Close

Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 41

Wątek: Lokata?

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post
    Zbanowany
    Miasto
    Wrocław Psie Pole, psia mać !

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez sote Zobacz posta
    Co myslicie o tych wszystkich meritumbankach i innych ideabankach, ktore pojawiaja sie na rynku?
    Ja jakoś niespecjalnie mam do nich zaufanie... dlaczego? nie wiem, jakoś tak po prostu
    Często są to marki znanych i mocnych banków. Trzeba by sprawdzać kto jest matką danej marki przy większych lokatach. Gorsze jest to, że banki zaczynają sprzedawać się pod franczyzę jak np GetinBank gdzie już afera była bo jakiś kolo prowadzący placówkę niby bankowa brał kasę na lokaty i wkładał tylko w sobie znane miejsce Getin bank rączki od sprawy umył, a ludzie potracili po kilkadziesiąt , kilka osób po kilkaset tysięcy. Był o tym reportaż u Elżbiety Jaworowicz w TV. Sprawdzajmy czy niby bank nie jest jakąś placówką franczyzową. Niech 0,5 procenta nas nie zwodzi, bo możemy wcale nie zarobić. Z drugiej strony jaki tu zarobek jak te odsetki realnej inflacji nie doganiają. W ziemię trza inwestować, teraz w papiery wartościowe na GPW bo przyszedł na to czas, albo w kilka sztuk D700
    Ostatnio edytowane przez robin102 ; 09-08-2011 o 12:23

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez robin102 Zobacz posta
    W ziemię trza inwestować, teraz w papiery wartościowe na GPW bo przyszedł na to czas, albo w kilka sztuk D700
    To nie są propozycje dla osób, które mają "troszkę" gotówki.

Zbanowany
    Miasto

Domyślnie

Troszkę gotówki to rzecz bardzo względna Jednemu to 1000 zł innemu troszkę to też 100 000zł
    w każdym razie ile by to nie było trzeba być ostrożnym. Strata 1000 zł może tego pierwszego zaboleć bardziej niż strata 100 000 zł tego drugiego. Niezaleznie od kwoty przyszedł czas na długoterminowe inwestycje w papiery, albo bezpośrednio samemu, albo przez fundusz jakiś.
    Ostatnio edytowane przez robin102 ; 09-08-2011 o 12:54

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez robin102 Zobacz posta
    przyszedł czas na długoterminowe inwestycje

Ym... Robin, on nie przyszedł. On był zawsze, tylko Ty dopiero teraz to zauważyłeś

Naprawdę.
    24355050508080135105200...
    www.jswierad.pl

Domyślnie

Trza było mi kupować złoto, a może jeszcze warto
    pozdr
    było żółto i czerwono
    był też FUJI, ale wykończyła go czerwona zaraza
    fotografie Stankiewicz Tomasz

Zbanowany
    Miasto

Domyślnie

A na na naszej giełdzie dalej obcenka

Domyślnie

Złoto pod koniec zeszłego roku trzeba było kupować.. teraz idzie ciągle do góry, z małymi wahnięciami..

Jak ktoś umie albo chce - zachęcam do zagłębienia się w temat Forex.
    Ostrzegam z własnego doświadczenia: wciąga. Można ładne pieniądze na tym robić, ale potrzebna jest albo wiedza, albo znajomości z ogarniętym człowiekiem ze świata finansów, który ma znajomych jeszcze wyżej i pewne wydarzenia da się "przewidzieć"

Lokaty.. ciężki temat, zależy na jaki okres czasu. Generalnie małe pieniądze są z tego. Zależy też czy "zapominamy" o tych pieniądzach i ich nie ruszamy czy mają być "na czarną godzinę", która tuż tuż?

Jeśli długoterminowo to warto zainteresować się polisami/funduszami inwestycyjnymi.
    D850 | D700 | Z6 III | Z5 II | Zfc | N20/1,8G ED | N35/1,8G ED | N28-300VR | N70-200/2,8E FL VR | N200-500/5,6E VR | N400/2,8E FL VR | N600/4E FL VR | TC x1,4 III | TCx2,0 III | Z12-28 PZ VR | Z16-50 VR | Z17-28 | Z24/1,7 | Z28/2,8 | Z40/2 | Z24-200VR | Z105/2,8VR | Z180-600VR | FTZ II | SB-300 | SB-700 | SB-910 | 4 nogi Manfrotto + 498RC4

Domyślnie

surowce to w tej chwili największa bańka ze wszystkich - zwłaszcza srebro i złoto
    w dobie narzekania na podpisy sprzętowe, w poczuciu winy usunięty ...

Domyślnie

Lokaty to teraz służą do tego, żeby pieniędzy w domu nie trzymać, bo inflacja zjada cały zysk. A Forex, to po prostu wielka bańka i to nie jest rynek dla przeciętnego Kowalskiego.
    FX był i się zmył...

Domyślnie

A ja mam jeszcze pytanie dotyczące inflacji...
    Załóżmy że chcę kupić aparat który kosztuje ok 10 000 zł
    i akurat taką kwotę posiadam. Jednak nie jest mi ten sprzęt potrzebny na już więc postanowiłem włożyć tą kasę na lokatę 1% na rok
    Po roku wyciągam ok 10 081 zł ale cena aparatu spadła to 9 900 zł więc jestem do przodu o 181 zł
    Gdzie w tym wszystkim jest inflacja?
    Chodzi mi o to, że jeżeli wrzucamy kasę na lokatę którą zamierzamy przeznaczyć na sprzęty taniejące, to czy faktycznie musimy się przejmować inflacją??

Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów