Close

Strona 8 z 14 PierwszyPierwszy ... 678910 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 71 do 80 z 131

Wątek: Nowy PC

Gaduła
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

KS, kupiłem ostatnio stos DVD KODAKów GOLDich, więc do jakichś BD za pięć złotych raczej przekonać się nie dam.

... ale fakt, wolna wola i trzeba próbować i nowego.
    Medice, cura te ipsum.

Domyślnie

Powodzenia z tymi goldami...
    Ilość błędów rośnie w czasie w szybkim tempie... poza tym złoty nośnik ma mniejsze właściwości odbijające niż srebrny, więc mimo wszystko szybciej padnie niż zwykły, dobry Verbatim na nośniku MCC (Mitsubishi Chemicals).

http://www.heise.de/artikel-archiv/ct/2008/16/116

EOT
    Ostatnio edytowane przez KS ; 21-07-2011 o 21:05
    D200 plus graty...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez KS Zobacz posta
    ceny za nośnik ok. 5 zł nie jest to wysoki koszt
    Najtaniej kiedyś widziałem Verbatim w dziesięciopakach po 7,3 zł sztuka. To 5 zł to chyba za Platinum - do których nie mam zupełnie zaufania.
    Ostatnio edytowane przez Kyle ; 21-07-2011 o 22:22

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kyle Zobacz posta
    Najtaniej kiedyś widziałem Verbatim w dziesięciopakach po 7,3 zł sztuka. To 5 zł to chyba za Platinum - do których nie mam zupełnie zaufania.

http://allegro.pl/show_item.php?item=1702263769
    D200 plus graty...

Domyślnie

A dobre to? Bo z CD i DVD to tylko TDK i Verbatim mi się sprawdziły (a trochę różnych marek próbowałem). Ale fakt faktem Panasonica chyba nigdy.

Domyślnie

Jak na razie wypały na Panasonicach są, moim zdaniem, najlepsze (najmniejsze błędy LDC i BIS).

Na club.myce oraz na forum.cdrinfo.pl są testy BD-R. Dla dobrze nagranej płytki BR, średnie błędy LDC < 13, maksymalne błędy BIS < 15. Przykłady nagranych płytek znajdziesz np. tu -> http://forum.cdrinfo.pl/f107/liteon-...2-212-a-86723/
    D200 plus graty...

Domyślnie

Najważniejsza dla mnie próba/test, to próba czasu

Domyślnie

Fakt... Na razie opisuję płytki z datą nagrania, żeby kiedyś porównać ilości błędów....

Jak na razie cieszy mnie, że jakość tych nośników jest dobra. Za kilka lat będą w cenie DVD i jakość spadnie na łeb. Kiedyś DVD Platinuma trzymały niezłą jakość... Esperanzy wypalone jeszcze z prędkościami 1-2x do dziś dają się odczytać. Potem poleciało...
    D200 plus graty...

Gaduła
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Korekcje błędów i takie tam szatańskie sztuczki, to dla mnie zupełnie nieistotne parametry i tak jak mówi Kyle, ważna jest długowieczność.

Tak Wam powiem, że mam sporo płyt różnych producentów, w tym i hinduskiego Riteka, które dają się czytać bez problemu już 11 rok, więc tu chyba nie ma jakichś złotych, ani srebrnych przepisów na sukces.

No, może poza właściwym przechowywaniem, które w rzeczywisty sposób determinuje żywot płyt.

PS.
    Może faktycznie za dużo kupiłem tych goldenów?
    Ostatnio edytowane przez Johanan ; 21-07-2011 o 23:26
    Medice, cura te ipsum.

Domyślnie

po co ci wiatrak inny niż box'owy do procka którego nie będziesz podkręcać, polecam radeona do obróbki grafiki jest lepszy niż geforce (do gier najlepszy).

Strona 8 z 14 PierwszyPierwszy ... 678910 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów