Close

Strona 3 z 5 PierwszyPierwszy 12345 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 41

Wątek: Lokata?

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez rsz Zobacz posta
    Ja się codziennie zastanawiam, czy odpalać bejcę. Ona bierze na rozruch ze 30 litrów. Ziemniaków praktycznie nie jadam, wolę się napchać mięsem. A co do krezusa, to gdyby nie ZUS i skarbówka...
    To napychaj się mięsem póki masz okazję.
    Gdy nie ten ZUS i skarbówka to mielibyśmy w narodzie samych krezusów.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez freefly Zobacz posta
    To napychaj się mięsem póki masz okazję.
    Gdy nie ten ZUS i skarbówka to mielibyśmy w narodzie samych krezusów.
    Namówiłeś mnie. Protein nigdy nie za wiele.

Sorki autorze wątku za mój mega OT.
    To, że milczę, nie znaczy, że nie mam nic do powiedzenia.

Domyślnie

Trza było mi kupować złoto, a może jeszcze warto
    pozdr
    było żółto i czerwono
    był też FUJI, ale wykończyła go czerwona zaraza
    fotografie Stankiewicz Tomasz

Zbanowany
    Miasto
    Wrocław Psie Pole, psia mać !

Domyślnie

A na na naszej giełdzie dalej obcenka

Domyślnie

Złoto pod koniec zeszłego roku trzeba było kupować.. teraz idzie ciągle do góry, z małymi wahnięciami..

Jak ktoś umie albo chce - zachęcam do zagłębienia się w temat Forex.
    Ostrzegam z własnego doświadczenia: wciąga. Można ładne pieniądze na tym robić, ale potrzebna jest albo wiedza, albo znajomości z ogarniętym człowiekiem ze świata finansów, który ma znajomych jeszcze wyżej i pewne wydarzenia da się "przewidzieć"

Lokaty.. ciężki temat, zależy na jaki okres czasu. Generalnie małe pieniądze są z tego. Zależy też czy "zapominamy" o tych pieniądzach i ich nie ruszamy czy mają być "na czarną godzinę", która tuż tuż?

Jeśli długoterminowo to warto zainteresować się polisami/funduszami inwestycyjnymi.
    D850 | D700 | Z6 III | Z5 II | Zfc | N20/1,8G ED | N35/1,8G ED | N28-300VR | N70-200/2,8E FL VR | N200-500/5,6E VR | N400/2,8E FL VR | N600/4E FL VR | TC x1,4 III | TCx2,0 III | Z12-28 PZ VR | Z16-50 VR | Z17-28 | Z24/1,7 | Z28/2,8 | Z40/2 | Z24-200VR | Z105/2,8VR | Z180-600VR | FTZ II | SB-300 | SB-700 | SB-910 | 4 nogi Manfrotto + 498RC4

Domyślnie

surowce to w tej chwili największa bańka ze wszystkich - zwłaszcza srebro i złoto
    w dobie narzekania na podpisy sprzętowe, w poczuciu winy usunięty ...

Domyślnie

Lokaty to teraz służą do tego, żeby pieniędzy w domu nie trzymać, bo inflacja zjada cały zysk. A Forex, to po prostu wielka bańka i to nie jest rynek dla przeciętnego Kowalskiego.
    FX był i się zmył...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez rsz Zobacz posta
    Zobaczysz, szybciej niż się wydaje będzie każdego stać na papiery wartościowe USA w dużych ilościach.
    Tylko czy one jeszcze beda "wartosciowe"?
    D300 | S 10-20 | N 18-200 VR | N50/1.4 AI | T 17-50/2.8 | S 105macro | N 70-300VR | SB600

Domyślnie

A ja mam jeszcze pytanie dotyczące inflacji...
    Załóżmy że chcę kupić aparat który kosztuje ok 10 000 zł
    i akurat taką kwotę posiadam. Jednak nie jest mi ten sprzęt potrzebny na już więc postanowiłem włożyć tą kasę na lokatę 1% na rok
    Po roku wyciągam ok 10 081 zł ale cena aparatu spadła to 9 900 zł więc jestem do przodu o 181 zł
    Gdzie w tym wszystkim jest inflacja?
    Chodzi mi o to, że jeżeli wrzucamy kasę na lokatę którą zamierzamy przeznaczyć na sprzęty taniejące, to czy faktycznie musimy się przejmować inflacją??

Domyślnie

to nie tak
    inflacja to średnia utrata wartości pieniądza w czasie, ale ona wcale nie wyklucza, że inne towary będą traciły wartość szybciej niż pieniądz.
    w dobie narzekania na podpisy sprzętowe, w poczuciu winy usunięty ...

Strona 3 z 5 PierwszyPierwszy 12345 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów