KS, kupiłem ostatnio stos DVD KODAKów GOLDich, więc do jakichś BD za pięć złotych raczej przekonać się nie dam.
... ale fakt, wolna wola i trzeba próbować i nowego.
Szukaj
KS, kupiłem ostatnio stos DVD KODAKów GOLDich, więc do jakichś BD za pięć złotych raczej przekonać się nie dam.
... ale fakt, wolna wola i trzeba próbować i nowego.
Medice, cura te ipsum.
Powodzenia z tymi goldami...
Ilość błędów rośnie w czasie w szybkim tempie... poza tym złoty nośnik ma mniejsze właściwości odbijające niż srebrny, więc mimo wszystko szybciej padnie niż zwykły, dobry Verbatim na nośniku MCC (Mitsubishi Chemicals).
http://www.heise.de/artikel-archiv/ct/2008/16/116
EOT
Ostatnio edytowane przez KS ; 21-07-2011 o 21:05
D200 plus graty...
D200 plus graty...
Jak na razie wypały na Panasonicach są, moim zdaniem, najlepsze (najmniejsze błędy LDC i BIS).
Na club.myce oraz na forum.cdrinfo.pl są testy BD-R. Dla dobrze nagranej płytki BR, średnie błędy LDC < 13, maksymalne błędy BIS < 15. Przykłady nagranych płytek znajdziesz np. tu -> http://forum.cdrinfo.pl/f107/liteon-...2-212-a-86723/
D200 plus graty...
Najważniejsza dla mnie próba/test, to próba czasu![]()
Fakt... Na razie opisuję płytki z datą nagrania, żeby kiedyś porównać ilości błędów....
Jak na razie cieszy mnie, że jakość tych nośników jest dobra. Za kilka lat będą w cenie DVD i jakość spadnie na łeb. Kiedyś DVD Platinuma trzymały niezłą jakość... Esperanzy wypalone jeszcze z prędkościami 1-2x do dziś dają się odczytać. Potem poleciało...
D200 plus graty...
Korekcje błędów i takie tam szatańskie sztuczki, to dla mnie zupełnie nieistotne parametry i tak jak mówi Kyle, ważna jest długowieczność.
Tak Wam powiem, że mam sporo płyt różnych producentów, w tym i hinduskiego Riteka, które dają się czytać bez problemu już 11 rok, więc tu chyba nie ma jakichś złotych, ani srebrnych przepisów na sukces.
No, może poza właściwym przechowywaniem, które w rzeczywisty sposób determinuje żywot płyt.
PS.
Może faktycznie za dużo kupiłem tych goldenów?
Ostatnio edytowane przez Johanan ; 21-07-2011 o 23:26
Medice, cura te ipsum.
po co ci wiatrak inny niż box'owy do procka którego nie będziesz podkręcać, polecam radeona do obróbki grafiki jest lepszy niż geforce (do gier najlepszy).
Skontaktuj się z nami