Szukaj
jest tylko Lo1
N16-35/N24-70/N70-200VR2/N24/N105VR/N400VR/Z40/Z24-120S/Z24-70SII/Z70-200S/V16/TT75/T28-75G2
D800/D500/D4s/Z6/Z63/Z9
Paweł
Mi w D700 przydałby się tryb cichej migawki, tak to właściwie ta puszka ma wszystko czego potrzebuję![]()
D700 + MB-D10 | D100 + MB-D100 | FM2 | N 24-70 2.8 | N 50 1.4 | N 55 2.8 | N 70-200 2.8 | SB-800
No proszę Ciebie...
Oczywiście, że nie: Gigantyczna szczegółowość obrazka przy bardzo niskich szumach. ISO 25000 spokojnie używalne przy prześwietlaniu o działkę. Digic IV i nieporównywalnie szybsza i bardziej komfortowa praca niż starej piątki, auto iso do 3200, o wiele lepszy AF niż w starej piątce, naprawdę długo by pisać, ale przede wszystkim jakość obrazka i jeszcze raz jakość obrazka, tylko nie daj Bóg jak modelka ma kiepski makijaż
Różnica pomiędzy starą piątką i nową jest gigantyczna, to przede wszystkim całkiem inny komfort pracy i rewelacyjny obrazek o powalającej wprost ilości szczegółów.
pozdrawiam
C5DII
Usunięto komercyjną stopkę - regulamin forum!
Dziwne, pewnie miałem wybrakowany egzemplarz, z AF-em różniącym się od tego z równolegle używanej starej 5-tki DOKŁADNIE tak samo, jak różniły się tym dwie stare piątki od siebie. Szybsza praca? W zrzucaniu rawów - tak - proporcjonalnie do przyrostu ich wielkości, w tym co jest ważne (lagi i seria) postęp jest delikatnie mówiąc skromny. Używalne 25600? Wszystko jest używalne. Powiedzmy że o 1EV mogę Ci przyznać rację względem starej, oczywiście z ukochaną qbicową czerwoną kaszą w cieniach. Jakość obrazka - rzecz subiektywna. Mi ze starej 5-tki leżał bardziej.
A podstawowa zaleta starej to to, że naprawdę na jej 12mpxach można było zakręcić słoik korniszonów i wychodziło cudo. Oczywiście, że jak chcesz wyżerających oczy pixeli, możesz 100L do nowej przykręcić. Jeżeli to jest ta zaleta...
Artur z tym używalnym 25600 to przesadzasz i to ostro... Nawet d700 ma problemy z tym a jest lepszym pożeraczem szumów od 5dmk2...
Do momentu gdy nie ruszamy cieni powyżej granicy 1,5EV to jest ok.
Ale jak mamy niedoświetlony obrazek (z racji mocno zakłamanej czułości) i staramy sie coś z cieni wyciągnąć - zaczyna się masakra
Nie macie Panowie racji. D700 ma 12Mpx a 5D 21. Po odszumieniu pozostaje i tak od groma detalu, którego w D700 już próżno szukać. Dokupując do mojej starej piątki marka dwójkę przekonany byłem, że zastanę ten sam AF i lepsze o działkę ISO. Okazało się, że zyskałem całkiem nowy aparat.
Minusem 5DII w porównaniu do starej piątki jest odwzorowanie zieleni.
Przed zakupem Marka dwójki chciałem powrócić do Nikona, testowałem D700 i sprawdziłem w KDMie 5D2. Jakość obrazu mnie ścięła z nóg, to naprawdę świetne body, zresztą D700 też jest kapitalne.
pozdrawiam
C5DII
Usunięto komercyjną stopkę - regulamin forum!
Skontaktuj się z nami