Close

Strona 6 z 11 PierwszyPierwszy ... 45678 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 51 do 60 z 131

Wątek: Nowy PC

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post
    Zbanowany
    Miasto
    Piaseczno

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Poganin Zobacz posta
    faktycznie,chyba jednak zostanę przy ocz / o tym myślę , OCZ Agility 3 SSD 2,5" 60GB 525 MB/s 475 MB/s 50k IOPs
    Ten wlasnie uzywam obecnie, po miesiacu ciezko cos powiedziec o niezawodnosci, ale jesli chodzi o predkosc to ograniczeniem jest moj kontroler SATA2, ale i tak jest szybszy o jakies 40% od Vertexa 2. Przy SATA3 dociaga ponoc do 500mB/sek (u mnie 280).

Domyślnie

Ja się dziwię, że jeszcze nikt nie zaproponował zmiany nagrywarki DVD na BR. Kopie zapasowe NEFów na jednej płycie nie na pięciu są naprawdę wygodniejsze.
    D200 plus graty...

Zbanowany
    Miasto
    Piaseczno

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez KS Zobacz posta
    Ja się dziwię, że jeszcze nikt nie zaproponował zmiany nagrywarki DVD na BR. Kopie zapasowe NEFów na jednej płycie nie na pięciu są naprawdę wygodniejsze.
    hm, a nie lepiej, taniej i przyjazniej srodowisku kupic zewnetrzny 2.5" 1TB dysk, program do synchronizacji i robic sobie w ten sposob back-up okresowo, co tydzien np ?

Oszczędny w słowach
    Miasto
    Bielsk Podlaski

Domyślnie

W przypadku uszkodzenia płytki BR tracisz wszystko ,w przypadku uszkodzenia płytki DVD tracisz jedną z pięciu

Domyślnie

Można. Ja robię kopie dwie. Na zewnętrznym HD i na nośnikach BR.
    D200 plus graty...

Zbanowany
    Miasto
    Piaseczno

Domyślnie

Można. Ja robię kopie dwie. Na zewnętrznym HD i na nośnikach BR.
    Czemu ?

Znaczy ja tez robie dwie kopie - jeden dysk bedacy w komputerze synchronizuje sie automatycznie co pare godzin z folderami magazynowego dysku ktore uzywam najczesciej, i do tego na zewnetrznym dysku robie pelny cotygodniowy back-up. Ale synchronizacja wewnetrzna jest robiona ze wzgledu na to ze magazyn mam na trzech dyskach w RAID0 i niestety ryzyko utraty danych pomiedzy "tygodniowkami" jest zbyt duze. pytam wiec raczej czemy na BR dyski ?
    Ostatnio edytowane przez tomwidlak ; 21-07-2011 o 14:28

Domyślnie

Wolę mieć dwie kopie na wszelki wypadek...
    D200 plus graty...

Gaduła
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

W wypadku padnięcia jednego DVD macie na pięć płyt cztery całe, czyli jakby nie liczyć 80% danych, ale gdy padnie płyta BD, wtedy mamy w stosunku do archiwizacji na DVD, 100% straty.

Wolę zatem dobre nośniki DVD i kopię na HDD, niż jakieś wynalazki.

Poganin, byłeś o włos szybszy, więc nie wiadomo kto tu komu powinien postawić browara.
    Ostatnio edytowane przez Johanan ; 21-07-2011 o 14:56
    Medice, cura te ipsum.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Johanan Zobacz posta
    W wypadku padnięcia jednego DVD macie na pięć płyt cztery całe, czyli jakby nie liczyć 80% danych, ale gdy padnie płyta BD, wtedy mamy w stosunku do archiwizacji na DVD, 100% straty.

Poganin, byłeś o włos szybszy, więc nie wiadomo kto tu komu powinien postawić browara.
    Gdybyś nagrywał na dyskietki to w razie padu jednej traciłbyś jeszcze mniej danych (trochę ponad 1 MB) ... a tak tracisz ponad 4 GB :F

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Johanan Zobacz posta

Jeśli pozostałe płyty zostaną nagrane w tym samym czasie, na tym samym nośniku i nagrywarce, to jest bardzo wysokie prawdopodobieństwo, że Ci wszystkie padną.
    Już nie wspomnę o tych samych wątpliwościach przy kolejnych technologiach FDD->CD->DVD->BR->?

Chyba trochę przesadzasz z tymi 'wynalazkami'. BR nie jest super świeżą nowością. Płytki Panasonica mają 50 lat gwarancji archiwizacji. Wiem, marketing itp., ale płyty DVD już nie są tak starannie robione jak kilka lat temu. Niestety. Moim zdaniem płyty BR są lepszym nośnikiem danych niż DVD. Cena nie jest już wysoka, a jakość płytek jest bardzo dobra. Są lepiej zabezpieczone przed uszkodzeniem od DVD.

Wspomniałem o tym, z tego względu, że jako 'pstrykacze' produkujemy sporą ilość danych, które łatwiej (i moim zdaniem bezpieczniej) jest składować na płytach BR. Przy cenie nagrywarki ok. 400 zł i ceny za nośnik ok. 5 zł nie jest to wysoki koszt. Nie musicie korzystać. Ja mam i sobie chwalę i nie zamierzam nikogo przekonywać.
    D200 plus graty...

Strona 6 z 11 PierwszyPierwszy ... 45678 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów