Close

Strona 236 z 371 PierwszyPierwszy ... 136186226234235236237238246286336 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 2 351 do 2 360 z 3702

Domyślnie

Cooler Master Elite 370 (Black) - 180 PLN
    To obudowa. Nie policzylem chldozenia, bo w koncu nie obchodza Cie temperatury a i5-2500k na standardowych zegarach jest dosc chlodnym procesorem i mozna leciec na minimalnych obrotach.
    300PLN za mysz i klawiature. To jest akruat wybor subiektywny i nie z kazdym zestawem komputerowym zmienia sie klawiature. Ja uzywam swojej Logitecha Wave 500 od prawie 2 zestawow komputerowych i nie mam parcia na zmiane :] Jak tak bardzo bardoz Ci zalezy to dodaj te 200 PLN do ceny zestawu. Niech bedzie, kupuje nowy komputer to wywalam stara klawiature, a co nie stac mnie?

Jaka zmiana zestawu? Nie rozumiem problemu. To co wczesniej napisalem to bylo zzacunkowe zestawienie, tutaj masz wypisane podzespoly dopasowane doz adania - przyblizenia si emaxymalnie do iMaca.
    Ostatnio edytowane przez Kurtz ; 05-10-2011 o 20:00
    d70s + N18-70 + N55-200

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kurtz Zobacz posta
    Ja przypadek Workstation bym pominal. Ceny sa bardzo podobne, ale jest to zupelnie inny segment rynku, powiedzialbym ze niszowy. Ilosc sprzedanych workstation jest neizauwazalna biorac pod uwage ile komputerow innych klas sprzedaje apple.
    Pominąć, bo nie da się obronić wcześniej postawionych tez? Wygodne. Szukajmy więc przykładów gdzie będzie Pan mógł powiedzieć: "A nie mówiłem?". Proszę sobie szukać samemu. Apple nie robi desktopów tylko "dziwactwa" w stylu iMac, Mac Mini, które mają słabą lub zerową reprezentację u innych producentów, więc ciężko brać się za rzetelne porównania. Można pobawić się "analizę" zdatności Macbook Pro, ale jestem tym już trochę znużony. Za chwilę znów ktoś wpadnie na porównanie z Asusami wyglądającymi jak F117 i będzie udowadniać że to lepsze. Bawcie się więc sami.
    Zawodowo zdjęć nie robię już ze 25 lat, ale coś tam zostało. Teraz rozwiązuję problemy innych fotografów.
    monitory.mastiff.pl - masz problem z kolorem, wal śmiało

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez skinny500 Zobacz posta
    Jest pełno konfiguracji, na których różnic nie będzie. Ale jest jeszcze ZNACZNIE więcej, na których będą i to spore. Trzeba dobrać wszystko pod kątem OS X. A jak chcesz to możesz zlecić instalację komuś, np. jest osoba która stawia system na sandy bridge tak że działa jak normalny mac (a sandy do tej pory były jeszcze nie do końca rozpracowane). Dostajesz fakturę i gwarancję na usługę i autorskie modyfikacje tej osoby. Bardzo dobrą płyta, która nadaje się do hamaka jest ASUS P8Z68 DELUXE 700. Jak się robi takie hackintoshe, to instaluje się na nich retaila a nie dystrybucje OS Xa, więc dokładnie to samo co na oryginalnym macu. Wtedy wszystko masz jak na macu.
    Jakiego rzędu to są pieniądze (odnośnie tego speca od stawiania tego)? Jeśli nie jest to jakoś bardzo ograniczona liczba sprzętu kompatybilnego, to pewnie uda się złożyć coś co by mnie interesowało pod video bez jakichś drastycznych kompromisów co do wydajności.
    Rozumiem, że przy retailu nie będzie tych problemów z aktualizacją i zasadniczo sprzęt będzie w miarę bezobsługowy (przynajmniej póki się nie nauczę więcej o osx)?

Cytat Zamieszczone przez GoOrange Zobacz posta
    Uznasz że do d..y taka zabawa, zawsze masz PC a tracisz co najwyżej oryginalnego retaila OS X.
    Jeśli sprzęt składany pod hackintosha rzeczywiście nie będzie zbytnim kompromisem względem optymalnego zestawu który mógłbym mieć za te same pieniądze - faktycznie, nie wielki problem.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez S4INT Zobacz posta
    Rozumiem, że przy retailu nie będzie tych problemów z aktualizacją
    Będzie, bo sprzęt wciąż inny.
    Zawodowo zdjęć nie robię już ze 25 lat, ale coś tam zostało. Teraz rozwiązuję problemy innych fotografów.

Domyślnie

Pominąć, bo nie da się obronić wcześniej postawionych tez? Wygodne.
    Realistyczne. Workstation tego segmentu maja bardzo podobne ceny w sklepach producentow - tutaj nie ma sie nad czym spierac. Chodzi po prostu o to ze nie jest to zadna podstawa do udowodnienia tezy ze Maci nie sa drozsze od PC. Skoro Maci nie robia czegokolwiek podobnego do standardowego PC, to czemu Pan twierdzi ze nei sa drozsze? W koncu nie mozna ich porownac. Jezeli ktos chce taka zabawke jak IMac, niech sobie kupuje, ale jezli ktos mysli ze iMac to zwykly komputer, taki sam jak skladak tylko w mniejszej obudowie, to juz moim zdaniem ma powazny problem :]

porównanie z Asusami wyglądającymi jak F117 i będzie udowadniać że to lepsze
    Mozna, szczegolnie ze konstrukcja o ktorej mowisz jest bardzo dobra. Ja bym jeszcze przytoczyl Lenovo X220t i walczyl o to czy jest lepszy od macbook air.

Bawcie się więc sami.
    papa
    d70s + N18-70 + N55-200

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez S4INT Zobacz posta
    Rozumiem, że przy retailu nie będzie tych problemów z aktualizacją

Trenowałem składaka ze sprzętową kością EFI-X, która przerabia PC w Mac a i to nie gwarantuje bezproblemowości. Jeśli ciągnie Pana OSX, hackintosha można potraktować jako wprawki, ale lepiej radzę poszukać Mac Pro nawet w drugiej ręki starszy model. Da się je kupić w cenach nowych składaków. Niedawno kupiłem co celów technicznych Mac Pro jeszcze w wersji z PowerPC G5 2x2,5GHz. Sprzęt wyszedł z nowymi dyskami i dorzuceniem RAM 5x taniej od nowego, a wg pomiarów jest 2x wolniejszy od nowego czyli i tak szatan nie komputer. Opłacalność jest oczywista.

Oszczędny w słowach
    Miasto
    Tarnowskie Góry

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Johanan Zobacz posta
    Mówiąc to, co powiedziałeś sądzisz, że jesteś przy zdrowych zmysłach, bo jeśli tak, to czym prędzej poproś o skierowanie do lekarza specjalisty?

EFI, umożliwia przesłanie obrazu dysku już w chwili uruchomienia maszyny.
    To ja im gratuluję jak będzie im przez net cały obraz dysku szedł... sorry ale dla mnie to co pokazałeś z tą ochroną prywatności to jest jakaś fobia. Nawet gdyby tak robili to niestety ale bez nakazu prokuratorskiego jest to niezgodne z prawem i sprawę w sądzie wygra osoba którą jest "podglądana". Poza tym jaką masz pewność że w pececie bez EFI tego samego nie robi sam windows? Niech sobie podglądają, nie robię na komputerze nic takiego czego bym się miał wstydzić.

A co do lekarza to dziękuję za radę ale mnie fobie dot. podglądania nie dręczą. Jak będę potrzebował to poszukam specjalisty

Domyślnie

Cooler Master Elite 370 (Black) - 180 PLN
    To obudowa. Nie policzylem chldozenia, bo w koncu nie obchodza Cie temperatury a i5-2500k na standardowych zegarach jest dosc chlodnym procesorem i mozna leciec na minimalnych obrotach.
    300PLN za mysz i klawiature. To jest akruat wybor subiektywny i nie z kazdym zestawem komputerowym zmienia sie klawiature. Ja uzywam swojej Logitecha Wave 500 od prawie 2 zestawow komputerowych i nie mam parcia na zmiane :] Jak tak bardzo bardoz Ci zalezy to dodaj te 200 PLN do ceny zestawu. Niech bedzie, kupuje nowy komputer to wywalam stara klawiature, a co nie stac mnie?

Jaka zmiana zestawu? Nie rozumiem problemu. To co wczesniej napisalem to bylo zzacunkowe zestawienie, tutaj masz wypisane podzespoly dopasowane doz adania - przyblizenia si emaxymalnie do iMaca.
    Jak nie rozumiesz to już tłumacze. Napisałeś pierwszy zestaw chcąc pokazać jaka to wielka różnica w cenie i wydajności. Okazało się, że w cenie jednak nie więc obniżyłeś config. Znowu okazało się, że wyszedłby za drogo -> kolejne obniżenie (patrz np. grafika). Nie policzyłeś też ciągle chłodzenia do grafiki, a tak się składa że ta najcichsza o której mówiłem, to ta sama która wymieniłeś i trzeba w niej było zmieniać chłodzenie.

Tak więc podsumujmy twój ostatni config 2970 + 200 (różnica klawiatura i myszka) + 100 (chłodzenie grafiki, chociaż za tą cenę ciężko ale niech jest) + 400 (system) = 3670.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Tom01 Zobacz posta

Trenowałem składaka ze sprzętową kością EFI-X, która przerabia PC w Mac a i to nie gwarantuje bezproblemowości. Jeśli ciągnie Pana OSX, hackintosha można potraktować jako wprawki, ale lepiej radzę poszukać Mac Pro nawet w drugiej ręki starszy model. Da się je kupić w cenach nowych składaków. Niedawno kupiłem co celów technicznych jeszcze jednego Mac Pro jeszcze w wersji z PowerPC G5 2x2,5GHz. Sprzęt wyszedł z nowymi dyskami i dorzuceniem RAM 5x taniej od nowego, a wg pomiarów jest 2x wolniejszy od nowego. Opłacalność jest oczywista.
    To jeszcze w temacie - czy przy budżecie w okolicach pomiędzy 4-5k zł do przeznaczenia na samą bude (monitor powiedzmy, że jakiś tam mam - P221w) co będzie się lepiej spisywać przy obróbce video? Składak + w7 albo hackintosh czy jakiś używany MacPro (do kupienia w ogóle w tych pieniądzach) ?

Domyślnie

Realistyczne. Workstation tego segmentu maja bardzo podobne ceny w sklepach producentow - tutaj nie ma sie nad czym spierac.
    Jakoś te spieranie było do tej pory jedną z podstaw polemiki.

Chodzi po prostu o to ze nie jest to zadna podstawa do udowodnienia tezy ze Maci nie sa drozsze od PC. Skoro Maci nie robia czegokolwiek podobnego do standardowego PC, to czemu Pan twierdzi ze nei sa drozsze?
    Sprzęt nie jest droższy. Kosztuje podobnie do innego firmowego. Oprogramowanie jest za to inne. Zupełnie inne i nie ma o czym gadać.

Mozna, szczegolnie ze konstrukcja o ktorej mowisz jest bardzo dobra.
    Miałem to przez pewien czas w celach zapoznawczych. Potężna, efektowna zabawka z ekranem podświetlanym lampą wyciągniętą z latarni morskiej.

Strona 236 z 371 PierwszyPierwszy ... 136186226234235236237238246286336 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów