Close

Strona 2 z 5 PierwszyPierwszy 1234 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 41

Wątek: Lokata?

Zbanowany
    Miasto
    Wrocław Psie Pole, psia mać !

Domyślnie

Troszkę gotówki to rzecz bardzo względna Jednemu to 1000 zł innemu troszkę to też 100 000zł
    w każdym razie ile by to nie było trzeba być ostrożnym. Strata 1000 zł może tego pierwszego zaboleć bardziej niż strata 100 000 zł tego drugiego. Niezaleznie od kwoty przyszedł czas na długoterminowe inwestycje w papiery, albo bezpośrednio samemu, albo przez fundusz jakiś.
    Ostatnio edytowane przez robin102 ; 09-08-2011 o 12:54

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez robin102 Zobacz posta
    przyszedł czas na długoterminowe inwestycje

Ym... Robin, on nie przyszedł. On był zawsze, tylko Ty dopiero teraz to zauważyłeś

Naprawdę.
    24355050508080135105200...
    www.jswierad.pl

Zbanowany
    Miasto
    Wrocław Psie Pole, psia mać !

Domyślnie

Nie no ja to widzę od dawna tylko inwestować nie mam co
    Znamienne jest, że ludzie zaczynają "inwestowac" przynosic piniadze do biur maklerskich na ten przyklad w czesie kiedy wszystkie media trąbią, że jest hossa, że tak się pięknie zarabia na papierach, a to tak naprawdę jest czas kiedy co bardziej doświadczeni papiery wyprzedają. Kupować po prostu chyba warto teraz.

Domyślnie

(...) Kupować po prostu chyba warto teraz.
    Tanio dopiero będzie.
    To, że milczę, nie znaczy, że nie mam nic do powiedzenia.

Domyślnie

Kupować po prostu chyba warto teraz.
    Wszystko zależy od strategii, tak naprawdę.
    Przy strategiach długoterminowych i dobrych, przemyślanych i rzetelnych wyborach, kupować opłaca się zawsze. Tylko trzeba mocno pomyśleć co.
    Natomiast przy na ten przykład daytraydingu - czas ma w ogóle marginalne znaczenie. Bo tu liczą się godziny, minuty a nawet sekundy. A wahania kursów w trakcie dnia są wcale niekoniecznie zgodne z ogólnym trendem.

Na giełdę zawsze jest dobry czas. Tylko trzeba umieć. (i nie to, żebym ja umiał
    24355050508080135105200...
    www.jswierad.pl

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez rsz Zobacz posta
    Tanio dopiero będzie.
    Jak będzie tanio, to i tak skorzystają na tym tylko krezusi. Średniacy i maluczcy dostaną po tyłku.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez freefly Zobacz posta
    Jak będzie tanio, to i tak skorzystają na tym tylko krezusi. Średniacy i maluczcy dostaną po tyłku.
    Zobaczysz, szybciej niż się wydaje będzie każdego stać na papiery wartościowe USA w dużych ilościach.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez messer Zobacz posta
    Na giełdę zawsze jest dobry czas. Tylko trzeba umieć. (i nie to, żebym ja umiał
    Dokładnie.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez rsz Zobacz posta
    Zobaczysz, szybciej niż się wydaje będzie każdego stać na papiery wartościowe USA w dużych ilościach.
    Co ci po papierach wartościowych USA, jeśli za kg ziemniaków będziesz płacił 20 złotych. Nie będziesz myślał o giełdzie, tylko czy w tym tygodniu będzie Cię stać, żeby odpalić BMK-ę. Chyba, że jesteś krezusem.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez freefly Zobacz posta
    Co ci po papierach wartościowych USA, jeśli za kg ziemniaków będziesz płacił 20 złotych. Nie będziesz myślał o giełdzie, tylko czy w tym tygodniu będzie Cię stać, żeby odpalić BMK-ę. Chyba, że jesteś krezusem.
    Ja się codziennie zastanawiam, czy odpalać bejcę. Ona bierze na rozruch ze 30 litrów. Ziemniaków praktycznie nie jadam, wolę się napchać mięsem. A co do krezusa, to gdyby nie ZUS i skarbówka...

Strona 2 z 5 PierwszyPierwszy 1234 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów