no tak, nie ma to jak testować body w sklepie... szczególnie w KDMie...
Szukaj
no tak, nie ma to jak testować body w sklepie... szczególnie w KDMie...
Zupełnie nie widzę przeciwwskazań, na czym miałyby polegać i dlaczego nie w KDMie? Znasz lepszy sklep foto w Lublinie?
Po prostu 21Mpx wbiło mnie w ziemię, ot co![]()
Ostatnio edytowane przez arturherda ; 28-09-2011 o 22:47
C5DII
Usunięto komercyjną stopkę - regulamin forum!
mam w tej chwili obydwa korpusy. mozliwosci wyciagania detail z cieni to domena d700 i nie ma tu znaczenia czy c5d ma srylion pixeli. Co mi PO nich w sytuacji gdy dostaje sliczyna kratke zamiast detalu....
Znam dwa lepsze. Hubert na Lotniczej czyli HPFoto oraz FJ na Witosa. Oba sklepy sporo lepsze od KDMu i ich burdelu który tam NON-STOP panuje...
Prawdopodobnie z D700 wyciągniesz więcej z cienia bo ma mniej upakowaną matrycę - tu się zgodzę, ale kompletnie nie rozumiem argumentuTzn. masz zwyczaj naświetlać na -3 EV
? Bo normalne wyciąganie z cienia przecież nie stanowi problemu. O ile wyciągasz z cienia i czym, że otrzymujesz tak zdegradowany obraz?
No i na tym skończmy rozmowę na temat sklepów w LublinieHubert, aczkolwiek wielce poczciwy chłopak (prywatnie mój kolega) sprzedaje głównie drobnicę, a o FJ i sprzedawcach był osobny wątek kiedyś tu na forum
więc spuśćmy zasłonę milczenia na sklep w supermarkecie
W KDMie nie ma problemu z zakupem, ze zwrotem, z upustem. Np. na 5D2 otrzymałem 500zł upustu. Jak miałem problemy z Sigmą, dzieki ich staraniom zwrócono gotówkę za 24 1.8. Stałych klientów traktują naprawdę rzeczowo.
Spotkajmy się, a ja Ci dowiodę, że różnica jest gigantycznaPomiędzy D700 i C5I różnica jest minimalna w obrazku, ale nie pomiędzy D700 i 5D2. To inna liga obrazowania. D700 ma wiele innych zalet, które przebijają 5D2 ale z pewnością nie jest to obrazek.
A wracając do 5DIII - mam nadzieję, że pojawi się w końcu tryb pomiaru światła w wizjerze, bo tego mi brakuje.
Ostatnio edytowane przez arturherda ; 29-09-2011 o 07:39
C5DII
Nie mam pojęcia dlaczego tak dziwne wnioski wyciagasz , bo nic podobnego nie napisałem .
Problemem canona jest zawyżanie czułości co doprowadzą w sytuacjach zdjęciowych do pewnych problemów.Jeżeli tego nie widzisz to nic na to nie poradzę .
pliki z obydwu aparatów obrabiam w lightroomie . I jest to szczególnie widoczne przy świetle sztucznym. Owszem z innych korpusow canona także miałem pliki, nie było różnic w stosunku do mojej puszki.
Przecież każdy wybiera wedle potrzeb i upodobań. Ja pracowałem na Nikonach bardzo długo poprzez F601, F70, F90x, D70, D200 i S5Pro. Na Canona przeszedłem z innych powodów, ale gdybym siedział dalej w Nikonie nie patrzyłbym pewnie na specyfikacje piątek, ot co.
Idąc tokiem myślenia, że pomiędzy 5D2 i D700 nie ma różnicy w obrazowaniu dochodzimy do wniosku, że pomiędzy D3x i D700 nie ma różnicy w obrazku. W sumie pamiętam, że kiedyś na forum tu ktoś nawet starał się to usilnie udowodnić![]()
C5DII
Skontaktuj się z nami