blad.
    Ja rozumiem ze ktos moze chciec Maca a ktos PCta i nie staram sie nikomu udowodnic ze jedno jest lepsze od 2. Po prsotu strasznei irytuje mnie Krucjata fanboyow udowoadniajacych jaki to Mac jest lepszy od PC. Z tego wziela sie ta cala dyskusja. O ile ktos dokonuje swiadomego wyboru, zycze mu jak najlepszej pracy z systemem ktory wybral, ale niestety wiekszosc osob tak nie robi. Wiekszosc osob zdaje sie na to co mowi do nich szeroko pojety marketing - i to stwarza problemy.

Są od lat w tysiącach maszyn. Można za ich pomocą wyciągnąć z serwera WSZYSTKO. W śmiesznie łatwy sposób.
    Dawno sie tak nie usmialem W koncu kazda karta REmote access jest podlaczona do sieci zewnetrznej, a najlepiej bezposrednio do internetu
    d70s + N18-70 + N55-200

Domyślnie

Takie procesory maja zazwyczaj zablokowane mozliwosci podkrecania w samym procesorze. Lepsze osiagi i OC bo ma mniejsza MOC?
    Imho procesor ktory jest wsadzany do iMacow:
    http://www.overclock3d.net/reviews/c...2405s_review/3
    Bo wydziela mniej ciepła i pracuje na niższym napięciu, co jest podstawą OC. Zablokowane OC jak w prawie każdym i chyba każdym jaki ja miałem. Nie po to się kręci na fsb bo sie lubi, tylko po to bo że trzeba. Widzę, że masz duże problemy z przyznaniem się do błędu. Nie dziwię się, jakbym przez tyle stron starał się udowodnić twoją tezę, to może też sam sobie bym wmawiał że to nie możliwe żeby było odwrotnie...

@Marcin Jakubowski
    W nowych iMacach jest to z tego co wiem bardziej skomplikowane - jezeli nie to przepraszam za wprowadzenie w blad.
    Nie jest.

Strona 239 z 371 PierwszyPierwszy ... 139189229237238239240241249289339 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów