Close

Strona 238 z 371 PierwszyPierwszy ... 138188228236237238239240248288338 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 2 371 do 2 380 z 3702

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kurtz Zobacz posta

Apple daje Ci w cenie kompa pelny full wypas system. Niewazne ze nie wykrozystasz z niego 80% bo i tak za neigo zaplacisz. Microsoft daje Ci wybor. Jezeli potrzebujes Ultimate, to ja kupujesz, jezeli nie, to kupujesz Home Premium badz Professional. Dla czego wiec risc w strone niekorzystnego dla koncowego usera rozwiazania? P
    Może na odwrót ! Apple daje wszystko w cenie okrojonego windowsa ! A jak userowi zechce sie skorzystać z wiekszej ilości funkcji ? Kupować drugi raz windowsa. Idiotyczne rozwiązanie.
    Ostatnio edytowane przez MrQba ; 05-10-2011 o 20:56

Domyślnie

Oj nie, Apple daje to wszystko w cenie kilka razy niższej niż najtańszy i najbardziej okrojony windows.

Domyślnie

Przyznasz się w końcu do wypisywania głupot o tym jaki to PC tani w stosunku do iMaca?
    Twoja racja jest twojsza niz mojsza. Nie przekonales mnie. Kupujac PC z monitorem za 5.3k niekupie czegos z mobilna karta graficzna, procesorem "low power" i brakiem mozliwosci otworzenia pudla i dolozenia RAMu. Tak, uwazam ze Mac si enie oplaca i zmusza usera do przeplacania za rzeczy ktorych nei potrzebuje. Jak by dolozyli do iMaca fontanne to tez bys argumentowal ze musi kosztowac 10k USD, bo przecze do PC nie podlaczysz fontanny, a jak bys to zrobil to by tyle kosztowala?

Oj nie, Apple daje to wszystko w cenie kilka razy niższej niż najtańszy i najbardziej okrojony windows.
    Z jedynym malym Ale - musisz przy tym kupic od nich komputer aby tego systemu uzywac.

A jak userowi zechce sie skorzystać z wiekszej ilości funkcji ? Kupować drugi raz windowsa. Idiotyczne rozwiązanie.
    Nie wiem jak w przypadku OEM, ale czy BOXow nie mozna upgrade do wyzszej wersji przez jakastam stronke Windowsowa?
    Ostatnio edytowane przez Kurtz ; 05-10-2011 o 20:59
    d70s + N18-70 + N55-200

Domyślnie

Apple daje Ci w cenie kompa pelny full wypas system. Niewazne ze nie wykrozystasz z niego 80% bo i tak za neigo zaplacisz. Microsoft daje Ci wybor.
    Bardziej durnej argumentacji jeszcze nie słyszałem. Microsoft kroi ile wlezie na systemie wydzielanym po kawałku ale to dobrze. Apple daje wielokrotnie taniej cały system i to źle. Znaczy Linux który cały system i jeszcze furę softu mamy za darmo to w ogóle jakaś tragedia jest!
    Zawodowo zdjęć nie robię już ze 25 lat, ale coś tam zostało. Teraz rozwiązuję problemy innych fotografów.
    monitory.mastiff.pl - masz problem z kolorem, wal śmiało

Domyślnie

Znaczy Linux który cały system i jeszcze furę softu mamy za darmo to w ogóle jakaś tragedia jest!
    ciekawi mnie, w jaki sposob wysnul Pan taki wniosek...
    d70s + N18-70 + N55-200

Domyślnie

Ja cię nie chcę do niczego przekonywać, mówimy o konkretnych cenach - to są fakty, a nie subiektywne opinie. W czym problem żeby zmienić ram? Pudła nie otwierasz, bo go nie ma. Otwierasz monitor, chociaż fakt to akurat jest bardziej skomplikowane. Nie ma czegoś takiego jak low power, procesory mobilne mają niższe napięcie, dzięki czemu często się dopłacało do takich żeby mieć je w desktopie, bo oznacza to znacznie większe możliwości OC. Co do fontanny - przecież nie policzyłem ci ultimate więc o co chodzi?

Domyślnie

ciekawi mnie, w jaki sposob wysnul Pan taki wniosek...
    Logiczna konsekwencja. Im mniej systemu i drożej to lepiej a im więcej systemu i taniej tym gorzej. Pańskie słowa.

Cytat Zamieszczone przez skinny500 Zobacz posta
    Otwierasz monitor, chociaż fakt to akurat jest bardziej skomplikowane.
    iMaca i tak się prosto otwiera w porównaniu do większości monitorów. Nie ma żadnych zatrzasków, które nieumiejętnym otwieraniem można uszkodzić i zostawić ślady na obudowie. Parę śrubek i po krzyku.
    Ostatnio edytowane przez Tom01 ; 05-10-2011 o 21:07
    Zawodowo zdjęć nie robię już ze 25 lat, ale coś tam zostało. Teraz rozwiązuję problemy innych fotografów.

Domyślnie

Z jedynym malym Ale - musisz przy tym kupic od nich komputer aby tego systemu uzywac.
    Ja nie kupiłem, a używam. W dodatku robię to legalnie (przynajmniej do póki kontynentu nie opuszczam). Nie o tym była dyskusja. iMac nie jest droższy od PC.

Domyślnie

Nie ma czegoś takiego jak low power, procesory mobilne mają niższe napięcie
    Wersja z obnizonym TDP ( 65W ) jest czasem okreslona jako low-power. Produkt pod systemy zabudowane w stylu HTPC czy wlasnie iMac. Brak mozliwosci OC, gorsze osiagi, ale znacznie mniejsza ilosci wydzielanego ciepla i potrzebnej energii.

Logiczna konsekwencja. Im mniej systemu i drożej to lepiej a im więcej systemu i taniej tym gorzej. Pańskie słowa.
    To chyba cos cienko z ta logika. Im mniejszy wybor opcji za ktore place, tym gorzej. W apple dostaje naraz wszystko i msuze za wszystko zaplacic. W windowsie moge wybrac za jaka funkcjonalnosc i zaplacic wg upodoban wiecej/mniej ( Ultimate/Home Premium ). Moze inaczej zformuluje. Im wiekszy pakiet mozliwosci musze jednorazowo wykupic, tym gorzej.\

iMaca i tak się prosto otwiera w porównaniu do większości monitorów. Nie ma żadnych zatrzasków, które nieumiejętnym otwieraniem można uszkodzić i zostawić ślady na obudowie. Parę śrubek i po krzyku.
    Kazdy PCtowiec otwiera swoj monitor kilka razy w roku. Widzialem w internecie rozebranego iMaca i informacje jak latwo zasyfic srodek, ale rowniez ze otwarcie budy oznacza utrate gwarancji. Otwarcie obudowy od Pc to kwestai 2 srubek i pociagniecia za bok obudowy. Nawet instrukcji nie potrzeba!

iMac nie jest droższy od PC.
    - na pewno jest jakis PC ktory jest dozszy od jakeigos iMaca.
    iMac jest drozszy od PC.
    - na pewno jest jakis iMac ktory jset drozszy od jakiegos PC.
    Moze raczej uzywac terminu oplacalny?
    Ostatnio edytowane przez Kurtz ; 05-10-2011 o 21:11
    d70s + N18-70 + N55-200

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez skinny500 Zobacz posta
    iMac nie jest droższy od PC.
    Kolejny mit upadł. I to w najmniej korzystnej wersji dla pecetowców, bo w konfrontacji ze składakiem. A będąc uczciwym należałoby porównywać z jakimś firmowym, a te od składaków są przecież droższe.

Zaraz będzie Mac Mini albo Macbook Pro na tapecie. Tak łatwo nie odpuszczą.

Strona 238 z 371 PierwszyPierwszy ... 138188228236237238239240248288338 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów