Szukaj
Oj nie, Apple daje to wszystko w cenie kilka razy niższej niż najtańszy i najbardziej okrojony windows.
Twoja racja jest twojsza niz mojsza. Nie przekonales mnie. Kupujac PC z monitorem za 5.3k niekupie czegos z mobilna karta graficzna, procesorem "low power" i brakiem mozliwosci otworzenia pudla i dolozenia RAMu. Tak, uwazam ze Mac si enie oplaca i zmusza usera do przeplacania za rzeczy ktorych nei potrzebuje. Jak by dolozyli do iMaca fontanne to tez bys argumentowal ze musi kosztowac 10k USD, bo przecze do PC nie podlaczysz fontanny, a jak bys to zrobil to by tyle kosztowala?Przyznasz się w końcu do wypisywania głupot o tym jaki to PC tani w stosunku do iMaca?
Z jedynym malym Ale - musisz przy tym kupic od nich komputer aby tego systemu uzywac.Oj nie, Apple daje to wszystko w cenie kilka razy niższej niż najtańszy i najbardziej okrojony windows.
Nie wiem jak w przypadku OEM, ale czy BOXow nie mozna upgrade do wyzszej wersji przez jakastam stronke Windowsowa?A jak userowi zechce sie skorzystać z wiekszej ilości funkcji ? Kupować drugi raz windowsa. Idiotyczne rozwiązanie.![]()
Ostatnio edytowane przez Kurtz ; 05-10-2011 o 20:59
d70s + N18-70 + N55-200
Bardziej durnej argumentacji jeszcze nie słyszałem. Microsoft kroi ile wlezie na systemie wydzielanym po kawałku ale to dobrze. Apple daje wielokrotnie taniej cały system i to źle. Znaczy Linux który cały system i jeszcze furę softu mamy za darmo to w ogóle jakaś tragedia jest!![]()
Zawodowo zdjęć nie robię już ze 25 lat, ale coś tam zostało. Teraz rozwiązuję problemy innych fotografów.
monitory.mastiff.pl - masz problem z kolorem, wal śmiało
ciekawi mnie, w jaki sposob wysnul Pan taki wniosek...Znaczy Linux który cały system i jeszcze furę softu mamy za darmo to w ogóle jakaś tragedia jest!![]()
d70s + N18-70 + N55-200
Ja cię nie chcę do niczego przekonywać, mówimy o konkretnych cenach - to są fakty, a nie subiektywne opinie. W czym problem żeby zmienić ram? Pudła nie otwierasz, bo go nie ma. Otwierasz monitor, chociaż fakt to akurat jest bardziej skomplikowane. Nie ma czegoś takiego jak low power, procesory mobilne mają niższe napięcie, dzięki czemu często się dopłacało do takich żeby mieć je w desktopie, bo oznacza to znacznie większe możliwości OC. Co do fontanny - przecież nie policzyłem ci ultimate więc o co chodzi?
Logiczna konsekwencja. Im mniej systemu i drożej to lepiej a im więcej systemu i taniej tym gorzej. Pańskie słowa.
iMaca i tak się prosto otwiera w porównaniu do większości monitorów. Nie ma żadnych zatrzasków, które nieumiejętnym otwieraniem można uszkodzić i zostawić ślady na obudowie. Parę śrubek i po krzyku.
Ostatnio edytowane przez Tom01 ; 05-10-2011 o 21:07
Zawodowo zdjęć nie robię już ze 25 lat, ale coś tam zostało. Teraz rozwiązuję problemy innych fotografów.
Wersja z obnizonym TDP ( 65W ) jest czasem okreslona jako low-power. Produkt pod systemy zabudowane w stylu HTPC czy wlasnie iMac. Brak mozliwosci OC, gorsze osiagi, ale znacznie mniejsza ilosci wydzielanego ciepla i potrzebnej energii.Nie ma czegoś takiego jak low power, procesory mobilne mają niższe napięcie
To chyba cos cienko z ta logika. Im mniejszy wybor opcji za ktore place, tym gorzej. W apple dostaje naraz wszystko i msuze za wszystko zaplacic. W windowsie moge wybrac za jaka funkcjonalnosc i zaplacic wg upodoban wiecej/mniej ( Ultimate/Home Premium ). Moze inaczej zformuluje. Im wiekszy pakiet mozliwosci musze jednorazowo wykupic, tym gorzej.\Logiczna konsekwencja. Im mniej systemu i drożej to lepiej a im więcej systemu i taniej tym gorzej. Pańskie słowa.
Kazdy PCtowiec otwiera swoj monitor kilka razy w roku. Widzialem w internecie rozebranego iMaca i informacje jak latwo zasyfic srodek, ale rowniez ze otwarcie budy oznacza utrate gwarancji. Otwarcie obudowy od Pc to kwestai 2 srubek i pociagniecia za bok obudowy. Nawet instrukcji nie potrzeba!iMaca i tak się prosto otwiera w porównaniu do większości monitorów. Nie ma żadnych zatrzasków, które nieumiejętnym otwieraniem można uszkodzić i zostawić ślady na obudowie. Parę śrubek i po krzyku.
- na pewno jest jakis PC ktory jest dozszy od jakeigos iMaca.iMac nie jest droższy od PC.
iMac jest drozszy od PC.
- na pewno jest jakis iMac ktory jset drozszy od jakiegos PC.
Moze raczej uzywac terminu oplacalny?
Ostatnio edytowane przez Kurtz ; 05-10-2011 o 21:11
d70s + N18-70 + N55-200
Kolejny mit upadł. I to w najmniej korzystnej wersji dla pecetowców, bo w konfrontacji ze składakiem. A będąc uczciwym należałoby porównywać z jakimś firmowym, a te od składaków są przecież droższe.
Zaraz będzie Mac Mini albo Macbook Pro na tapecie. Tak łatwo nie odpuszczą.![]()
Skontaktuj się z nami