Cytat Zamieszczone przez d90 Zobacz posta
a ja bym chcial zobaczyc te wspaniale nefy z d5100 ktorym ani d90 ani d300 nie dorowna.

Smialo
wklejajcie i przekonajcie niezdecydowanych do zmiany zeby wywalili stare klamoty i kupili cudo - d5100 z cudownym obrazowniem. Pozniej porownajcie te wypociny do zdjec z calkiem zabytkowych analogow z naszego chocby forum, i wtedy pogadamy.

Choc nie sadze zeby bylo o czym jeszcze rozmawiac...

Po prostu marketing miesza nam rozumy. Tylko tyle.
Pozdr.
daruj sobie ten śmieszny sarkastyczny ton !
jeżeli chcesz zobaczyć te wspaniałe nefy to je sobie zrób ! czytając już któryś z kolei Twój post na temat D90 i D5100 widzę, że należysz do grona fanatyków D90. nie ważne co byś zobaczył to i tak stwierdzisz, że to nie jest to co widzisz. pójdź do sklepu ze swoim "złomem" i szklarnią, porób zdjęcia a potem porównuj te swoje wypociny ze sobą!
poza tym nikt tu nikogo nie ma zamiaru przekonywać do zmiany starych klamotów na nowe, chcemy pomóc nowym osobom w wyborze puszki a tacy jak Ty mogą dalej kochać swoje "stare żony" i nikt tego nie zmieni.

co do tej wspaniałej ergonomii D90: mnie onanizm przyciskowy nie rusza, jestem amatorem i mam czas na zmianę ustawień, punkt ostrości wybieram patrząc przez wizjer, menu ustawień można ustawić na czarno-białe wtedy nie ma problemu ze słońcem, pod klawiszem fn mam ISO a balans bieli i tak mam na auto bo zwykle go koryguje wywołując z nefów. więc w czym problem? z czego to bicie piany?
P.S.
dłonie mam średniej wielkości i D5100 leży w nich idealnie więc kolejny aspekt ergonomii jest dla mnie na +.

czas w końcu przyjąć do wiadomości, że każdy ma prawo wybrać to co mu pasuje a my userzy powinniśmy się skupić na konstruktywnym doradzaniu a nie pisaniu tekstów typu, on ma gorszą żonę bo ma mniejsze c.....